✕  Lukk søk

Silje goes down under

Sammen med to studievenninner pakket Silje snippsekken og dro til andre siden av jordkloden. Nå skal hun bruke ett semester på å studere i, og utforske, Melbourne.

Hva gjorde at du bestemte deg for å dra til Australia på utveksling?

– Jeg har så lenge jeg kan huske hatt lyst til å dra på utveksling, det har bare vært et spørsmål om tid. Etter at jeg startet på Bachelor i interiørarkitektur fant jeg ut at det å dra til utlandet kan være lurt for min personlige utvikling, sier Silje og fortsetter:

Det er så mye å hente av inspirasjon og tenkemåter

Silje Kristin Våla Walmann, student på Interiørarkitektur, er i Melbourne på utveksling

Du kunne velge flere steder i verden – hvorfor falt valget på Melbourne?

– Selvfølgelig ville jeg ikke dra så langt unna venner og familie, men jeg har hørt så mye godt om Australia og ikke minst Melbourne at jeg ville gi det en sjanse. Dessuten tror jeg at å styre litt unna det europeiske kan åpne for en del muligheter i fremtiden.

Hvordan har du blitt tatt i mot i Australia?

– Australierne er veldig imøtekommende og høflige. Jeg har møtt mange fine mennesker og fått venner både lokalt og internasjonalt. Jeg bor sammen med Emilie, Marianne og ei jente fra Nederland som studerer politikk på samme skole som oss, altså RMIT. Vi har blitt veldig gode venner og en indre kjerne, men vi finner også på ting hver for oss med folk vi har møtt her nede.

Og hva med universitetet, står det til forventningene?

– Universitetet er mye større enn det jeg hadde forventet. Jeg har enda (etter nesten tre måneder) ikke lært meg hvor de forskjellige bygningene er eller hva som er hvor. Man kan skjønne etter første stund at standarden på skolen generelt er høy og de har et system som støtter det aller meste i en students hverdag. Alt fra utstyr og verktøy til helse og mat. Lærerne er også fagmessig dyktige og de er interessert i deg som person på lik linje med dine ideer og tanker.

 

Silje Kristin Våla Walmann, student på Interiørarkitektur, er i Melbourne på utveksling

Silje Kristin Våla Walmann, student på Interiørarkitektur, er i Melbourne på utveksling

 

 

 

Førsteinntrykket er at byen er veldig dyr å bo og leve i, men verdt pengene. Menneskene og omgivelsene er utrolig inspirerende og det er veldig mye å finne på her! Alt fra dagsturer i nasjonalparker, til cafèbesøk og forskjellige utstillinger man kan dra på.

Silje Kristin Våla Walmann, student på Interiørarkitektur, er i Melbourne på utveksling

Studerer du det samme som de i Oslo gjør dette semesteret, eller er det andre valgfag du kan velge?

– Ting er litt annerledes her nede, så vi gjør ikke det samme som de i Oslo. Den første uka hadde vi noe som heter «Balloting», som vil si at alle lærere har et kort fremlegg om prosjektet i faget de er ansvarlige for. Deretter skal du velge i rekkefølge de du har høyest ønske om å jobbe med. Vi har tre forskjellige fag, altså to spesialiseringsfag og ett design studio (hovedfag). Disse jobber man med parallelt fra skolestart til –slutt.

Vil du anbefale andre å dra på utveksling?

– Jeg vil absolutt anbefale andre å dra på utveksling! For det første så lærer du veldig mye om deg selv, kan utvikle og utfordre deg både personlig og faglig. For det andre så har du muligheten til å skape venner og bekjentskap på internasjonalt nivå. For det tredje så kan du oppleve og se en god del ting du ikke kan der hjemme.