✕  Lukk søk
Institutt for ledelse og organisasjon

Rune Bjerke

1Fredag080416-ANSATT_0008_Rune Bjerke IMG_3523

Førsteamanuensis

982 89 250

Bakgrunn

Førsteamanuensis Rune Bjerke er emneansvarlig for Eventledelse og Sponsing, et spesialiserings- og valgfag for bachelor-studenter i deres 4. semester. Koblet til emnet har Rune utviklet og leder eventene 68°nord (sport- og kompetanserelatert event – se 68gradernord.no) og HOME (et type samfunnsnyttig event med formål om å styrke kjennskapen til og kunnskapen om planetens helse og folkehelsen – se homehome.no) som finner sted henholdsvis i Italia og på Høyskolen Kristiania.

 

Rune har jobbet med forskingsprosjekter om påvirkningseffekter relatert til markedsføring og forbrukeratferd, merkebygging og merkestyrke, organisasjon og kunst i arbeidsmiljøet. Han er i disse dager spesielt opptatt av forskning på interne og eksterne effekter av investeringer i sponsorater og hvordan aktiveringsstrategier og tiltak kan påvirke intern og ekstern merkestyrke, organisasjonskultur og ansattes meninger, holdninger og atferd.

I 2016 publiserte han boken Eventledelse og Sponsing – Helse i hver krone (Fagbokforlaget).

Ellers er Rune interessert i reiselivsnæringen, destinasjonsutvikling, selvutvikling og selvledelse, foto, film og ”storytelling”.

Rune har en doktorgrad innen internasjonal reklame og markedsføring fra University of Otago i New Zealand. Han jobbet for Handelshøyskolen BI i perioden 1996-2004. Rune søkte nye muligheter for videre egenutvikling ved Høyskolen Kristiania fra 2004 og jobber her i dag.