✕  Lukk søk

#LivetpåHK i Lisboa!

Fem teknologistudenter har vinket farvel til Oslo og campus Fjerdingen – til fordel for en ny og spennende studiehverdag i Lisboa!

 

Hvorfor bli i Oslo når du kan dra hvor som helst?

Det var spørsmålet noen av Høyskolen Kristianias teknologistudenter stilte seg selv, da de fikk vite at bacheloroppgaven gikk ut på å finne et selskap å jobbe for.

– Etter en del research fant vi ut at Lisboa hadde mye av det vi trengte. Varme, greie levekostnader og mange teknologiselskaper. I tillegg er Lisboa en by som er kjent for unik arkitektur, vennlig befolkning og god mat. Det var nok til å bli overbevist om at det var det rette valget, forteller teknologistudent Anders Lund.

Utsikt over Lisboa.

Varme og greie levekostnader var blant tingene som gjorde at valget falt på Lisboa, «Europas San Fransisco».

Lettere sagt en gjort

Avgjørelsen om å dra til Lisboa var forholdsvis enkel. Men å få tak i folk fra de ulike selskapene som Anders og resten av gjengen ville skrive om, ble en lang prosess.

– Vi tok utgangspunkt i en liste på drøyt 20 selskaper, som vi kontaktet via LinkedIn. Flere av selskapene hørte vi aldri fra, mens andre svarte med en hyggelig melding om at de ikke trengte internship. Til slutt var det en person fra Unbabel som syntes dette var et veldig interessant prosjekt, og ba oss sende mer info. Tre måneder senere signerte vi kontrakt med selskapet, og begynte å se etter leiligheter vi kunne bo i.

De fem studentene poserer foran Unbabel-logoen

Denne gjengen fullfører bachelorgraden sin i Lisboa – to studerer interaktivt design og de tre andre studerer frontend- og mobilutvikling. Fra venstre: Thomas Frivold, Nathanael Dungca, Lars Magnus Haugen, Anders Lund. Foran: An-Tim Nguyen

– Mandag 7. januar begynte vi på bacheloroppgaven hos selskapet Unbabel i Lisboa, Portugal. Her skal vi jobbe frem til slutten av mai. Oppgaven går ut på å løse et problem.

– Problemet baserer seg på oversetting mellom ulike språk, enkelt sagt fjerne språkbarrieren så langt det går med dagens teknologi. Vi skal fokusere på kundeservice med ordentlige kunder og hjelpe til på dette området.

Teamet består av:

Anders Lund (25), Bachelor i interaktivt design

– Interaktivt design baserer seg på interaksjon mellom menneske og maskin. Her skal man lære hvordan man gir brukere en best mulig opplevelse ved bruk av digitale tjenester. Når jeg er ferdig med bacheloroppgaven vil jeg jobbe i en start-up som utvikler et produkt, for å kunne lære mest mulig.

Lars Magnus Haugen (24), Bachelor i interaktivt design

– Jeg går denne linjen for å få en utdannelse som gir meg god innsikt i både interaksjonsdesign og frontend-utvikling. Jeg har tatt på meg noen designoppdrag av ulike typer, utenom skolen. Etter at jeg er ferdig med å studere vil jeg bli UX-designer med kjennskap til frontend-utvikling, slik at jeg kan bidra på flere felt.

An-Tim Nguyen (29), Bachelor i frontend- og mobilutvikling

– Det jeg etterhvert har fått mest interesse for under studiet er prototyping, design og hele prosessen fra idé til produkt innenfor digitale løsninger. I tillegg har det også vært utrolig nyttig og gøy å lære seg koding. Etter endt bachelorgrad ønsker jeg å utvikle ting som kanskje kan bidra til å forandre vaner, liv eller verden.

Thomas Frivold (28), Bachelor i frontend- og mobilutvikling

– Jeg er opptatt av web- og apputvikling, og har spesialisert meg på backend-utvikling i løpet av studiet. Utenom høyskolen har jeg jobbet som web- og apputvikler. Etter endt bachelorgrad har jeg lyst til å jobbe med backend-utvikling.

Nathanael Dungca (21), Bachelor i frontend- og mobilutvikling

– Innenfor min studieretning er jeg spesielt opptatt av fullstack-utvikling. Utenom høyskole har jeg jobbet som fullstack- og webutvikler, og etter endt bachelorgrad er det dét jeg har lyst til å jobbe med.

Utsikt over Lisboa

Deler opplevelsen

I perioden teknologi-studentene er i Lisboa vil de lage filmer for å dokumentere og vise opplevelsen av å skrive bacheloroppgaven sin i utlandet.

–  Målet med disse videoene er å vise hvilke muligheter Høyskolen Kristiania tilbyr om man velger å studere teknologi. I løpet av de neste fire månedene vil vi utvikle et nytt produkt for Unbabel, mens vi utforsker Lisboa og deler dette med dere, forteller studentene.

Følg med på studenbloggen for flere oppdateringer fra Lisboa!

Aktuelt