✕  Lukk søk

Hvordan ville film blitt uten Visual Effects?

Visual Effects, ofte forkortet til VFX, er virkemidlet som brukes når vi forteller de mest utrolige historiene.

Har du tenkt på hvordan historien om Frodo fra Ringenes Herre – en kortvokst fyr med hår på føttene – ville blitt uten den visuelle magien til regissør Peter Jackson og teamet hans? Når hele fjellet kollapser over fjellklatrerne, når dinosauren jafser i seg birollen eller gigant-tsunamien moser hele byen – det er da VFX løfter historien og gjør den storslagen, fantastisk og troverdig.

Fra venstre forran: Førsteamnuensis Morten Moen og fagansvarlig Hans Gunnar Brekke. Student Melvin Østensen og student Vilhelm Larsen. Høyskolen Kristiania VFX. De sitter rundt i en halvsirkel der noen står mens andre sitter på pultene.

Førsteamnuensis Morten Moen (t.v) og studieprogramleder Hans Gunnar Brekke er aktivt engasjert i det studentene jobber med. Her sammen med studentene Melvin Østensen og Vilhelm Larsen.

Ledende krefter innen VFX hos Høyskolen Kristiania

Inntil nylig var dette et fag forbeholdt noen få dyktige heldiggriser i California. Kunnskapen, kompetansen og erfaringen fantes rett og slett ikke i Norge. Sånn er det heldigvis ikke lenger. Høyskolen Kristiania har studieprogramledere, faglærere og forelesere av internasjonalt kaliber.

Studerer du Bachelor i Visual Effects på Høyskolen Kristiania, lærer du faget av noen av de beste innen VFX med virkelig store produksjoner bak seg. Studiet gir deg nærkontakt med bransjen du vil inn i, og lar deg bygge opp kunnskapen, erfaringen og nettverket som skal til for å skape deg en karriere innen film eller TV.

Flere studenter står oppå taket på campus Vulkan.
En student sitter foran en pc mens han jobber i et program med Visual Effects.
En skuespiller klatrer opp langs en vegg ved å holde seg i et tau. Under han er det grønn bakke som er greenscreen.
Bildet viser et stort greenscreen-rom med grønne vegger, tak og gulv. På gulvet står det diverse rekvesitta som oljetønner, ellers så står det kameramenn og lys ute på gulvet.
Bildet viser hvordan et stort grønt rom har blitt gjort om til en skummel gammel hall. I hallen kan man se en bil med lyktene pekene inn mot veggen
En kvinnelig student på VFX sitter og jobber. På dataskjermen kan man se en skapning som ligner på en drage.
Vi ble med VFX-studentene på opptak!
VFX-student Mads Hansen legger spesialeffekter på en filmsekvens.
Studentene på VFX har sjeldent en kjedelig hverdag.
Studentene har moderne og oppdaterte fasiliteter på studiet.
Slik så rommet ut etter at Visual Effects var lagt på.
Studentene har en annerledes og spennende hverdag.

For deg som liker å skape nye verdener

Første året i studiet handler om å utvikle seg artistisk og lære basisteknikker i VFX. Emner som fotografi, cinematography, tegning, visuell kommunikasjon, farge og design og 3D gir deg forutsetningene du trenger for å mestre VFX compositing – et fag som løper hele studiet gjennom. Etter hvert blir VFX-produksjonene større og mer komplekse, til du på 5. semesteret lærer deep compositing og andre avanserte VFX-teknikker.

Unikt tverrfaglig samarbeid

Det brede spekteret på Høyskolen Kristianias studieretninger gir skolen unike muligheter til å tilby verdifull erfaring. I tillegg til Visual Effects finner du film og TV, lyddesign, manus, spilldesign og 3D-grafikk, alle under samme tak. Med skuespillere, manusforfattere, musikkprodusenter, lyddesignere, fotografer, 3D og VFX-folk, har du alle ingrediensene som skal til for å lage film.

Å samarbeide på tvers av studiene gir deg verdifull erfaring med det å jobbe sammen i bransjen. I tillegg kan prosjektene bli enda mer spektakulære. Når de beste på sitt felt syr sammen alle delene av historien kan magi virkelig oppstå.

Bransjenært studium

Bachelor i Visual Effects er lagt opp slik at du lærer like mye av prosjektene du gjør, som det du leser i pensum. Som student får du tidlig møte bransjen, bryne deg på jobber fra realistiske arbeidssituasjoner og lære av de som gjør dette til daglig. På den måten får du verdifull praksis, kontakter i bransjen og muligheten til å bygge opp en profesjonell showreel du kan imponere arbeidsgivere med – både her hjemme og internasjonalt. En god showreel er nemlig selve nøkkelen til drømmejobben.

Bildet viser en skuespiller som henger utenfor en kant med grønt greenscreen-teppe under seg. Over han står en kameramann og stryrer kamera ned mot han.