✕  Lukk søk

Stor etterspørsel etter deg med tek-kompetanse

Tar du utdanning innen IT og teknologi, er du nærmest garantert jobb. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men etterspørselen etter teknologer er stor – og stadig økende.

Stor etterspørsel etter deg som har IT-kompetanse

IT øker mest

Tall fra Samordna Opptak viser at søkertallene til IT-utdanningene øker mest av alle. Fra 2016 til 2017 har søkermassen økt med hele 31%. Det er ikke så rart: Næringslivets behov for nyutdannede teknologer har skutt i været de siste årene, og alt tyder på at tendensen vil fortsette i lang tid framover.

Filmen «Dette bør du studere for å jobb» publisert på VGTV 29.06.2017.

 

Vi trenger flere som ikke bare forstår seg på den digitale verden, men som også kan være med på å utvikle nye løsninger med teknologi som verktøy.

– Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen

Glad for at unge velger teknologi

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er en av dem som gleder seg over at dagens unge velger teknologiske utdanninger.

– Vi trenger flere som ikke bare forstår seg på den digitale verden, men som også kan være med på å utvikle nye løsninger med teknologi som verktøy, sier Isaksen i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Må ikke være datanerd

En jobb innen IT handler ikke bare om data.  – Du trenger ikke være noen datanerd for å jobbe med IT, fortalte IT-gründer Beate Størkson til Aftenposten tidligere i vår. Hun mener at man først og fremst trenger vilje til å sette seg inn i noe og være interessert.
– Skal du utvikle en god software – noe som kan forenkle hverdagen til kunden – må du spørre om alle mulige og umulige ting for å skjønne behovet og konvertere det til teknologien. Derfor mener jeg jobben min handler like mye om møter med mennesker som med teknologi.

Lang erfaring innen IT

Høyskolen besitter solid erfaring innen IT. Det tidligere NITH, og senere Westerdals Oslo ACT, har gjennom flere tiår har utdannet studenter til mange banebrytende, norske IT-bedrifter som Bekk, Accenture, Sopra Steria og Making Waves.

IT og teknologi-studier med løpende opptak

Flere bachelorprogrammer innen teknologi har nå løpende opptak frem til studiestart. Det betyr at du allerede nå kan søke opptak til bachelorstudier i frontend- og mobilutviklinginteraktivt designspillprogrammeringprogrammering, E-business og intelligente systemer.

Stor etterspørsel etter deg som har IT-kompetanse

– Vi tilbyr mange retninger innenfor teknologi, og det er ikke lett å vite hva man bør velge, sier Tor-Morten Grønli,

Vanskelig å velge?

– Vi tilbyr mange retninger innenfor teknologi, og det er ikke lett å vite hva man bør velge, sier Tor-Morten Grønli, som underviser ved teknologiutdanningene.

– Det kan være godt å vite at uavhengig av hva du velger, så får du en bachelor i informasjonsteknologi. Dette er en viktig forutsetning og gjør at du har med deg generell kompetanse som døråpner til mange stillinger. I tillegg gjennomfører du et felles førsteår før du spesialiserer deg innen ditt valgte program. Det gjør at du tar med deg dybdekunnskap. Dersom du ønsker det, kan du også bytte bachelorprogram etter å ha fullført første året, understreker Grønli.

Ta en bachelor innen IT – Løpende opptak