✕  Lukk søk

Møt studieprogramleder på Bachelor i markedsføring og merkevareledelse

Halldor Engilbertsson beskriver studieprogrammet med mål om å gi studentene kunnskap, ferdigheter og erfaring med å bygge merkevarer og tenke helhetlig på markedsføring.

Halldor Engilbertsson i forelesning

– Hvem er du og hvilken bakgrunn har du? 

– Jeg er studieprogramleder for Bachelor i markedsføring og merkevareledelse. Jeg er levende opptatt av at studenten skal bli ivaretatt og få læringsutbytte fra sin første dag på skolen og at de videre at blir uteksaminert med en ballast som gir mulighet til en jobb de ønsker seg og trygghet i jobben de får.

– Jeg har forelest og vært studieleder ved University of Reykjavik og her ved Høyskolen Kristiania. Jeg har forelest på Handelshøyskolen BI og ved Høgskolen i Telemark, i tillegg til konsulentoppdrag for bedrifter. Jeg tok min master ved University of Iceland og forsker nå på forbrukeratferd.

– Hva er Bachelor i markedsføring og merkevareledelse?

– Det er et studieprogram som har som mål å gi studentene kunnskap, ferdigheter og erfaring med å bygge merkevarer og tenke helhetlig på markedsføring. Når kandidatene er ferdig uteksaminert har de fått spesial kompetanse på forbrukeratferd, som kan brukes i alle bedrifter på en strategisk måte. For at studentene skal lykkes lærer studentene å analysere forbrukeromgivelser og utvikle merker tilpasset forskjellige brukersituasjoner.

– Hvem studerer på Bachelor i markedsføring og merkevareledelse?

– Alle som er interessert i markedsføring og synes utvikling av merkevarer er spennende. Bacheloren er for de som ønsker å få analytiske ferdigheter og samtidig kunne utarbeide og gjennomføre en markedsstrategi for hvilken som helst virksomhet. Studenten våre er nysgjerrige, drivende og engasjerte.

– Hvorfor skal man velge akkurat dette studiet?

– Den beste grunnen til å velge dette studiet er det er svært næringsrettet og dermed praksisorientert. Studentene jobber med aktuelle case og analyserer reelle problemstillinger. Andre gode grunner er at vi har et studieprogram som har mye nærhet mellom forelesere, andre studenter og næringsliv. Vi har dyktige forelesere som er opptatt av at studentene lykkes.

– Vi er lokalisert i hjertet av Oslo og har lett for å trekke inn faglig kunnskap fra bransjen. Vi bryr oss om den enkelte studenten og dens utvikling gjennom studietiden. Det er kanskje derfor vi har meget fornøyde studenter.

– Hva slags type stillinger kan man forvente seg etter denne utdannelsen?

– Du kan forvente å finne en rekke forskjellige markedsføringsstillinger. Markedssjef, markedsansvarlig, markedskoordinator, kommunikasjonskoordinator, prosjektleder, merkevareleder, brand manager, sosiale medier-ansvarlig, markedsanalytiker, mediaplanlegger, digital markedsfører, kundeansvarlig, osv.

– Hvorfor skal jeg studere Bachelor i markedsføring og merkevareledelse?

– Fordi du er interessert i kunden og hvordan bedrifter kan imøtekomme kundens behov på best mulig måte. Fordi du ønsker å sette et lite fotavtrykk ved å få merkevarer til å lykkes på et marked. Du liker å jobbe på lag med andre mennesker, tenke strategisk og ha kunden i fokus.