✕  Lukk søk

SRF Kuben: Studenter nominert i prestisjetung konkurranse

Studentmagasinet «Egenart» var nominert til SRF Kuben i år, mens tidligere student fra illustrasjon ved Fagskolen Kristiania, Trine Sejrup, fikk med seg førsteplassen hjem.

Publikum på prisutdelingen sitter rundt bord i en stor sal og hygger seg med god drikke. Belysningen i rommet er mørk, og ulike lyskastere lyser opp deler av den ene veggen i rommet.

Det var nylig glitter og glamour på Scandic Ørnen i Bergen sentrum. Salgs- og reklameformidlingen i Bergen arrangerte SRF Kuben for ellevte året på rad. Prisutdelingen har tidligere gått under navnet «Den Gyldne Hane».

Det ble delt ut priser for de beste kreative arbeidene som er laget i Hordaland. Det var totalt 17 kategorier. Flere studenter fra Høyskolen og Fagskolen Kristiania var nominert i kategorien «Beste studentarbeid».

«Egenart» nominert på første forsøk

En gruppe studenter ved Høyskolen og Fagskolen Kristiania i Bergen har skapt studentmagasinet «Egenart». De har til nå gitt ut Vol. 1 og Vol. 2 av magasinet. De meldte på Vol. 1 som bidrag i kategorien «Beste studentarbeid», og ble nominert.

– Det er gøy å bli nominert på første forsøk. Det viser at vi har gjort en god jobb, sier Camilla Iversen, redaktør i Egenart.

Stine, Malene og Camilla poserer på prisutdelingen. De holder magasinet «Egenart» i hånden.

F.v.: Camilla Iversen, Stine Bortheim og Malene Rogdaberg Trå. Foto: Tove Lise Mossestad.

Malene, Stine og Camilla fra Egenart deltok på prisutdelingen. De har alle vært med på å skape konseptet. Stine Bortheim, fotograf og Art Director i Egenart, forteller at de har lært mye av å være med på Egenart-reisen.

– Det har gitt oss verdifull innsikt i hva som kreves for å utvikle et konsept. Vi får lov til å lage det vi vil, og det er utrolig befriende, sier Stine.

Fronter kreative mennesker

Magasinet Egenart har som mål om å fremme kreative sjeler med tilknytning til Bergen by.

– Da vi skulle utvikle konseptet ville vi gjøre noe annerledes. Vi hadde lyst til å vise kreativitet i alle former og fasonger, og gi de som er «up and coming» en plattform, sier Malene, idéutvikler og kreativ skribent for Egenart.

Magasinet «Egenart» blir holdt opp foran kamera. Utgave en er blå, mens utgave to er rosa.

Malene forteller at det er mennesker som har kommet i etterkant og fortalt at det har betydd mye for dem å bli frontet.

– Det er givende og motiverende å vite at det betyr mye for de vi skriver om, sier Malene.

Studentene Henrikke Rasmussen og Mathea Stokke var også nominert i kategorien «Beste studentarbeid» for individuelle prosjekter.

Gull fire år på rad

Trine Sejrup (27) har tidligere gått illustrasjon på Fagskolen Kristiania. Hun vant en Kube-pris for fjerde året på rad.

– Prosjektet jeg vant med heter «Nation of the Soul», og er bachelorprosjektet mitt. Det er et album, visuell identitet og utstilling alt i ett, forteller Trine.

Jeg fikk veldig god oppfølging. Noe av det jeg sitter mest igjen med var følelsen av å bli sett.

Trine har allerede kommet langt i sin karriere. Hun jobber nå som Art Director, designer og konseptutvikler i Oktan Bergen – og illustratør og forfatter hos Aschehoug. Hun er også gründer for nettbutikken NorthernSpells.

– Så lenge du har driven, satser og prioriterer så kan du få til alt du vil. Men, du må huske å være grei med deg selv underveis, sier Trine.

Trine forteller at hun fikk god oppfølging da hun studerte på Fagskolen Kristiania.

– Jeg fikk veldig god oppfølging. Noe av det jeg sitter mest igjen med var følelsen av å bli sett.

 

Trine står på scenen med Kube-prisen i hånden. Hun ser på kamera og gjør «peace»-tegn med to fingre.

Foto: Tove Lise Mossestad.

Aktuelt