✕  Lukk søk

Lånekassen – slik søker du

Når du er student for første gang kan det føles overveldende å forholde seg til nye systemer. Nøkkelordene er Lånekassen, semesterregistrering og semesteravgift.

Slik går du går fram for å søke om lån og stipend som student på Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania!

Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen, men Høyskolen Kristiania er ikke en part i avtalen mellom Lånekassen og deg som student. Informasjonen på disse sidene er derfor kun veiledende.

Hvordan går jeg frem for å søke om støtte?

  1. Gå inn på Lånekassens nettside: lanekassen.no
  2. Trykk på den lilla «søknad og skjema om stipend og lån»-knappen.

stipend knapp

 

 

Videre velger du

  1. «Søknad om støtte til utdanning i Norge«
  2. «Høyere og annen utdanning»
  3. «Gå til søknaden» (her logger du deg inn med f.eks. MinID).

Fyll ut søknaden trinn for trinn. Velg Høyskolen Kristiania som lærested og den utdanningen du har søkt på under utdanning. Du må også velge avslutningsmåned og år for graden/utdanningen du er i gang med. NB! Studenter ved Fagskolen Kristiania skal også velge Høyskolen Kristiania som lærested.

Hvordan finne riktig studium?

Lånekassen har egne kategorier for studier, det kan derfor hende at du ikke vil finne ditt studium som et alternativ på deres nettsider.

Finner du ikke det du leter etter?

Har du flere spørsmål ber vi deg om å ta kontakt med Lånekassen direkte, som kan bistå med mer informasjon om deres tjenester  og svar på mange av dine spørsmål.

For at Lånekassen skal kunne behandle din søknad om stipend og lån må du ha semesterregistrert deg i StudentWeb. Etter at du har semesterregistrert deg vil Lånekassen sende ut gjeldsbrev som du må signere og returnere før første utbetaling foretas. Du kan semesterregistrere deg fra begynnelsen av august.

Støtten vurderes ut i fra:

  1. Studiebelastning – hvor mange studiepoeng du tar
  2. Studieperiode – når du starter og når du avslutter studiet.

Vi anbefaler at du leser gjennom informasjon på Lånekassen sine sider angående studieprogresjon og ditt ansvar i henhold til dette.

Ettersom alle studiene hos oss er offentlig godkjent gir det deg mulighet til å søke om både basisstøtte og lån til skolepenger. Akkurat hvor mye du får utbetalt vurderes av Lånekassen.

Videre anbefaler vi deg om å prøve ut støttekalkulatoren i Lånekassen. Du vil da få en god pekepinn på hvor mye du kan forvente å få utbetalt.

Dette avhenger av når du søkte i Lånekassen og saksbehandlingstiden der. Lånekassen vil først utbetale studielån etter at du har bekreftet læringsplanen din i læringsportalen. Dette gjøres i oppstartsuka.