✕  Lukk søk

«De hensynsløse» vant Special Jury Prize under BAFTA

Den tyngste prisen av dem alle under BAFTA Student Film Awards gikk til Rikke Gregersen og Rebekka Rognøy.

BAFTA_rikke gregersen

Foto: BAFTA Los Angeles

 
Den tyngste prisen av dem alle under BAFTA Student Film Awards heter Special Jury Prize. Juryen består av skuespillere, regissører, en fotograf og en story artist. Samlet har de produksjoner som Winters Bone, Star Wars, 13 Resons Why, Happy Go Lucky, The Incredibles og mye mer på CV-ene. Deres oppdrag er å velge den beste av alle filmene. I år gikk prisen til avgangsfilmen «De hensynsløse», regissert av Rikke Gregersen og produsert av Rebekka Rognøy. Med seg i teamet hadde de Torjus Thesen som fotograf, Espen Skjong Knutsen på klipp, Hans Ekevi og Lars Andreas Nilssen på lyd fra Bachelor i lyddesign og Randi Langø fra Bachelor i maske- og hårdesign.
Rikke tar imot prisen på scenen

Rikke tar imot prisen. (Foto: Getty Images for BAFTA LA)

Første taler under prisutdelingen var Sandro Monetti, Co Chari of the BAFTA Los Angeles New Talent Committee. Han omtalte selv BAFTA Student Film Awards som et svært viktig event i Hollywood-kalenderen, og uttalte at de var trygge på at de har funnet de ni beste student-filmene i verden, fra de siste 12 månedene. Blant dem var altså ”De hensynsløse”.

 

Rikke Gregersen, Rebekka Rognøy og Frederik Hestvold, studieprogramleder for Bachelor i Film og TV var i Los Angeles under prisutdelingen.
_
– Vi hadde jo forhåpninger om at filmen skulle få noe oppmerksomhet da vi jobbet med den, men noe slikt som dette hadde vi aldri sett for oss, fortalte Rikke Gregersen, i forkant av prisutdelingen.
_
– Skolen er utrolige glade på vegne av studentene våre og stolte av dem. Og så er det selvfølgelig fantastisk morsomt med en slik pris. Vi vet jo at studentene holder et høyt nivå, men det er selvfølgelig deilig å få en slik bekreftelse fra internasjonalt ledende institusjoner og mennesker, både for studentene og for oss som skole, sier studieprogramleder Frederik Hestvold,
_
Gregersen hadde regi og skrev manus til filmen. Med seg i staben hadde hun Rebekka Rognøy som produsent, Torjus Thesen som fotograf, Espen Skjong Knutsen på klipp, Hans Ekevi og Lars Andreas Nilssen på lyd og Randi Langø fra Bachelor i maske- og hårdesign.
Prisen henger høyt og samler filmer fra verdens beste filmskoler.

Gregersen studerte Bachelor i Film og TV og spesialiserte seg på regi. Sammen med produsenten, Rebekka Rognøy,  er hun  i California der BAFTA Student Film Awards finner sted denne uken, i Santa Monica. Den årlige begivenheten feirer talentfulle og innovative filmskapere fra hele verden. I år deltar 125 filmskoler med over 550 filmer.

– BAFTAs studentfilmpris har blitt delt ut siden 2004, men har de siste årene blitt stadig viktigere globalt. Nå deltar verdens fremste filmutdanninger i konkurransen, forteller Hestvold.

– Prisen henger høyt og samler filmer fra verdens beste filmskoler.

Tett på menneskelige relasjoner

«De hensynsløse» er en kortfilm på 25 minutter. Med filmen ønsket Rikke å ta tak i noen universelle tanker og problemstillinger knyttet til parforhold, situasjoner som kan være gjenkjennelige for mange.

– Vi jobbet også med utrolig dyktige skuespillere, noe som ga oss muligheten til å gi filmen et litt annerledes estetisk uttrykk, kunne Rikke fortelle i forkant av reisen over til USA.

Studieprogramleder Hestvold er ikke overrasket over at «De hensynsløse» gjør det bra.

– Det er en film som bæres av en sjelden modenhet. Det er en uvanlig innsiktsfull studie av menneskesinnet og av sosiale mekanismer. I tillegg bruker teamet fortellerstruktur, sjanger og filmspråk med en trygghet, som man normalt ser hos langt mer erfarne filmskapere, forteller han.

 

Rikke på rød løper

Regissør Rikke Gregersen på BAFTA Los Angeles (Foto: Getty Images for BAFTA LA)

Bafta_utdetling

Foto: Frederik Hestvold

Nysgjerrig på avgangsfilmen som vant den gjeve prisen?

Her kan du se traileren til «De hensynsløse»:

«De hensynsløse» er også semifinalist i studentens «Oscars», Student Academy Awards. Denne prisutdelingen vil foregå i oktober.

Aktuelt