✕  Lukk søk

Jobber i ett av verdens ledende selskaper innen teknologi

Samtidig som Jo Anders fullfører en bachelorgrad i HR og personalledelse jobber han for teknologiselskapet IBM. På den måten får han verdifull erfaring i deres HR-avdeling, mens han er student.

HR-ressurs i IBM

I dag jobber Jo Anders i HR-avdelingen til IBM. Selskapet er en av de mest ledende innen leveranse av teknologi og programvare til offentlig og privat sektor. I HR-avdelingen får Jo Anders erfaring med oppgaver direkte tilknyttet HR-arbeid.

— På denne måten får jeg oversatt teori ved at jeg får HR-relevante arbeidsoppgaver. Jeg tenker tilbake på emner jeg har hatt som strategisk HR, markedsføring og prosjektledelse. Hva er det jeg kan bruke av den teorien som er relevant for oppgavene jeg har i dag hos IBM?

Hos IBM utfører Jo Anders ulike arbeidsoppgaver, som rekruttering i form av markedsføring av ledige stillinger og deltar på intervjuer av kandidater. Han bistår også med innspill til rekrutteringsprosessene i IBM, for å sikre at de er så gode som mulig.

Jo Anders står foran skiltet til "IBM Client center" og en hvit resepsjonsbenk står bak han og veggen bak er mørk. Jo Anders har hendene i lomma og har på seg en mørkeblå skjorte og sorte jeans.

Forsvaret ble starten på HR-drømmen

Jo Anders ble for første gang introdusert for HR-faget mens han jobbet i Forsvaret. På bakgrunn av dette begynte han å gjøre research på hva HR betyr i studiesammenheng.

— Jeg fant ut at Høyskolen Kristiania kunne tilby en studiemodell jeg syntes var spennende.

Jeg vil bruke forskningen vi lærer om på Høyskolen Kristiania til å gjøre noe praktisk med kunnskapen i arbeidslivet.

I studiemodellen til Bachelor i HR og personalledelse kan du blant annet finne spennende og næringsrelevante emner som prosjekt og prosesstyring, kompetanse- og medarbeiderutvikling og strategisk HR.

— Jeg ville ta en utdanning som kunne gi meg kompetansen jeg trenger for å kunne være relevant med én gang i arbeidslivet. Samtidig ville jeg ta en utdannelse som det ville være lett å få jobb med i etterkant, forklarer Jo Anders.

Jo Anders står utendørs med armene i kryss over brystet. Han har på seg en mørkeblå skjorte og har lys hud. Bak han er det knallrøde høstblomster som står opp av bakken. Det er også brunt høyt gress bak han.

Kompetansen du trenger

Jo Anders forteller at nærheten til forelesere, godt studentmiljø og kompetansen du får som student på Høyskolen Kristiania har vært avgjørende for hans store trivsel.

— Det beste med å studere HR og personalledelse er nærheten til forelesere. Vi har små klasser sammenlignet med mange andre høyskoler, noe som gjør at vi får et godt studentmiljø.

— Kompetansen du får er relevant for næringslivet.

Bildet viser logoen til IBM. Logoen er i store blokkbokstaver med linjer som former bokstavene på langs. Logoen er lyst opp og bakgrunnen er mørkegrønn.

Drømmedag hos Skanska

Tidligere har HR-studentene besøkt det svenske entreprenørkonsernet Skanska. Der hadde de en casedag hvor de  presenterte ulike løsninger, til en utfordring, knyttet til strategisk bemanningsplanlegging. Alle gruppene som deltok konkurrerte mot hverandre om å presentere den beste løsningen for Skanska. Belønningen var å tilbringe en dag på hovedkontoret i Oslo, og presentere løsningene for HR-ledergruppen. Blant vinnerne var Jo Anders.

— Jeg liker at du får muligheten til å bruke det du har lært i reelle caser fra næringslivet. Det gir en følelse av mestring og en bredere forståelse av hva du skal jobbe med i arbeidslivet.

Viktig ressurs for arbeidsgiver

For Jo Anders var det viktig å skaffe relevant arbeidserfaring som student. Han forklarer at han ønsket å se koblingen og sammenhengen mellom teori i forelesningssalen og praksis i arbeidslivet.

— Det er viktig for meg med en jobb som gir meg relevant arbeidserfaring mens jeg studerer. Det gir meg muligheten til å anvende kunnskapen min fra studiet samtidig som jeg blir en viktig ressurs for min arbeidsgiver, forklarer han.

Hvorfor burde du studere HR?

For Jo Anders var det å ta en Bachelor i HR og personalledelse som å treffe blink. Han påpeker at det alltid vil være et behov for å forstå hvordan mennesker jobber.

— Min anbefaling til andre som har lyst til å studere HR er å få øynene opp. Uavhengig av om teknologi vil erstatte mange av jobbene vi kjenner til i dag, vil det alltid være behov for å forstå hvordan mennesker jobber, hva slags behov som vil oppstå i fremtiden i arbeidslivet, og hva vi kan gjøre for å skape et best mulig arbeidsliv.

HR er for deg som ønsker en utdanning som gir deg mange muligheter på tvers av bransjer, men med en spisskompetanse innenfor mennesker i jobb.

Jo Anders står med armene i kryss over brystet. Han har på seg en mørkeblå skjorte. Bak seg er det en vegg i ulike neonlys i tonene lilla, grønn, rosa og blå.

Aktuelt