✕  Lukk søk

Oslo

Byen som har alt

Høyskolen Kristiania er plassert på flere steder midt i Oslo sentrum. Her har du alt du trenger for en vellykket studietid.

En av de største fordelene med å studere i hovedstaden, er det store utvalget av butikker, spisesteder, puber og underholdningstilbud rett utenfor døra. Studentene på Høyskolen Kristiania fordeler seg på fire campuser i Oslo, alle med sentral beliggenhet. Hvert campus har også mange moderne fasiliteter, som kantine, studentpub, laber og verksteder.

Dette kan du studere i Oslo

Bildet viser Operaen i Oslo. Himmelen er lyseblå, og har mange store skyer på himmelen.
Bildet viser tre studenter som sitter i et åpent landskap ved et høyt bord og arbeider med to macbooker foran seg. Bildet er fra Loftet Studentinkubator på campus Kvadraturen i Oslo.
Høyskolen Kristiania Oslo
Bildet viser inngangspartiet til Høyskolen Kristiania campus Kvadraturen. Bygnignen er i gul farge og har et magestetisk preg ettersom at bygget er gammelt med fine mønstre og dekor.
Bildet viser to jenter som sitter i en blå sofa og en gutt som sitter på armelenet. De ser på hverandre mens de smiler.
Høyskolen Kristiania Oslo
Høyskolen Kristiania Oslo
Bibliotek for campus Kvadraturen i Oslo. Bildet viser en åpen arbeidsplass med to ulike pulter der det sitter to grupper studenter og jobber.
To studenter sitter i en sofa inne på masterområdet på campus Kvadraturen på Høyskolen Kristiania. Hun ene er en jente som har håret oppsatt i en hestehale. Hun har på seg blå jeans, en hvit genser og har en macbook i fanget. Gutten ved siden av har på seg sort hettegenser og mørk caps.
Høyskolen Kristiania Oslo

Kul kultur

“Det morsomste med å være student i Oslo er definitivt alle de ulike tingene man kan finne på. Det finnes mange gode kulturtilbud for oss studenter, og studentunionen tilbyr blant annet flere gratis organiserte idretter.” Det sier Jonas Wara, som går 3. året i ledelse og servicestrategi ved Institutt for ledelse og organisasjon.

Det er gjerne i sentrum det skjer hvis du er ute etter kultur, uteliv eller andre aktiviteter. Som Oslo-student vil du bli en flittig bruker av byens kulturliv, slik at du kan fylle hele uken med spennende gratisforedrag, kurs og andre arrangementer.

Liker du musikk, har du mer enn 5000 konserttilbud i året i tillegg til en rekke festivaler, som Øya, by:Larm, Musikkfest og Mela. Og det er i Oslo du finner konsertarenaene som tar imot verdens største artister når de besøker Norge, eller nisjeband som kanskje blir det neste store.

Bynært friluftsliv – friluftsnært byliv

Liker du urbane strøk med tilgang til naturskjønne omgivelser, er Oslo perfekt.

Oslo har mange parker som egner seg for hyggelig grilling med kollokviegruppen. En tur langs Akerselva, fra Maridalen ned til Grünerløkka, gir deg både natur og kultur. Den nye bydelen Sørenga har også blitt populær på sommerstid og har et sjøbad i verdensklasse. Hit rusler du på under ti minutter etter forelesningen.

To tredjedeler av byen er dessuten markaområde. Skiløyper, badesteder, enten de er med salt- eller ferskvann, og flust av andre fritidstilbud gjør at du kan fylle lungene med frisk luft bare få minutter fra høyskolen og der du måtte velge å bo.

Bilde fra Birkelunden-parken i Oslo. En står på hendene og resten av vennegjengen sitter rundt på gresset.

Les mer

Studentene på Høyskolen Kristiania fordeler seg på fire campuser i Oslo, alle med sentral beliggenhet. Hvert campus har også mange moderne fasiliteter, som kantine, studentpub, treningsrom, laber og verksteder.

Bokhandel

Vi har egen bokhandel på campus hvor du kan kjøpe bøker til studiestart. Bokhandelen er stengt i juli måned, men har ellers åpent mandag–fredag mellom 09.00 og 16.00.

Kart

Her kan du se en oversikt over alle byggene våre i Oslo, og hva som er hvor.

Høyskolen Kristiania Oslo

Høyskolen har tre campusbibliotek i Oslo:

  • Kvadraturen (fjerde etasje i Konges gate 22)
  • Fjerdingen (Christian Krohgs gate 32)
  • Vulkan (Vulkan 19)

Les mer om hva biblioteket kan hjelpe deg med her.

Studentunionen

Studentunionen står for de fleste sosiale arrangement på skolen, blant annet studentfester, karrieredag, fadderuken, fellesturer og mye mer. Den har også flere idrettslag man kan engasjere seg i, som fotballag, håndballag og volleyballag.

Du har muligheten til å engasjere deg i mange forskjellige utvalg i Studentunionen, noe som gir både nyttige erfaringer under og etter studietiden, i tillegg til muligheten for å skape nettverk på tvers

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO)

SiO er samskipnad for 26 utdanningsinstitusjoner i Oslo og Akershus. Som bachelorstudent ved Høyskolen Kristiania kan du etter å ha betalt semesteravgiften benytte deg av SiOs tilbud.

SiOs hovedoppgave er å tilby studenter produkter og tjenester som bidrar til en effektiv læringsprosess, en stimulerende studiehverdag og høy studiekvalitet, og at forholdene ligger til rette for trivsel.

Samskipnaden tilbyr studentboliger, trening, helsestasjon, psykolog- og rådgivertjeneste, spisesteder, studenthytter, studentbarnehager og karrieresenter.

studentunionenshk

Det er gode muligheter for å finne hybler på det private markedet i Oslo, og mange velger å bo i studentkollektiv i nærheten av sentrum. Dette finner man lettest på finn.no eller hybel. no. Velger du en av våre bachelorutdanninger, kan du søke om å få bo i en av de mange hybelenhetene SiO disponerer.

Enten du velger å bo midt i sentrum av hovedstaden eller litt i utkanten med mindre støy fra utelivet og bylivet, er Oslo perfekt som studentby.

Oslo er en attraktiv arbeidsplass, noe som gjør at du har et rikt utvalg av relevante deltidsjobber innen gangavstand fra skolen. Gjennom veiledning, kurs, workshops og aktiviteter på vårt eget karrieresenter blir du en god jobbsøker og attraktiv kandidat.

For tidligere studenter tilbyr vi veiledning og støtte i den første tiden i ny jobb, samt karriereplanlegging og videre påfyll av kompetanse gjennom skolens alumni-nettverk.

Som student skal du utvikle ferdigheter og kompetanse for fremtidens arbeidsliv. Vi har også et kommersielt fokus, for at du skal være best mulig egnet til å gå rett ut i jobb etter endte studier.

Dyktige fagpersoner, som både er interesserte og tilgjengelige skaper et godt læringsmiljø – dette er noe av det som tidligere og nåværende studenter trekker frem som et kjennetegn for Høyskolen Kristiania. I tillegg til praktisk og kreativt arbeid, setter vi deg i kontakt med næringslivet fra dag én. Dette bidrar til at du blir godt forberedt til livet etter studiene, i tillegg til at bransjen og næringslivet holdes oppdatert på hva våre studenter kan tilby av kompetanse.

Karriere

Gjennom veiledning, kurs, workshops og aktiviteter på vårt karrieresenter blir du en god jobbsøker og attraktiv kandidat. For tidligere studenter tilbyr vi veiledning og støtte i den første tiden i ny jobb, samt karriereplanlegging og videre påfyll av kompetanse gjennom skolens alumni-nettverk.

Det er viktig at den kunnskap som utvikles og produseres hos studentene våre kan anvendes i arbeidslivet. Tette relasjoner, dialog og konkrete samarbeid med arbeidsgivere er inspirerende og nyttig for alle involverte.

Våre utdanningsløp har et velutviklet samarbeid med arbeidslivet i regionen. Samarbeid kan i praksis dreie seg om caser i undervisning, studentprosjekter, studentkonkurranser, eller tilgang til spesifikk kompetanse.

Utgangspunktet for caser i undervisning er overordnede studieplaner med fastsatte læringsmål. Caser må derfor tilpasses undervisningens progresjonsplan. Ved inngåelse av konkret samarbeid vil forventninger avklares og avtaler om innhold, leveranser og eierskap avtalefestes.

Bli kjent med våre studenter

Vi ønsker å være tilgjengelig for bransje- og næringslivet, og du kan bli kjent med oss og studentene våre på ulike måter:

  • Du kan invitere studenter til å ha sin praksisperiode, eller skrive bacheloroppgave hos dere
  • Ønsker du å rekruttere studenter fra oss gjøres dette via Høyskolens Kristianias karrieresenter
  • Studentene våre har reelle kundeoppdrag hvert semester, og vi tar i mot oppdrag fra både bedrifter og privatpersoner
  • Vi arrangerer nettverksarenaen Karrieredagene, hvor du kan profilere din bedrift
  • Vi arrangerer avgangsutstilling i juni hvert år. Her kan du se studentenes avsluttende arbeider. Det er høy kvalitet på studentarbeidene og en unik mulighet for å treffe studenter klare for arbeidsmarkedet.

Aktuelt