✕  Lukk søk

Karrieredagen 2019: – Alle har noe de er best på

Morten Brandt har i 30 år jobbet med mennesker som lever av kommunikasjon. Han poengterer at alle har noe de er best på. Fokuser på akkurat det.

Brandt forteller at han i sin ungdomstid var altfor seriøs. Han anbefaler studentene å prøve ut ting de har lyst til.

— Jeg tror de som oppnår suksess er de som prøver flere ganger når andre gir seg. Går noe galt har du uansett fått erfaring, sier Brandt.

Jeg tror det er kjempeviktig å bygge selvtillit på det du kan og den du er.

 

Spennende paneldebatt

Høyskolen Kristiania og Studentunionen arrangerte en innholdsrik karrieredag i Bergen. Det ble holdt foredrag og paneldebatt, som ga studentene nye synspunkter og verdifull kunnskap. Det ble også arrangert faglunsj med bransjen og CV-kurs.

Paneldebatten med temaet «Fremtidens kompetansebehov – hvordan utvikle seg i dag så man er godt rustet til i morgen?», engasjerte en rekke studenter til debatt.

Panelet bestod av representanter fra Equinor, Knowit Experience, G2 Ocean og Høyskolen Kristiania.

Fem deltakere på paneldebatten, nærbilde. De ser konsentrerte ut.

Fra venstre: Martha Lehmann-Røed (G2 Ocean), Odd Arne Nissestad (Equinor), Marianne D. Jacobsen (Knowit Experience Bergen), Kjetil Vedøy (Høyskolen Kristiania) og Kristin Molvik Botnmark (Høyskolen Kristiania).

— Alt som viser at du har motivasjon og tro er veldig positivt. Du må ha lyst til å gjøre ting, sier Martha Lehmann-Røed fra G2 Ocean.

Ord som selvledelse, sosial kompetanse og evnen til å lære, ble nevnt gjentatte ganger gjennom hele debatten.

 

Odd Arne Nissestad smiler inn i kamera mens han sitter på en benk.

Odd Arne Nissestad

— Invester i fremtiden

Odd Arne Nissestad fra Equinor deltok i debatten.

—  Equinor krever mennesker som tenker selv og snakker sammen. Jeg tror nøkkelen til suksess er å forstå andre mennesker, sier Odd Arne Nissestad.

Nissestad har bred erfaring fra utdanning og utvikling av ledere. Han har flere tips til studentene, men legger særlig vekt på ett.

Du må investere tid og energi i din egen fremtiden.

CEO for Knowit Experience Bergen, Marianne D. Jacobsen var også deltaker i paneldebatten.

— Hva synes du om å få være her i dag?

— Det har vært givende og spennende. Jeg fikk inntrykk av at studentene er nysgjerrige og engasjerte, sier Jacobsen.

Kvinne med bein i nesa

Hanne Kristin Rohde holdt et rørende og teorifritt foredrag for studentene.

Rohde har jobbet i politiet i 25 år, der hun de siste 20 årene jobbet som leder og sentral talsperson. Hun har nå skiftet beite, og jobber som forfatter og foredragsholder. Hun er også å finne på tv-skjermen i programmet «Åsted Norge».

Rohde har stått gjennom stormer av ulike slag da hun var toppleder i Oslo-politiet. Det har vært tider hvor hun har tvilt på seg selv i jobben som toppleder. Under besøket på Høyskolen fortalte Rohde om at du må finne din indre kraft før du kan bli en ressurs.

Du må ta på din maske før du kan hjelpe andre.

Hanne Kristin Rohde sitter med beina i kryss i en sofa på Høyskolen Kristiania i Bergen. Har på seg svart skjorte og brun bukse.

— Hvilket tips skulle du ønske du fikk da du var student?

— Jeg skulle ønske noen hadde klappet meg på skulderen, og sagt at uansett motgang så er du bra nok! Det må vi aldri glemme, sier Rohde etter å ha mimret tilbake til 80-tallet.

Fornøyde med karrieredagen

Mira Kahrs og Siv-Karina Brekke studerer Bachelor i markedsføring og merkevareledelse. De deltok på karrieredagen, og synes dagen ble en suksess!

— Jeg synes det var et veldig bra opplegg i dag. Jeg tror dette har vært den beste karrieredagen vi har hatt i Bergen så langt, sier Mira.

Mira Kahrs og Siv-Karina Brekke sitter ved siden av hverandre og smiler.

Mira Kahrs (t.h.) og Siv-Karina Brekke.

Fikk du ikke med deg karrieredagen? Bli med på Karrieredag del 2 i Bergen i april. Håndplukkede bedrifter kommer på stands, og kanskje vil du finne din fremtidige arbeidsgiver?

Aktuelt