✕  Lukk søk

Vibeke jobber som SoMe-ansvarlig i RiksTV

Se hvordan Vibeke gikk fra å være fulltidsstudent på Høyskolen Kristiania til å bli fast ansatt.

Vibeke står her i en ståltrapp i RiksTV sine lokaler på Økern i Oslo. Hun har på seg en lys ullgenser og står foran et lysrør som får ansiktet hennes til å lyse opp.

Fikk jobb gjennom foreleser

Tiden på Høyskolen Kristiania beskriver Vibeke som praktisk orientert. Hun trekker frem dyktige forelesere med god erfaring fra bransjen.

— Foreleserne våre var aktive i arbeidslivet. På denne måten var det kort vei fra det teoretiske i pensum, til næringslivet. Teori og praksis ga studentene følere på hvordan arbeidslivet faktisk er og fungerer.

Vibeke var aktiv og engasjert gjennom studietiden på Høyskolen Kristiania. Hun forteller at hun søkte på jobben på bakgrunnen av et tips fra foreleser.

— Jeg fikk et tips av Ståle, tidligere foreleser på Høyskolen Kristiania. Han fortalte meg at det var en ledig stilling hos RiksTV og at jeg burde søke.

Hun forteller videre at hun valgte å søke, og ble med i prosessen. Etter flere intervjurunder ble hun den heldige utvalgte. I dag jobber hun som Social Media Manager hos distribusjonsselskapet.

I dag gir hun Ståle mye av æren for jobben i RiksTV. Vibeke forklarer at emnene på Høyskolen Kristiania engasjerte.

— Ståle har vært en utrolig viktig person for meg i RiksTV. Han har lært meg utrolig mye!

Relevant erfaring

I jobben som Social Media Manager jobber Vibeke med apper og desking, markedsføring, CRM og mye mer. Allerede under bachelorstudiet sørget Vibeke for å skaffe seg relevant erfaring.

Selv om man lærer teori på skolen, er det gull verdt å få satt teori ut i praksis som student.

Under innspurten av bachelorstudiet jobbet Vibeke i Skiforbundet. Der jobbet hun som Head of Social Media for Hopplandslaget. Samtidig var hun kommunikasjonssjef for RAW AIR Tournament.

— En uvurdelig lærerik periode i Skiforbundet ga meg mange muligheter videre. Jeg har jobbet med oppgaven i utallige hoppbakker, på verdenscuprenn, på kontorene på Ullevål Stadion og så videre.

Attraktiv arbeidsplass

Vibeke har selv erfart hva erfaring kan bidra med i arbeidslivet. Hun anbefaler alle studenter til å fokusere på å skaffe seg erfaring.

— Det var det som hjalp meg. Jeg har aldri blitt bedt om å vise frem et karakterkort. Det er erfaring som gjelder. Om man har tid og energi bør man søke til miljøer hvor man kan skaffe seg erfaring.

Vibeke påpeker at arbeid med digitale verktøy og sosiale medier er veldig attraktivt. For Vibeke har erfaring alltid vektet tyngre enn karakterer.

— Jeg vet at i jobbsituasjoner vil erfaring bære lengst. Erfaringen fra tidligere stillinger har vært viktig. Selv om man lærer teori på skolen, er det gull verdt å få satt teori ut i praksis som student.

Vibeke presiserer at den konstante læringen hos RiksTV har vært viktig.

— Jeg har en jobb jeg digger og et arbeidsmiljø jeg setter utrolig pris på. Hos RiksTV har jeg fantastiske kollegaer som lærer meg nye ting hver eneste dag. Det er ganske uvurderlig.

Vibeke står i et rom med glassvegger. Hun har armene foldet i hverandre. Hun har lagt brunt hår som ligger nedover en hvit ullgenser. Hun har på seg blå jeans. Bak henne ser man klosser i forskjellige farger.