✕  Lukk søk

Med en fot inn i arbeidslivet og en i studiene

Høyskolen Kristiania ønsker at våre studenter skal møte best mulig forberedt til livet etter studiene. Nå har rundt 40 studenter ved campuset vårt i Bergen fått en smakebit på hva som venter dem der fremme. I Oslo har 70 studenter vært i praksis.

Ni uker, tre dager hver uke. Studentene ved Høyskolen Kristiania har vært i praksis, og i disse dager skriver de en fordypningsoppgaven om et selvvalgt tema. Vi har tatt en prat med fem studenter som har vært i praksis dette semesteret.

June Bjordal Vorraa og Julie Skott-Myhre sitter ved en arbeidspult, smiler og ser inn i kamera

F.v.: June Bjordal Vorraa og Julie Skott-Myhre

Fått erfaring og nettverk

Navn: June Bjordal Vorraa og Julie Skott-Myhre
Studium: Markedsføring og merkevareledelse
Praksisbedrift: Frydenbø 

Det har vært gøy å få bekreftelse på at min fremtidige jobb blir så bra som jeg trodde den skulle være.

June og Julie har vært utplassert hos firmaet Frydenbø som jobber med bil, marine, eiendom og maritim industri. Studentene forteller at de her har jobbet med arbeidsoppgaver knyttet til markedsføring.

­– Jeg har lært så mye mer enn jeg trodde jeg skulle. Bare det å se at kompetansen jeg har fått på høyskolen har noe å si i bedriften har vært en god bekreftelse, sier June.

Markedsføringsstudentene forteller at dagene i Frydenbø har vært både varierte og lærerike. En av hovedgrunnen for at Julie valgte praksis var for å få relevant erfaring, nettverk og en fot innenfor arbeidslivet.

– Jeg anbefaler alle å søke om å få dra ut i studiepraksis. Grip muligheten mens du har den, du får ikke en slik mulighet igjen.

June skriver fordypningsoppgave om kommunikasjon av samfunnsansvar og bærekraft. Julie skriver om digital markedsføring.

– Da jeg skulle velge valgemne sto jeg mellom digital markedsføring og studiepraksis. Ved å velge praksis fikk jeg to fluer i en smekk, sier Julie.

June filmer Julie som intervjuer en mann.

Stort erfaringsutbytte

Navn: Håkon Staff
Studium: Kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling
Praksisbedrift: Mowi markets

Jeg vil si praksisperioden har vært en enorm læringskurve.

Håkon sitter i kontorlandskapet og smiler til kamera.

Håkon er en av tre studenter som har hatt praksisperioden sin i Mowi. Avdelingen han har jobbet i heter «Planning, operation and support». Hovedansvaret hans har handlet om prosjekter som berører intern samhandling i form av prosesser, mandat og modeller.

– I starten var jeg nok litt overivrig. Jeg fikk mange «nei» på forslagene jeg kom med grunnet manglende kunnskap innen bransjen. Du må gå før du kan sprinte, sier han.

Nytt miljø, nye rutiner og arbeidsoppgaver har vært litt utfordrende, men han angrer ikke ett sekund på valget om å ta praksis.

– Jeg har lært mye som jeg kommer til å få god bruk for i fremtiden. Blant annet å angripe oppgaver på en ny måte, samt at ikke alt er så svart/hvitt som det kan fremstå i pensum, sier Håkon.

Håkon ønsket å lære mer om hvordan en KIF-student kan fungere godt som en intraprenør. Problemstillingen på fordypningsoppgaven ble dermed: «Hvordan kan en entreprenør passe inn i en allerede etablert organisasjon?».

Innblikk i arbeidslivet

Navn: Håvard Stabell Somdal og Bjørn Straume
Studium: HR og personalledelse
Praksisbedrift: Bergen kommune

Jeg gleder meg til å gå på praksisjobben hver dag.

Håvard og Bjørn sitter i en sofa på et pauserom. De ser begge i kamera og smiler.

F.v.: Håvard Stabell Somdal og Bjørn Straume.

Noen av studentene gikk også inn i det offentlige, og Håvard og Bjørn fikk tildelt praksisplass i Bergen kommune. Håvard jobbet i avdelingen HR-rådgiving, mens Bjørn har jobbet i avdelingen for HR og bemanning. De forteller at de har fått kjøtt på beina og god erfaring av praksisperioden.

– For meg er studiepraksis helt gull. Jeg lærer mer av å være i praksis enn å sitte i forelesning, sier Håvard.

Bjørn forteller at han har fått et innblikk i hvordan arbeidslivet fungerer.

– Praksisperioden har vært veldig spennende. Det var en del usikkerhet i starten, men det tok ikke lang tid før jeg ble en del av gjengen, forteller Bjørn.

Bjørn skriver fordypningsoppgave om fremtidig rekruttering, mens Håvard har valgt «Employee branding».

– Jeg har fått mer selvsikkerhet, og motivasjon for å komme meg ut i arbeidslivet, avslutter Håvard.

Våren er et valgemnesemester for mange andreårsstudenter ved Høyskolen Kristiania. Studiepraksis er et valgemne på 22,5 studiepoeng. I Bergen får praksisstudentene automatisk med valgemnet «Prosess og selvledelse» på 7,5 studiepoeng. I Oslo kan studentene velge et valgfritt valgemne på 7,5 studiepoeng ved siden av praksis.

Studentene som ønsker studiepraksis som valgemne må sende en motivasjonssøknad. Opptaket vil være vil være basert på karakterer og søknaden. Studentene får deretter tilbud om å jobbe i en relevant avdeling. Arbeidsoppgavene skal passe den kompetansen studenten har. Praksisoppholdet kan studentene legge inn som et Internship i sin CV.

Aktuelt