✕  Lukk søk

Langdalen går fra NTNU til Høyskolen Kristiania

Jørgen Langdalen (56) er ansatt som instituttleder og professor i musikkvitenskap ved Institutt for scenekunst, musikk og studio på Høyskolen Kristiania. Han vil tiltre sin nye stilling i midten av januar 2019.

Et portrettbilde av en mann, som smiler, iført blå skjorte. Det er en grå bakgrunn.

Jørgen Langdalen. Foto: BERRE AS

Langdalen kommer fra stillingen som instituttleder ved Institutt for musikk på NTNU, og har i tillegg undervisnings- og veiledererfaring fra Institutt for musikk og teater ved UiO, Norges musikkhøgskole og KHiO Operahøgskolen. Fra midten av januar 2019 blir han ny instituttleder ved Institutt for scenekunst, musikk og studio.

– Jeg er imponert over studietilbudet som er utviklet innenfor populærmusikk, låtskriving, lyddesign og musikkproduksjon på Høyskolen Kristiania, og jeg har hørt mye bra om scenekunstmiljøet. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med det, sier Langdalen.

Rektor Arne H. Krumsvik ved Høyskolen Kristiania er begeistret for instituttets nyeste tilskudd.

– Langdalen har omfattende erfaring fra forskning, utredning, undervisning og ledelse innen kunstfagene, noe som har gitt ham en bred kontaktflate mot norske og internasjonale fagmiljøer. Hans kontaktnett i internasjonal musikk- og teaterforskning er stort, og han har arbeidet nært med musikk- og scenekunstbransjen. Vi gleder oss til å få ham med på laget, sier rektor Arne H. Krumsvik.

Langdalen, som er utdannet i både musikkvitenskap, språk og filosofi, har en variert bakgrunn i både akademia og i flere områder av kulturbransjen. Foruten en årrekke med undervisning og veiledning ved flere utdanningsinstitusjoner, utarbeidet han på 90-tallet en rekke kulturpolitiske planer innen musikk- og scenekunst, for bl.a. Kulturrådet, Kulturdepartementet og Oslo kommune.

Nå ser Langdalen frem til å bli en del av Høyskolen Kristianias fremtid og utvikling.

– Det blir veldig spennende å bli kjent med fagmiljøene på institutt for scenekunst, musikk og studio, og å få være med på å utvikle disse fagene videre i årene som kommer. Høyskolen Kristiania befinner seg i en meget interessant utviklingsprosess som blir givende å få være en del av, sier Langdalen.