✕  Lukk søk

Heier på innovasjon og entreprenørskap

Videregående skoleelever som har startet sine egne ungdomsbedrifter fikk konkurrere om 5 gullbilletter til NM - under årets Fylkesmesse i Hordaland.

 

Godt samarbeid

Høyskolen Kristiania i Oslo og Bergen har et godt samarbeid med Ungt Entreprenørskap, og er glade for at skolene tar i bruk ungdomsbedrift som pedagogiske metode.

Høyskolen leverer blant annet kurs til elevene som har ungdomsbedrift i videregående skoler i Hordaland. Line Louise Wollertsen som jobber hos Høyskolen Kristiania i Bergen, er stolt over å få følge elevene.

– Høyskolen Kristiania heier på entreprenørskap og nyskapning som fag. Det er viktig for oss å få lov til å bidra til å styrke Ungt Entreprenørskap sin fagportefølje, sier Line Louise.

Line Louise lener seg mot et rekkverk på Amalie Skram Videregående skole.

Line Louise satt i juryen for «Beste markedsføring» under Fylkesmessen for ungdomsbedrifter.

Jeg håper prosessen de har vært i gjennom er med på å vekke skaperlysten hos disse unge og kreative menneskene.

 

Kurs i eksponeringsdesign

David Coates er ansvarlig for Bachelor i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling ved Høyskolen Kristiania i Bergen.

– Jeg har jobbet med ledelsen i Ungt Entreprenørskap Norge for å utvikle kurs for ungdomsbedriftene i Hordaland. Jeg har blant annet holdt et kurs i eksponeringsdesign, sier David.

Eksponeringsdesign handler om hvordan man best mulig kan presentere produktene og tjenestene sine på stands og messer.

David satt i juryen for «Beste utstilling» under Fylkesmessen. Han forteller at han synes det var mange innovative bedrifter med nytenkende produkter som deltok.

Innovasjon er viktig  fordi vi trenger å løse kommende problemer på en ny måte.

Portrettbilde av David Coates. Han smiler og ser inn i kamera.

David Coates, høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania i Bergen.

86 bedrifter på Fylkesmesse

Fylkesmessen er en konkurranse for ungdomsbedrifter i Hordaland. Konkurransen fant sted 6. mars på Amalie Skram videregående skole. Det var 86 ungdomsbedrifter som deltok.

Elevene som var med hadde muligheten til å konkurrere i 16 kategorier, og fem gikk videre til NM for ungdomsbedrifter. NM for ungdomsbedrifter blir arrangert i Lillestrøm 25-26.april.

«SafeSpace DogTraining UB» mottar gullbilletten til NM for ungdomsbedrifter. De står på scenen i en gymsal, og en tar i mot billetten og gir to jurymedlemmer en klem.

Kom på pallen i seks kategorier

Ungdomsbedriften «SafeSpace DogTraining UB» fikk plasseringer i hele seks kategorier under Fylkesmessen. De fikk også en gullbillett til NM.

– Vi har slitt og jobbet så hardt for å komme hit vi er i dag. Det å få mange priser betyr mye for oss, sier daglig leder, Amanda N. Frederich.

Elevene går andre året på «hundefag» ved Stend videregående skole i Bergen. Konseptet går ut på at elevene arrangerer hundekurs i blant annet spesialsøk og hundeyoga. Til nå har de holdt over 50 hundekurs.

– Inntektene vil gå til en studietur til Norsk Folkehjelps Minehundesenter i Bosnia i mai, sier Agnes Oline Sandvik, økonomi- og regnskapsansvarlig for bedriften.

 

Fire jenter fra «SafeSpace DogTraining UB» poserer utenfor Amalie Skram videregående skole.

Fire av 19 elever som har startet bedriften «SafeSpace DogTrainig». F.v.: Elena Haukås Strøm, Agnes Oline Sandvik, Cecilie Endresen Askeland og Amanda N. Frederich.