✕  Lukk søk

Slik fikk jeg jobb i Google

Endelig kan jeg slippe jubelen løs og fortelle at jeg har fått meg jobb i Google, og det før jeg er ferdig med utdannelsen min på Høyskolen Kristiania.

Aleksander Neely. Bilde

Aleksander Neely, Bachelor i Markedsføring og merkevareledelse

På denne tiden i fjor var jeg i Dublin med klassen min for å besøke Europakontorene til Google og Facebook. En tur som rett og slett ga oss hakeslepp.

Vi fikk se innsiden av to av internetts største selskaper. Jeg har aldri sett et så kreativt miljø som i kontorbygget til Google. Hver etasje var dekorert med ulikt tema. Det var forskjellige farger, fasonger, rare sittegruppene og spill over alt. Men kanskje best av alt: hvor enn du snudde deg var det mat. Maten var i tillegg gratis. Det stoppet ikke der. Guidene våres brettet ut om det fantastiske arbeidsmiljøet og hvordan Google verdsetter de ansatte.

Jeg kunne nesten ikke tro hva jeg hørte og tenkte umiddelbart: ”Her kan jeg trives. Dette er et sted jeg kan søke jobb om ti år, når jeg har nok erfaring”. Nå, ett år senere, er jeg ansatt som Account Manager for Large Customer Sales Team på Europakontoret til Google i Dublin!

Jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Å sikre meg jobb i Google – verdens største selskap, før jeg er ferdig med utdannelsen er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg må riktignok flytte til Dublin i juli, men det er en liten pris å betale for å få lov til å være en del av Google.

Veien til jobb i Google

Jeg har alltid jobbet hardt og hater å gjøre ting halvveis. Skal jeg først gjøre noe, gjør jeg det med kvalitet. Jeg fikk virkelig smake på dette under min spesialisering i digital markedsføring på Høyskolen Kristiania. For så fort jeg fant ut at dette var noe jeg ville jobbe med, satte jeg meg tre mål:

  • Jeg skal få A på alle eksamener i digital markedsføring
  • Jeg skal gjøre mer enn forventet
  • Jeg skal få meg jobb innenfor digital markedsføring før jeg er ferdig med spesialiseringen

Jeg nådde målene mine, noe jeg er stolt av, men at det skulle nå så langt som det gjorde hadde jeg aldri trodd. Arbeidet mitt førte nemlig til en veldig verdifull anbefaling.

Selv om jeg ikke var den som skrek høyest i klassen fikk foreleserne mine med seg kvaliteten på arbeidet mitt. I november ble jeg kontaktet av foreleseren min, Anastasia Mariussen som jobber for Google i Dublin. Hun spurte om jeg hadde noen forpliktelser i Norge. Nei, svarte jeg nysgjerrig. Hun fortalte at hun hadde lyst til å anbefale meg til en stilling hos Google. Selvfølgelig skulle hun få lov til det, det er virkelig en ære å bli spurt, tenkte jeg.

Jeg visste mulighetene var der, men jeg hadde ingen forventinger om å få jobb da jeg gikk inn i prosessen med Google. Jeg syns bare det var kult å være med, og så på det som en erfaring jeg kunne ta med meg videre. Det eneste jeg lovte meg selv var at jeg skulle gjøre mitt aller beste, slik at jeg kunne være fornøyd uansett hvor langt jeg kom.

Google er ute etter smarte mennesker med gjennomføringsevne som er flinke til å samarbeide og gjør hverandre gode. Under intervjuprosessen ser de etter fire ting:

  • Lederevner
  • Rollerelatert kunnskap
  • Hvordan du tenker
  • Googleyness

De store kravene gjorde meg naturligvis usikker på om jeg hadde alt de var ute etter. Men to telefonintervjuer og tre face-to-face intervjuer senere sitter jeg igjen med jobb i Google. For meg beviser det nok en gang at hard work pays off!

Jeg må selvfølgelig takke Anastasia for at hun tok kontakt og ville anbefale meg til Google. Jeg hadde ikke søkt før om ni år, hadde det ikke vært for henne.