✕  Lukk søk

Bergen

Vårt mål er at du skal nå ditt

For de fleste studenter er en anerkjent utdannelse det aller viktigste med studielivet – en kompetanse som gir deg et fortrinn ute i arbeidslivet. Andre er kanskje vel så opptatt av det sosiale aspektet med studentlivet; å skape nettverk, gode minner og vennskap som varer livet ut.

Ved Høyskolen Kristiania Bergen er vi lidenskapelig opptatt av at din tid hos oss skal resultere i begge deler.

Bildet viser et bilde av Bryggen i Bergen. Solen stråler på de gamle husene og himmelen er blå.
Bildet viser solskinn som lyser inn på to studenter som sitter og jobber på campus i Bergen.
Høyskolen Kristiania Bergen
Bilder fra Høyskolen Kristiania Bergen
Høyskolen Kristiania Bergen
En student sitter med overkroppen vrengt bakover mot kamera og har albuen støttene på stolryggen. Studenten har kort brunt hår og har et mønstret sjal i halsen.
Høyskolen Kristiania Bergen
Høyskolen Kristiania Bergen
Høyskolen Kristiania Bergen
Høyskolen Kristiania Bergen

Vår jobb er å gjøre deg klar for din

Morgendagens arbeidsliv vil by på problemstillinger som skal løses med metoder som ennå ikke eksisterer. For å lykkes i fremtiden er det viktig at nettopp du klarer å finne disse løsningene. Vi forsøker å gi deg metodene og verktøyene som trengs til denne jobben.

I Bergen vil våre dyktige forelesere se til at du får tilgang på oppdatert og relevant kunnskap innen ditt fagfelt, noe som gjør deg attraktiv på arbeidsmarkedet. Men vi er like opptatt av å se deg og følge deg tett gjennom hele studieløpet. Vi har små klasser, en “åpen dør”-filosofi og kan tilby et unikt studiemiljø hvor hver enkelt student vil få den oppfølgingen de trenger.

Vi legger også vekt på at du ikke bare skal utvikle deg faglig i løpet av studietiden, men også personlig. En utdanning hos oss skal gi deg både selvsikkerheten og den faglige tyngden du trenger for å bli trygg på dine egne meninger og stå støtt når det stormer i fremtidens arbeidsliv.

En kvinnelig student sitter og leser i en bok. Hun sitter i en innebyggd sofa med bokhyller rundt seg. Hun har brunt hår og har på seg en blomstrete genser i forskjellige farger.

Tette relasjoner til lokalt næringsliv

Vi har et tett samarbeid med det lokale næringslivet og forstår hvilke kompetansebehov som finnes der ute. Ved å utdanne studenter som kan fylle disse behovene blir du en attraktiv kandidat når du er ferdig utdannet hos oss.

Dette krever selvfølgelig at du er motivert til å legge ned en innsats. På vår campus i Bergen vil du bygge relasjoner til forelesere med lang fartstid fra næringslivet og som kan gi deg tips og triks for å bane din egen vei.

Vi gir deg også muligheten til å være ute i jobb før du har tatt din aller siste eksamen. De fleste av våre studier har perioder hvor du er ute i praksis i arbeidslivet, noe som gir deg enda et fortrinn når du skal ut å søke jobb – du vil allerede ha den verdifulle erfaringen som er nødvendig i dagens arbeidsmarked. For flere resulterer slike utplasseringer i fast jobb.

Campus Bergen skal gi flest mulig anledning til utdanning og personlig utvikling i et livslangt læringsperspektiv, til det beste for samfunnet. Gjennom våre studietilbud gir vi deg som student trygghet, kunnskap og ferdighetene du trenger for å prestere og lykkes i yrkeslivet.

Vi utdanner våre studenter til livet etter studiene.

Uansett hvem du er eller hvor du kommer fra, så ser vi frem til å ønske deg velkommen inn i vårt flotte høyskolemiljø i Bergen!

Mer om Bergen

Høyskolen Kristiania Bergen er en unik høyskole som holder til i lyse og moderne lokaler med utsikt over Store Lungegårdsvann. Campus Bergen ligger i historiske Hansaparken som lokalisert i ærverdige Kalfatret sentralt i Bergen. Fagskolen Kristiania holder til i C. Sundts gate 27-29.

Fasilitetene inkluderer auditorium, klasserom, mac-rom, lesesaler, grupperom, ulike typer studio og verksteder, bibliotek, kantine og studentpub.

Høyskolen Kristiania Bergen

Biblioteket på Høyskolen Kristiania skaper et godt miljø for akademisk arbeid og gir opplæring i informasjonskompetanse.

Her hjelper vi deg med å søke etter fagstoff og informasjon, finne verktøy for studier og forskning, forstå henvisningsregler og mye mer.

Studentunionen SHK

Studentunionen står for de fleste sosiale arrangement på skolen, blant annet studentfester, karrieredag, fadderuken, fellesturer og mye mer. Den har også flere idrettslag man kan engasjere seg i, som fotball-, håndballag eller tennis for å nevne noe.

Du har muligheten til å engasjere deg i mange forskjellige utvalg i Studentunionen SHK, noe som gir både nyttige erfaringer under og etter studietiden, i tillegg til muligheten for å skape nettverk på tvers

Sammen er studentskipnaden på Vestlandet.

Alle Høyskolen Kristiania Bergen sine studenter kan etter å ha betalt semesteravgiften benytte seg av deres tilbud.

I samarbeid med blant annet Høyskolen Kristiania arbeider Sammen for å utvikle et helhetlig læringsmiljø for studenter i Bergen. Ved å tilby gode velferdsordninger og høy studiekvalitet, jobber man for å gjøre Vestlandet til et attraktivt sted å studere.

Sammen har studentboliger, treningssentre, svømmehall, helsestasjon, psykolog- og rådgivertjeneste, spisesteder, studenthytter, studentbarnehager og karrieresenter. Flere av deres tjenester er gratis for deg som student, forøvrig er prisene svært konkurransedyktige og lagt på et nivå for best mulig å imøtekomme studentlommeboken.

Hos oss har vi fokus på å utvikle ferdigheter og kompetanse for fremtidens arbeidsliv. Vi har også et kommersielt fokus, dette for at du som student skal være best mulig egnet til å gå rett ut i jobb etter endte studier.

Dyktige fagpersoner, som både er interesserte og tilgjengelige skaper et godt læringsmiljø – dette er noe av det som tidligere og nåværende studenter trekker frem som et kjennetegn for Høyskolen Kristiania.

I tillegg til praktisk og kreativt arbeid, setter vi deg i kontakt med næringslivet fra dag én. Dette bidrar til at du blir godt forberedt til livet etter studiene, i tillegg til at bransjen og næringslivet holdes oppdatert på hva våre studenter kan tilby av kompetanse.

Karriere

Gjennom veiledning, kurs, workshops og aktiviteter på vårt karrieresenter blir du en god jobbsøker og attraktiv kandidat. For tidligere studenter tilbyr vi veiledning og støtte i den første tiden i ny jobb, samt karriereplanlegging og videre påfyll av kompetanse gjennom skolens alumni-nettverk.

Høyskolen Kristiania i Bergen etterstreber å være den mest praktiske høyskolen i regionen. Både studiemodell, innhold og fagstab underbygger et praktisk fokus. I tillegg har avdelingen i Bergen opprettet et eget studentbyrå, for de mest engasjerte og talentfulle studentene.

Studentbyrået tar oppdrag fra kommersielle aktører og det er primært andre- og sisteårsstudenter på både fagskole- og høyskolestudier, som løser oppdragene via tre interne team.

Noe for deg og din bedrift?

  • Er din bedrift interessert i å gi Studentbyrået oppdrag eller er du student som ønsker å søke stilling i byrået? Ta kontakt med Bergen@kristiania.no

Det er viktig at den kunnskap som utvikles og produseres hos studentene våre kan anvendes i arbeidslivet. Tette relasjoner, dialog og konkrete samarbeid med arbeidsgivere er inspirerende og nyttig for alle involverte.

Våre studier har et velutviklet samarbeid med arbeidslivet i regionen. Samarbeid kan i praksis dreie seg om caser i undervisning, studentprosjekter, studentkonkurranser, eller tilgang til spesifikk kompetanse.

  • Utgangspunktet for caser i undervisning er overordnede studieplaner med fastsatte læringsmål. Caser må derfor tilpasses undervisningens progresjonsplan.
  • Ved inngåelse av konkret samarbeid vil forventninger avklares og avtaler om innhold, leveranser og eierskap avtalefestes.

Bli kjent med våre studenter

Vi ønsker å være tilgjengelig for bransje- og næringslivet, og du kan bli kjent med oss og studentene på ulike måter:

  • Du kan invitere studenter til å ha sin praksisperiode, eller skrive bacheloroppgave hos dere
  • Ønsker du å rekruttere studenter fra oss gjøres dette via vårt karrieresenter
  • Studentene våre har reelle kundeoppdrag hvert semester, og vi tar i mot oppdrag fra både bedrifter og privatpersoner
  • Vi arrangerer nettverksarenaen Karrieredagene, hvor du kan profilere din bedrift
  • Vi arrangerer lunsjmøter hvert semester med relevant tematikk innenfor kommunikasjon og kreativitet
  • Vi arrangerer avgangsutstilling i juni hvert år. Her kan du se studentenes avsluttende arbeider. Det er høy kvalitet på studentarbeidene og en unik mulighet for å treffe studenter klare for arbeidsmarkedet

Aktuelt