✕  Lukk søk

Bacheloroppgaven førte til oppstart av klesbutikk

Pia og Annika skapte sin egen arbeidsplass basert på bacheloroppgaven de skrev. Her forteller duoen om reisen fra Bachelor i markedsføring og salgsledelse til etableringen av Mrs Capone i Bergen.

Navn: Pia Berg Hjelmeland og Annika Alstadsæther
Studerte: Bachelor i markedsføring og salgsledelse

Pia og Annika ble kjent tredje året på Bachelor i markedsføring og salgsledelse ved Høyskolen Kristiania i Bergen. Begge ville jobbe med salg etter utdanningen, og bestemte seg derfor for å skrive bacheloroppgaven sammen.

– Vi ville skrive om noe vi hadde erfaring fra. Begge hadde jobbet i klesbransjen tidligere, sier Pia.

Familiebedrift

Faren til Annika startet klesbutikken Mrs Capone i Stavanger for 30 år siden.

– Jeg jobbet for Mrs Capone da jeg bodde i Stavanger. Da jeg flyttet hit hadde jeg veldig lyst til at klesbutikken skulle åpne i Bergen også, sier Annika.

Annika og Pia står ved siden av hverandre i butikken. Begge ser på kamera og smiler.

F.v: Annika Alstadsæther (butikksjef) Pia Berg Hjelmeland (assisterende butikksjef).

Jentene valgte å skrive bacheloroppgaven sin om Mrs Capone. Problemstillingen på oppgaven var: «Hvordan skal Mrs Capone etablere seg og vokse i et nytt marked?».

Annika forteller at Mrs Capone er godt etablert i Stavanger, og at de så for seg at det ble krevende å starte butikken i et helt nytt marked.

– Spennende og nervepirrende

Halvveis i bacheloroppgaven fant de ut at det var et marked for klesbutikken i Bergen, og enda mer tid ble investert i jobbingen med både bacheloroppgaven og etableringen.

– Vi startet å jobbe med butikken i slutten av bacheloroppgaven, og brukte hele sommeren med å kjøpe inn varer og pusse opp lokalet, sier Pia.

I august 2018 var butikken klar for åpningsfest. Da kom det rundt 200 mennesker for å kjøpe klær, se moteshow og mingle.

– Det ble en vellykket åpning. Da senket vi nok skuldrene litt, sier Pia og smiler.

Annika forteller at det var mye å sette seg inn i, men at det har vært en kjekk reise.

Det har vært spennende, nervepirrende og til tider slitsomt. Men det har helt klart vært verdt det.

Pia henger opp klær i klesbutikken. Hun ser konsentrert ut.

Anbefaler Høyskolen Kristiania

Annika og Pia forteller at de anbefaler kommende studenter å starte på Høyskolen Kristiania. De synes foreleserne var utrolig dyktige, og at miljøet på høyskolen var bra.

– Du kommer til å angre om du ikke starter på Høyskolen Kristiania. Vi lærte mye i løpet av studietiden, og bruker mye av det vi lærte i hverdagen på jobb, sier Pia.

Annika pakker noen klær en kunde har kjøpt ned i ett handlenett.

Aktuelt