✕  Lukk søk

Følelsen av å delta i internasjonal politikk

Studentene som har emnet «prosess og selvledelse» deltok på et kurs der de lærte om forhandling, påvirkning, selvledelse og teamledelse.

Adrian Solberg, student på Bachelor i HR og personalledelse og HR-konsulent for Kirkens Nødhjelp, gjennomførte krisesimuleringen for studentene.

– En krisesimulering er et spill der fiktive land får utøve diplomatiske handlinger på hverandre. Deltakerne får selv bestemme store deler av utviklingen og utfallet av spillet, sier Adrian.

Kurset stammer fra Hæren sin Krigsskole, og har foregått siden 2012. Adrian har selv flere års erfaring fra forsvaret. Og kurset er originalt laget for å gi deltakerne en opplevelse av å delta i internasjonal politikk.

– Studentenes får en økt forståelse av forhandling, påvirkning, selvledelse og teamledelse, forteller Adrian.

Adrian Solberg i fokus. Han sitter på et bord mens han går igjennom reglene for de fem stab-medlemmene.

Adrian Solberg hadde ansvar for å gjennomføre kurset for studentene. Foto: Høyskolen Kristiania.

Adrian forteller at han synes det var gøy å få gjennomføre kurset for studentene.

– Jeg synes det har vært veldig gøy. Både jeg, staben og elevene er veldig slitne etter en lang dag, men jeg synes det har gått veldig bra, forteller Adrian.

– Spennende og komplekst

Studentene som har «studiepraksis» som valgemne i Bergen får automatisk med emnet «prosess og selvledelse». Kurset ble gitt i forbindelse med «prosess og selvledelse». I Oslo kan de som har studiepraksis velge et frivillig valgfag på 7,5 studiepoeng.

HR-student Håvard Stabell Somdal deltok på på kurset. Han forteller at han kommer til å dra nytte av kurset.

Jeg synes kurset i krisesimulering har vært veldig spennende, men komplekst.

Håvard trekker frem at det var spesielt lærerikt å få øve på samhandling og kommunikasjon.

Fem studenter fra HR og personalledelse var med på å arrangere kurset, og de gikk under navnet «stab». Christine Myklebust var en av stab-medlemmene.

– For at studentene skal få kjenne på virkeligheten, så er det ikke satt av noe tid til mat eller drikke. Det er for at de skal få kjenne på presset de har rundt seg, forteller Christine.

I klasserommet sitter mange studenter rundt forskjellige bord og diskuterer. På Smart Tavlen står det en fiktiv nyhetsoppdatering: «Kim Jung-Un er savnet».

Studentene måtte forholde seg til flere fiktive pressemeldinger som dukket opp under spillet. Foto: Høyskolen Kristiania.

Aktuelt