✕  Lukk søk

Velkommen (tilbake) til Fagskolen Kristiania

Kjære alle studenter, og spesielt alle medstudenter på campus Spikersuppa (og dere på campus Vågen i Bergen da)!  

Oda

Gratulerer med vel overstått sommerferie! Vi greide det igjen. Enten det er slitsomme sommerjobber med rare arbeidstider, late dager på stranda med en drink i hånda eller vi har rundet enda et par sesonger i en ny yndlingsserie, så har vi klart det. Vi kom oss gjennom sommerferien, og er endelig klare for et nytt semester. 

Dette nye skoleåret vil bli litt ekstra spesielt for alle på Fagskolen Kristiania, og jeg antar at dere er like spente som meg. Hvor vil den beste sofaen stå, hva vil de servere i kantina, hvem får de beste klasserommene og kommer egentlig alt i det hele tatt til å være ferdig i tide? Nytt år og nytt bygg. Det er noe veldig fint ved det. Enten du er helt ny eller om du er klar for 2. året, så begynner vi litt likt. Hvor gøy er ikke det? Vi får alle muligheten til å velge hvordan det nye kreative miljøet vil være. Vi får lov til å skape vår egen atmosfære, på våre egne premisser.

Senk skuldrene

Jeg håper vi alle sammen vil bruke høsten til å bli godt kjent. Ikke bare med skolen, men med hverandre. Et nytt og flott bygg betyr ingen ting, dersom en person ikke har det noe bra der.

Mitt aller beste råd i løpet av en hektisk høst, er derfor: Slapp av. Senk skuldrene og legg merke til andre rundt deg. Kanskje møter du en nye venn eller en perfekt studiepartner. Uansett kan det ikke skje noe verre enn at du har gitt bort et smil, og kanskje gjort en annens dag litt bedre. Vi trenger hverandre for at dette nye studieåret skal bli bra.

Vi har hørt det siden vi var små, og jeg gjentar det for deg igjen.

Tilbake til start. Jeg håper at dere som meg nesten begynner å bli litt lei av Netflix og ferie. Jeg håper dere er motiverte. Jeg håper dere er klare. Sommeren har vært lang og jeg kjenner at jeg er spent på å lære noe nytt. Jeg gleder meg til å utforske nye kreative sider av meg selv. Det er nettopp det som er så flott med Fagskolen Kristiania. Vi får muligheten til å utforske oss selv. Hvor digg er ikke det? Ikke bare får vi en utdanning innenfor et fag, men vi blir også enda mer kjent med oss selv. Nettopp det håper jeg dere alle er veldig motivert for. 

Spør!

På den andre siden, er selvfølgelig ikke studier bare fryd og gammen. Det er frustrasjon, sinne og irritasjon. Det kan føles umulig å komme seg ut av det, når man er midt i det, men jeg har den hemmelige løsningen! Spør! Aldri hver redd for å spørre. Enten det er å spørre en annen student om hjelp, eller det er å spørre en fagansvarlig om hva i alle dager han eller hun snakker om. Spør.

Vi har hørt det siden vi var små, og jeg gjentar det for deg igjen:
(egentlig for min egen del også når jeg tenker meg om…)
”Det fins ingen dumme spørsmål, bare dumme svar.” 

Helt til slutt vil jeg ønske alle sammen lykke til! Jeg håper at du kommer til å stortrives, og jeg håper at dette året vil bli helt fantastisk!

 

 

Kos dere masse, og ha en fin studiehøst! 

Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania

Aktuelt