✕  Lukk søk

Teknologistudenter utvalgt til ettertraktet praksisplass

SAP, som er ett av verdens største IT-selskaper, valgte ut 40 studenter fra ulike universiteter og høyskoler i Norge til å delta i deres community program. Av 40 master- og bachelorstudenter var 13 av dem fra Institutt for teknologi på Høyskolen Kristiania.

Bildet viser en mann som står foran en skjerm og holder foredrag. I forgrunnen ser man bakhoder til publikum. Mannen har mørkt hår og har på seg dress og skjorte.

Et hopp for karrieren

Studentene som ble plukket ut til programmet, tilhører både Bachelor i E-business og Master i Digital Business Systems. Samarbeidsprogrammet gikk over 5 måneder. I løpet av denne tiden fikk studentene være del av workshops med SAP og partnerselskaper som Accenture, Sopra Steria, Pearl Group, itelligence og Sariba.

— Samarbeid med bransjen er utrolig viktig for Høyskolen Kristiania. Det er en av de beste måtene å forberede studentene for arbeidsmarkedet, forteller Moutaz Haddara, emneansvarlig for Master i Information Systems: Digital Business Systems.

Studentene fikk også bli med på en tur til København med SAP. Her dro de til SAPs Experience Center for å se på state-of-the-art teknologier. I tillegg fikk de en sesjon med en hodejeger, som lærte studentene strategier for å lande prestisjefulle jobber.

Samarbeidet var svært vellykket for begge parter, forteller Haddara.

Å få trening av et stort selskap som SAP – er helt klart et stort hopp i jakten etter jobb.

 

Bachelorstudent landet drømmejobb

Prosjektlederen for programmet er tidligere student ved Høyskolen Kristiania, Sharif Khuram. Khuram fikk selv jobb i SAP etter å ha fullført sin mastergrad. Han forklarer at det er viktig for et selskap som SAP å synliggjøre seg hos studenter.

— Den neste generasjonen er fremtidens innovatører. SAP investerer i dem og ønsker at de får kunnskap om vår bransje.

Nylig fikk enda en student ved Høyskolen Kristiania jobb i det kjente IT-selskapet. Sanna Diana Tomren kapret jobb i SAP etter å ha gjennomført programmet. Hun forteller at praksisen ga muligheter til å bli kjent med bransjen på en måte man ikke får fra skolebenken.

Sanna Diana har kommet halvveis i bachelorgraden i E-business, og kommer til å fullføre graden sin parallelt med den nye jobben.

— Etter bachelorgraden går jeg muligens over på en master, eller noen andre spennende prosjekter.

Sanna Diana Tomren står ved siden av en steinvegg. Hun har det mørke håret festet i en knute på hodet. Hun har på en brun kåpe. Hun smiler mot kameraet.

Sanna Diana Tomren fikk fast jobb i SAP etter å ha fullført programmet.

Jeg vil absolutt anbefale programmet med SAP Next-Gen for andre ambisiøse studenter, som ønsker en spennende karriere.

Etterspurt kompetanse

Våre teknologistudenter er svært attraktive på arbeidsmarkedet, poengterer Haddara.

— De har både en sterk faglig kompetanse, og relevant praktisk erfaring. Bransjen etterspør dette hos nyutdannede.

— Takket være ansatte med god erfaring fra arbeidslivet får studentene mye hands-on trening og kontakt med partnere fra bransjen. Dette forklarer den høye ansettelsesraten av tidligere studenter hos oss.

Khuram er en av studentene fra Høyskolen Kristiania som kan skrive under på at utdanningen forbereder deg godt på yrkeslivet. Han tror den høye interessen for studentene skyldes deres kjennskap til synergien mellom teknologi og forretning.

— SAP jobber ikke kun med systemer. Vi jobber også med mennesker. Dette er studenter fra E-business og Digital Business Systems brobyggere for.