✕  Lukk søk

Reisebrev: reiselivsklassen på studietur til Malta

Kan man forene faglig innhold med sol, strender og bading? Når man studerer reiselivsledelse og opplevelsesutvikling på Høyskolen Kristiania, er svaret et høyt og rungende JA!

Vi som studerer reiselivsledelse og opplevelsesutvikling har nettopp kommet hjem fra klassetur til Malta. Der har vi kombinert ny kunnskap med nydelige dager på Syden-øya.

Mellom turer på stranden i Mellieha, vannparken Fun and Splash Water Park, shopping og besøk av vakre byer, fikk vi tid til å møte mange interessante fagpersoner. Allerede på mandagen hadde vi avtalt  møte Visit Malta på deres kontorer i SmartCity, Kalkara. Malta er en populær feriedestinasjon, og derfor var det interessant å få et innblikk i reiselivet der og hvordan selskapet arbeider med dette.

Etter møtet ble det en «debrief» med felles lunsj, før alle vi reiselivsstudentene kunne oppdage litt på egenhånd. Noen besøkte den lille byen Birgu, mens andre dro til Mellieha, som er kjent for sin fantastiske sandstrand.

Reiselivsstudenter på tur til Malta

Når man reiser på utlandstur må man være forberedt på at ting kan gå galt. På onsdagen ble det dessverre litt endring i planene. Vi skulle egentlig besøke Universitet i Malta, for å møte deres reiselivsstudenter for å høre mer om både undervisningsmetoder og hva de fokuserer på i reiselivsfagene, men dessverre havnet en eksamen i veien for dette. Da gjorde vi det vi kan best, og la fort noen nye, engasjerende planer. På Malta ligger nemlig «The Popeye Village», landsbyen der «Popeye», også kjent som Skipper’n ble spilt inn!

Utsikt over Popeye Village

Utsikt over The Popeye Village

Noe av det vi hadde gledet oss aller mest til var båtturen fra «The Bugibba Jetty» langs nordkysten av Malta, i regi av Hornblower Cruises. Her fikk vi se St.Pauls øy og statuen av St. Paul, og ikke minst besøke Ahrax-grotten. Videre fikk vi se «Elefantens hode», Santa Maria-grotten, Santa Maria Bay og St. Nicholas Bay. Resten av dagen var fylt med flotte attraksjoner, og vi fikk virkelig tid til å nyte livet.

På slutten av den spektakulære båtturen fikk vi møte eieren av Hornblower Cruises og stille spørsmål om hvordan de driver sin opplevelsesbedrift. Innholdsrik og lærerik dag!

Bilde av båten studentene reiste med, i solnedgang

En lang og fin dag med reiselivsaktørene i Hornblower Cruises.

Vi fikk også møte Lino, hotellansatt ved Plaza Regency Hotel, hvor vi alle bodde under oppholdet. Han tok oss med på omvisning på hotellet, og fortalte mer om driften. Den samme dagen fikk vi også klemt inn et besøk til vakre Mdina, en liten by der flere av scenene i «Game of Thrones» er spilt inn.

Utsikt over Mdina

Flotte Mdina

Resten av turen ble det tid til mer oppdagelsesferder, blå laguner og utsiktspunkter. Før hjemreisen samlet hele reisefølget seg på restaurant Fortizza i Sliema, for en hyggelig, siste fellesmiddag.

Havnen på Malta

Reiselivsstudentene våre hadde en fantastisk tur til Malta.

Tusen takk for en lærerik og artig tur!


Skrevet av reiselivsstudent Emilie Ilsaas Rønning.

Aktuelt