✕  Lukk søk

Smarte life hacks for studenter

Er du fan av å gjøre livet ditt litt lettere med tips og triks? Her er mine beste life hacks, som gjør studentlivet lettere.

Life hacks får deg til å føle deg litt smartere enn resten av verden. Man sitter med løsningen på noe som andre ikke har skjønt enda, liksom. Derfor er det nesten litt småkjipt å dele mine tips med dere. Men siden sharing is caring, skal dere få en liten håndfull tips fra en erfaren life hacker:

☕️ Kaffe til overs?

Er du en av de som alltid ender opp med litt kaffe til overs i kaffetrakteren om morgenen, som du heller ut når du kommer hjem på ettermiddagen? Det var meg en gang også, helt til jeg fant ut at jeg bare kan putte kaffen i en isbitform og legge i fryseren!

Får du plutselig lyst på iskaffe, blander du bare litt melk, sukker og noen kaffe-isbiter. Voilá – deilig iskaffe. Det finnes også en enklere versjon, bare hell kaffen som er til overs i en kopp du setter i kjøleskapet. Finn den frem noen timer senere og blant litt melk i. Ferdig. 😋

Kaffe + isbiter = kjærlighet

🔑 Nøkler – et evig problem?

Er du sånn som meg, som tar med jobbnøkkelen (som skal være igjen på jobb) hjem, og legger igjen dine egne nøkler på jobben? Eller står i en evighet og prøver å låse opp inngangsdøra til fellesingangen med nøkkelen til leiligheten? Her har du noen tips:

  1.  Fest nøkkelen din til lommeboken. Jeg glemmer ofte nøkkelen, men om jeg glemmer lommeboka? Aldri. Derfor har jeg sluttet helt med å glemme nøklene nå som jeg har festet de fast i lommeboken.
  2. Å stå på gata utenfor inngangsdøra og prøve alle de identiske nøklene dine i låsen uten hell er jo ikke gøy. Klistrer du et klistremerke eller lignende på den ene nøkkelen, kan du lett skille den fra den andre! Nå vet jeg at mango-klistremerke-nøkkelen er til leiligheten og ikke den tunge inngangsdøren fra gata.
  3. Hårstrikk forsvinner hele tiden. Du vet når du kommer på trening og innser du ikke har et eneste strikk og må gå rundt på treningssenteret med svett løvemanke? Jeg kan for eksempel gå ut døren på morgenen med hestehale i håret, og komme på trening på ettermiddagen med håret løst og ikke ha peiling på hvor hårstrikken ble av i løpet av dagen. Derfor trengte jeg en sånn life saver av et life hack – og festet et hårstrikk på nøklene mine. Nå har jeg alltid hårstrikk tilgjengelig! Elsker det. 💁🏻‍♀️
Nøkler

Alle nøkkeltipsene på ett bilde. Nøkkelring i lommebok, klistremerke og hårstrikk.

🎁 Flere bursdagsgaver?

Visste du at du kan få enda flere gaver på bursdagen din enn de sokkene, headsett og flybilletter? Jeg har nemlig lært meg at det å være kundemedlem og motta nyhetsbrev faktisk kan lønne seg noen ganger.

Du kan blant annet få enda flere sokker, sjokolade, boller, kaffe, rituals dusjskum, gavekort på taxfree og mye mer, om du melder deg inn i noen kundeklubber. Det høres kanskje skremmende ut, men det eneste jeg gjør for å motta sånne ekstragaver på bursdagen min er å rydde litt oftere i innboksen. Google «gratis bursdagsgaver», meld deg inn, lev livet og gled deg til bursdagen din. 🎈

🎧 Gratis Spotify Premium!?

Sier du at du betaler 109 kroner i måneden for å høre musikken gjennom det slitne iPhone-headsettet ditt? Du er klar over at det finnes billigere måter å få hørt gjennom Topp-50 lista på Spotify uten reklameavbrudd?

Sigrid og et grønt hjerte, spotify premium

Hvem vil ikke ha gratis Spotify Premium?

Spotify har både studentrabatt (49 kr i måneden) og familierabatt (169 kr i måneden for inntil 6 personer). Det er dette som er så genialt: Hvis du introduserer det her til foreldrene dine, bytter de nok veldig gjerne sitt abonnement på 109 kr til familieabonnementet på 169 kr for mange flere brukere! Om jeg ikke tar helt feil, kommer din snille mor eller far dermed betale for at du kan fortsette å høre gjennom topplista uavbrutt og være 49 eller 109 kroner rikere hver måned. 💰

✨ Belønning for å lese pensum?

Føler du at du burde fått belønning når du sitter og leser pensum i timesvis? Det er fullt mulig! Appen Hold får meg til å holde øynene klistret til pensumboken, og langt unna mobilskjermen.

Hold låser faktisk mobilen din mens du leser, og når du endelig skal sjekke Snapchat (den ene fra moren din) etter timer med lesing, har du tjent poeng du kan bruke i diverse butikker. Det er kan være rabatter eller kaffe for eksempel. Jeg vet ikke med deg, men om jeg leser en time og tjener meg en gratis kaffe fra 7/11, føler jeg meg som dronningen av studentlivet. 👑

Sjekk også ut studentunionen sine rabatter for HK-studenter!

Dette er noen av life hackene som gjør livet mitt litt lettere. Håper du kan ta i bruk noen av disse og gjøre livet både lettere, bedre, rikere, kulere og smartere.

Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania

Aktuelt