✕  Lukk søk

Utveksling til University of California, Berkeley

Alexandra Palm oppholder seg for tiden i Berkeley, på University of California, sammen med fire av venninnene fra KIF-studiet. Hun valgte utveksling for jobbsøknadens skyld.

Alexandra Palm University of California

Hvorfor utveksling?

– Jeg har alltid vært veldig glad i å reise, og liker å oppleve nye steder. Da tenkte jeg det var perfekt med utveksling, for da kunne jeg kombinere både litt reising og skole. Jeg vurderte å studere i utlandet, så nå får jeg jo oppleve det. I tillegg føler jeg det er lurt å skille seg litt ut på jobbsøknader, og det å ha vært på utveksling ser mange på som veldig positivt.

Utveksling viser at man er selvstendig og takler forandring og nye mennesker!

Du kunne velge en hel del universiteter verden over – hvorfor falt valget på Berkeley?

– Jeg har bodd et år i USA tidligere og trivdes veldig godt med det, så jeg kunne gjerne tenke meg å dra tilbake til USA. Jeg stod litt mellom å dra til Australia og Hawaii også, men etter møtet vi hadde med Høyskolen Kristiania, der tidligere utvekslingsstudenter fortalte litt om alle universitetene, følte jeg Berkeley var det rette valget for meg.

Det er jo et av verdens beste universiteter, en prestisje-skole, så er veldig kult å kunne si at jeg har gått her syns jeg!

Alexandra dro ned sammen med fire andre jenter fra klassen. De har funnet en leilighet i Downtown Berkeley.

Nå har du vært der en liten stund, er amerikanerne imøtekommende mennesker?

– Det er veldig mange andre nordmenn her, som vi møtte gjennom orientering de første dagene vi var her. Er veldig enkelt å samle seg med mennesker som er like som deg, så vi har havnet litt i en slags norsk boble. Vi har mye av de samme fagene på skolen også, så vi har vel blitt mest kjent med andre nordmenn her.

Amerikanere er egentlig veldig utadvente og sosiale mennesker, så det er ikke vanskelig å komme i prat med dem, men det kan være litt vanskelig å komme innpå dem helt ordentlig. Samtidig er det veldig gjengete/klikkete her. Man ser gjerne at de ulike etnisitetene holder seg sammen. Vi har opplevd at det har vært litt vanskelig å bli kjent med Amerikanere på skolen, alle er veldig fokusert på studiene. Men i andre sosiale settinger er det veldig enkelt.

Hva med universitetet, står det til forventingene?

Universitetet har absolutt stått til forventningene, det er helt fantastisk!

– Campus er kjempestort, tar nesten 20 min å gå fra den ene enden til den andre. Bygningene er kjempestore og veldig flotte. Det er mye som skjer her, og veldig mange forskjellige klubber man kan bli med i. De har alle slags mulige sporter og kamper alle kan dra på. Så langt har vi vært på basketkamper med både kvinnelige og mannlige lag, det har vært skikkelig stemning! Vi har også vært på rugbykamp, veldig morsomt!

Det er litt mer å gjøre på skolen her enn det man kanskje er vandt med hjemme, og man har blant annet flere små innleveringer i løpet av semesteret, i stedet for en stor eksamen på slutten. Men det syns egentlig jeg er veldig greit, så får man fordelt arbeidet litt, og det blir ikke så mye press på å måtte gjøre det bra på den ene eksamen på slutten.

Campus er kjempestort og det tar nesten 20 min å gå fra den ene enden til den andre, forklarer Alexandra.

Hvilke fag tar du?

– Høyskolen har samarbeid med sosiologiavdelingen her på Berkeley, så det er ulike sosiologifag vi kan ta. Vi lærer om veldig mye spennende, og selv om det ikke er akkurat det vi studerer hjemme føler jeg vi lærer mye nyttig man får bruk for uansett. Vi har for eksempel et fag som heter Sociology of Gender, der vi lærer om å utfordre kjønnsnormene i samfunnet, og lærer å se litt mer kritisk på verden vi lever i. Veldig spennende.

Får du også tid til å reise litt rundt?

– Er veldig flott her! Berkeley ligger jo bare en 20 minutters t-bane tur unna San Fransisco, så der er vi med jevne mellomrom! Ellers planlegger vi å reise litt i spring break. Etter skolen er ferdig i mai har vi 30 ekstra dager i visumet vårt som man kan bruke til å reise på.

Da planlegger vi å ta en roadtrip nedover kysten for å se resten av California!

Vil du anbefale andre å dra på utveksling?

– Absolutt! Ikke bare piffer det veldig opp framtidige jobbsøknader, men man får oppleve masse spennende og gøye ting!

  1. Det er en unik opplevelse til å oppleve college i et annet land, noe litt annet enn det vanlige skolemiljøet vi er vant med i Norge
  2. Man får utvidet horisonten sin litt og man får lært og opplevd ulike kulturer og bli kjent med nye mennesker
  3. Det føles ikke helt som man går på skole! Er nesten som en liten ferie, samtidig som man samler studiepoeng