✕  Lukk søk

Jobbeksperten svarer: Slik vinner du oppmerksomheten til bedriftene på Karrieredagene

Du får som regel bare én sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk. Dette er rådene som gjør at bedriftene vil huske hvem du er.

Rådgiver innen rekruttering, Nejra Kudra, står foran en beige vegg. Hun har på seg en sort skjorte med en brun blaxer over. Håret er satt opp i en hestehale. Hun har et stort smil og ser rett inn i kamera.

Nejra Kudra er rådgiver i rekrutteringsbyrået TEFT. Nå deler hun sine tips for hvordan du kan få mest mulig ut av Karrieredagene ved Høyskolen Kristiania. Foto: TEFT

22.-24. januar arrangerer Høyskolen Kristiania årets Karrieredager. Her vil du få mulighet til å bli kjent med representanter fra flere ulike bedrifter og utvide nettverket ditt.

For å gjøre et godt inntrykk ovenfor bedriftene kreves det at du har gjort grundig forarbeid.

Nejra Kudra er rådgiver i rekrutteringsbyrået TEFT, og hun har hjulpet utallige mennesker med å få drømmejobben. Nå gir hun sine beste råd for hvordan du skal få mest mulig ut av Karrieredagene.

Disse rådene vil føre til at du får tilstrekkelig med informasjon om bedriftene, og dermed kanskje velger å søke på en jobb hos dem etter endt studietid.

  • Se programmet for Karrieredagene lengre ned på siden

Viktig å stille spørsmål

Bedriftene kommer til å hilse på mange studenter i løpet av Karrieredagene. For å skille deg ut fra mengden sier Nejra at det er viktig å stille godt forberedt. 

– Jeg anbefaler alle å gjøre god research på hvem som skal ha stand på Karrieredagene. Deretter noterer du ned alle spørsmålene som du lurer på om selve bedriften. Det er viktig at du utfordrer dem på det faget du studerer og hvilke ambisjoner de har innenfor ditt fagområde.

Hun legger særlig vekt på å stille gode spørsmål når man møter representantene for de ulike bedriftene.

– For eksempel, dersom man studerer markedsføring, kan det være klokt å spørre bedriften om hvilke utfordringer og problemstillinger markedsavdelingen i den bedriften jobber med, hvilken type kompetanse de ser etter for å løse disse og spennende prosjekter de vet kommer i fremtiden.

– Slik får du vite mer om bedriften samtidig som du kan relatere det til din egen kompetanse og hvordan du kunne bidratt i denne bedriften, sier Nejra.

Knytt digital kontakt

Vis at du er interessert, for det er slik du blir husket!

For ikke mange år siden var CVen din noe av det viktigste du kunne ta med i møte med en potensiell arbeidsgiver. Slik er det ikke lenger. Nejra kan fortelle at digitale plattformer nå er måten vi blir kjent på.

– LinkedIN-profilen din er CVen din. Derfor er viktig at du oppdaterer profilen med all informasjon og kunnskap som kan være relevant for en arbeidsgiver å vite. I den digitale verden vi lever i er det andre måter å vise sin kompetanse på enn på et papir. Sørg for at din LinkedIn-profil er oppdatert, at all kontaktinformasjon er tilgjengelig, og så er det lov å spørre: Er det greit at jeg connecter med deg på LinkedIn? Vis at du er interessert, for det er slik du blir husket!

Samtidig råder Nejra alle studentene til å gjøre samtalen med bedriftene personlig og ekte:

– Vær deg selv, vær nysgjerrig og ta til deg all informasjon som du kan få på Karrieredagene. Om man har en god energi, et klokt hode og er faglig fremoverlent så vil man alltid etterlate et godt inntrykk, avslutter hun.

To studenter får råd og veilledning fra en bedrift foran en stand på fjoråets Karrieredager. Veilederen er en kvinne med rødt hår og hvit topp som holder en laptop. Studentene er en gutt og jente. Han har på seg sort skinnjakke og sort lue. Hun har blondt hår og en grå topp. De ser på veillederen.

Karrieredagene er en ypperlig mulighet for studenter å knytte viktige kontakter med arbeidslivet. Her fra fjoråets arrangement. Foto: Høyskolen Kristiania

Program for Karrieredagene:

Dag 1, 22. januar: På denne dagen holdes det foredrag med tips til jobbintervju, LinkedIn-profil, studiemestring, hva som utgjør en god CV, og mye mer. Foredragene er ikke bransjespesifikke, og aktuelle for alle!

Sted: Campus Kvadraturen

Dag 2, 23. januar: Denne dagen holdes det bransjespesifikke foredrag. Få et innblikk i hva som skjer i bransjene, hva de ser etter hos interns og jobbsøkere og få inspirasjon fra erfarne aktører.

Sted: Campus Kvadraturen

Dag 3, 24. januar: Her får du sjansen til å møte fremtidige arbeidsgivere, muligheten til å diskutere sommerjobber eller deltidsjobb ved siden av studiene. Du kan knytte kontakter for studieoppgaver, og generelt bygge nettverk og mingle med bransjeaktører.

Sted: Campus Fjerdingen

Bla gjennom bildene under for å se alle de spennende bedriftene som kommer på Karrieredagene!

Program for Karrieredagene 2019
Program for Karrieredagene 2019
Program for Karrieredagene 2019
Program for Karrieredagene 2019
Program for Karrieredagene 2019
Program for Karrieredagene 2019
Program for Karrieredagene 2019
Program for Karrieredagene 2019
Program for Karrieredagene 2019
Tirsdag 22. januar, campus Kvadraturen
Tirsdag 22. januar, campus Kvadraturen
Tirsdag 22. januar, campus Kvadraturen
Onsdag 23. januar, campus Kvadraturen
Onsdag 23. januar, campus Kvadraturen
Onsdag 23. januar, campus Kvadraturen
Onsdag 23. januar, campus Kvadraturen
Onsdag 23. januar, campus Kvadraturen // Torsdag 24. januar, campus Fjerdingen
Torsdag 24. januar, campus Fjerdingen