✕  Lukk søk

Oscar-buzz rundt kortfilm fra Høyskolen Kristiania-student

Bachelorfilmen «De hensynsløse» ble i natt tildelt en student-Oscar. Det betyr at filmskaper Rikke Gregersen kan vinne Oscar for beste kortfilm!

De hensynsløse er nominert til Brussel Short Film Festival. Her er et utdrag fra filmen med paret.

Utdrag fra kortfilmen «De hensynsløse».

Vi har tidligere skrevet om Rikke Gregersens avgangsfilm fra Westerdals – Høyskolen Kristiania, som i forrige runde ble nominert til BAFTA Student Film Awards i kategorien «Live Action». Nå er det Oscar-buzz rundt den talentfulle filmskaperen.

I natt ble «De hensynsløse» nemlig tildelt en såkalt student-Oscar i USA. Dette betyr at filmen automatisk kan være med å konkurrere om Oscar-pris for beste kortfilm. Tidligere vinnere av student-Oscar har gått videre og blitt nominert 62 ganger til disse Oscarprisene, og vunnet eller delt prisene 12 ganger, skriver Rushprint.

 

Feirer talentfulle filmskapere

Gregersen studerte Bachelor i Film og TV og spesialiserte seg på regi. I tillegg til BAFTA student Film Awards var «De hensynsløse» også nominert til beste fiksjon i Amandusfestivalen 2019. Kortfilmen ble også nominert til Next Nordic Generation Award, der studenter fra de nordiske filmskolene konkurrerer med sine avgangsfilmer. Ikke nok med det var filmen valgt ut til Brussels Short Film Festival blant 4500 bidrag, som var en stor drøm for filmcrewet. Filmen er også nominert til Tel Aviv International Student Film Festival i juni, og har nå altså fått tildelt en student-Oscar.

Rikke Gregersens avgangsfilm på film og TV ved Westerdals har blitt nominert til flere priser.

Rikke Gregersens avgangsfilm på film og TV ved Westerdals har blitt nominert til flere priser.

Allerede på andre året startet ideen til filmen.

– Jeg tok valgfag i novelleskriving med manuslærer Nikolai Frobenius. Det var da jeg bestemte meg for å basere bachelorfilmen på novellen jeg skrev, forteller Rikke. Hun mener at noe av styrken til filmen var at historien begynte litterært, der hun fikk utforsket karakterene, tematikken i situasjoner og scener, som aldri ble med i filmen.

Vi ønsker Rikke og alle andre på crewet masse lykke til!

Filmcrewet bak «De hensynsløse»:

Her er hele gjengen fra De hensynsløse samlet

Ett av gruppebildene fra sett, med en dedikert gjeng som er samlet.

Er du interessert i å regissere, klippe, fotografere eller å være produsent? Les mer om Bachelor i Film og TV her. 

Aktuelt