✕  Lukk søk

Gir studentene ettertraktet kompetanse

Hver dag jobber vi for å tilby relevant utdanning som gjør studentene klare for morgendagens utfordringer og kompetansebehov. Dette mener næringslivet i Bergen om våre studenter.

Det er viktig å vite hva som foregår ute i næringslivet, for å bli godt rustet for hverdagen etter studiene. Faglig tyngde og toppkarakterer er ikke lenger nok for å lande drømmejobben. Høyskolen Kristiania i Oslo og Bergen tilbyr studentene erfaring og kunnskap slik at de kan knytte pensum mot virkelighet.

Du møter forelesere og gjesteforelesere med erfaring fra næringslivet, samt muligheten til å velge praksisperiode. Det gir verdifull «hands on»-erfaring.

Høyt faglig nivå

Linda Nødseth jobber som «Change Manager» for forsikringsselskapet Tryg i Bergen. I fjor hadde hun en HR- og personalledelse student fra Høyskolen Kristiania i praksis.

– Det var veldig kjekt å ha en student fra Høyskolen Kristiania hos oss. Studenten hadde relevant kunnskap, og kom med mange gode ideer, sier Linda.

Linda Nødseth sitter i en rød sofa med den kjente livbøya til Tryg bak seg.

Linda Nødseth jobber som Change Manager i Tryg. Hun mener at mange studenter fra Høyskolen Kristiania har et høyt faglig nivå.

Linda har vært gjesteforeleser hos Høyskolen Kristiania ved et par anledninger. Hun forteller at hun har et veldig positivt inntrykk av studentene.

Mange av studentene ligger på et høyt nivå både faglig og motivasjonsmessig.

Ble ansatt etter praksisperiode

Karen Holta var i praksis hos Sparebanken Vest (SPV) i Bergen. Tina Ødegård, konserndirektør for Organisasjon og Utvikling i SPV, er svært fornøyd med Karens innsats. Tina beskriver Karen som initiativrik, strukturert og løsningsorientert.

– Karen hadde med seg mye god kunnskap fra høyskolen. Vi ansatte hun på deltid etter praksisperioden, sier Ødegård.

Tina Ødegård sittet i en sofa hos Sparebanken Vest sammen med en annen person. De har en samtale.

Tina Ødegård (t.v.) er svært fornøyd med kunnskapen Karen Holta viste under praksisperioden i Sparebanken Vest.

Tina forteller at hun gjerne kunne ansatt flere studenter fra Høyskolen Kristiania i Sparebanken Vest.

– Vi ser at kompetansen kandidatene fra Høyskolen Kristiania har er relevant innen det fagområdet jeg leder i Sparebanken Vest. I tillegg til utdanning legger vi stor vekt på personlige egenskaper når vi rekrutterer, sier Tina.

Karen Holta står foran en trevegg på skolen. Portrettbilde. Karen har med seg god kompetanse fra Høyskolen Kristiania.

Karen Holta forteller at hun lærte mye av å være ute i praksis. Hun studerte Bachelor i HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania i Bergen.

Fikk smake på arbeidslivet

Karen Holta (24) tar for øyeblikket en master på London School of Economics and Political Science (LSE). Hun studerte Bachelor i HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania i Bergen.

– Bachelorgraden og praksisperioden fra høyskolen har hjulpet meg å forstå nye og komplekse teorier og problemstillinger. Jeg fikk også en smak på hvordan arbeidslivet fungerer, sier Karen.

Karen har flere tips til andre studenter som ønsker å bli bemerket i praksisperioden.

Vær nysgjerrig, ydmyk og frempå. Du må vise at du er en ressurs.

Karen anbefaler også andre studenter å skape relasjoner og bygge nettverk med flere enn de du jobber i avdeling med.

 

– Se på kandidater fra Høyskolen Kristiania

Heidi Jeanett Nygård, salgsdirektør for Scandic Hotels, har lang fartstid i reiselivsbransjen. Hun har ansatt flere kandidater fra Høyskolen Kristiania. Det er kandidater fra både Hotelledelse og HR og personalledelse.

– De vi har ansatt er kandidater som skal lykkes videre i Scandic Hotels. Noen kommer nok også til å sitte i ledende posisjoner i fremtiden, sier Heidi.

Heidi Jeanette Nygård sitter inne på Scandic i en sofa.

Heidi Jeanett Nygård, salgsdirektør for Scandic Hotels.

Heidi mener høyskolen har høy faglig integritet. Videre forteller hun at Scandic har hatt stor nytte av studentene i bransjen.

Jeg vil på det varmeste anbefale alle å se på kandidater fra Høyskolen Kristiania.

Knut Kettermann, Hotelldirektør for Myrkdalen Hotell, forteller i likhet med Heidi at Bachelor i hotelledelse er en fremtidsrettet og praktisk orientert utdanning.

Interessert i en praksisnær og spennende studiehverdag? Se oversikten over studiene Høyskolen Kristiania tilbyr her. 

Kvaliteter som ønskes hos en kandidat:

  • Tilpasningsdyktig, engasjert og motivert
  • Initiativrik og selvgående
  • God til å samarbeide
  • Ønske om å lære nye ting
  • Frivillig verv på CVen er et pluss