✕  Lukk søk

Har du kvalifikasjonene som trengs for å få drømmejobben?

Ønsker du å jobbe innenfor kommunikasjon og markedsføring i dag er du heldig. Markedet for disse stillingene er i sterk vekst, men konkurransen har heller aldri vært større.

Har du kvalifikasjonene som skal til for å få drømmejobben? Her sitter 4 personer rundt et bord der et par håndhilser over bordet. De gjør en avtale og alle er glade.

Ønsker du å lande drømmejobben? Foto: Istock

I skrivende stund er det 20 622 stillingsutlysninger i Norge på Finn.no. 2000 av disse er innenfor salg, mens oppimot 1000 stillinger er innenfor markedsføring.

— Markedet for stillinger innen kommunikasjon er i sterk vekst og meget attraktive. Grunnen til at fagområdene er i vekst er at kommunikasjon er voldsomt profesjonalisert og muligheten til å nå ut med budskap er større enn noen gang før, forteller Ole Janzso, som er partner og rådgiver i bemanningsselskapet Teft, tidligere Mediabemanning.

Han forteller at kandidater som behersker både det teoretiske og praktiske hevder seg i rekrutteringsprosessene.

— En kandidat med god kjennskap til markedsstrategi vil være langt mer attraktiv om han eller hun i tillegg behersker både å analysere nettrafikken og utføre forbedringene, poengterer Janzso.

  • Visste du at Høyskolen Kristiania Nettstudier har kurs i Digital markedsføring? Her vil du lære om blant annet digitale kampanjer, verktøy, strategi for markedskommunikasjon, sosiale medier og distribusjon. Les mer om kurset her.

Fyll på med kompetanse med nettstudier

Med nettstudier har du mulighet til å fylle på med kompetanse når det passer deg. Du er ikke avhengig av å møte opp et sted for å komme på forelesninger, men du kan høre og se forelesninger der du er, enten om du lager mat på kjøkkenet, på sengekanten før leggetid, til og fra jobben eller på trening. Nettstudier er på dine premisser.

I dag er det stadig enklere og i mange tilfeller veldig relevant å fylle på med kurs med nettstudier for å øke kompetansen. For mange er dette en god måte å videreutdanne seg på siden man i større grad styrer over tiden selv, og fordi utvalget av nettstudier er stort, sier Janzso.

En dame som studerer hjemme. I dag er du ikke avhengig av å studere et fast sted, men du kan studere via nettstudier - der du er - når du vil.

Studer hjemmefra. Med nettstudier har du mulighet til å fylle på med kompetanse når det passer deg.

Råder kandidater til videreutdanning

Som rekrutterer til stillinger innen kommunikasjon, markedsføring og forretningsutvikling, er dette fagområder som er tett knyttet opp til digitalisering og teknologi.

— Teknologi utvikler seg meget raskt, og vi råder mange av kandidatene til å ta kurs og videreutdanning innen konkrete fagområder og verktøy når de spør. Eksempler på dette kan være analyse knyttet til innholdsmarkedsføring, eller innenfor søk og sosiale medier. Det kan også være nyttig for alle som driver med formidling, enten det er markedsføring eller pedagogikk, og få innføring i design og verktøyene som er tilgjengelige i dag, forteller Janzso.

Ole Janzso i Teft bemanning

Ole Janzso i Teft bemanning råder folk til å videreutdanne seg for å bygge på kompetansen sin.

  • Høyskolen Kristiania tilbyr blant annet kurs og studier innenfor økonomi, regnskap, ledelse, prosjektledelse, HR og markedsføring. Både som stedsbaserte studier og nettstudier. Vi har fokus på at du som student får en relevant og solid utdanning med en faglig tyngde, uansett hvilken studiemetode du velger.

Les også: Alt du lurer på om nettstudier.

Stor etterspørsel etter kurs innen kommunikasjon

– Vi opplever stor etterspørsel etter studier og kurs innen salg, markedsføring, kommunikasjon og PR. Det fleste av våre studenter på nett kombinerer gjerne studiehverdagen med en fulltidsjobb. Det passer derfor fint at de kan studere både når og hvor de vil, forteller Alexander Hansen, teamleder og veileder for Høyskolen Kristiania Nettstudier.

Flere av våre studier på nett blir gjerne benyttet som en videreutdanning for personer som ønsker seg spisset kompetanse innenfor ulike fagfelt som de kan vise til på CV’en. Eksempler på dette er eksempelvis årsenhetene vi tilbyr innen Markedsføring og salg samt PR og kommunikasjon.

For de som ikke ønsker seg en hel grad er det fint at alle emner på nett også kan tas som enkeltemner. For studenter som eksempelvis ønsker å spisse kompetansen sin innen tekst, anbefaler vi de å ta Tekstpakken som består av emnene «Kreativ skriving» og «Tekstforfatting».

Aktuelt