✕  Lukk søk
Bachelor i informasjonsteknologi

E-business

Ved å studere e-business vil du bli en brobygger mellom teknologi og forretning. E-business ser på hvordan IT-baserte forretningssystemer kan skape økt verdi for enkeltpersoner, organisasjoner og samfunn. Dette er et studie som passer for deg som ønsker å jobbe både med teknologi og mennesker, med teknologi og handel i et bredere perspektiv.

Studiet gir fordypning i hvordan kundehåndteringssystemer, økonomisystemer og nettbutikker bygges opp. I tillegg vil du lære om hvordan man evaluerer og videreutvikler e-businessløsninger.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Bestill veiledning her!

Felles første år

Teknologistudiene har felles første år. Det betyr at du kan bytte teknologistudium etter fullført førsteåret, dersom du ønsker dette. Vi anbefaler derfor å sette opp flere alternativer på søknadsskjemaet.

Du lærer å forstå hvilke behov, hvilke verdier og målsetninger en bedrift har, og hvordan du best mulig kan hjelpe å nå disse, og med hvilke verktøy, gjennom en blanding av teori og praksis.

Gjennom studiene lærer du hvordan kundehåndteringssystemer, økonomisystemer og nettbutikker bygges opp, samt hvordan du evaluerer og videreutvikler E-businessløsninger. Grunnleggende programmering er også en del av studiene.

Du får praktisk og teoretisk erfaring med flere løsninger fra ledende leverandører. På mer detaljert nivå vil du lære hvordan kartlegge en bedrifts prosesser og behov, for så å kunne konfigurere og implementere det riktige forretningssystemet. Du lærer også programmering for å sette opp en webside, samt digital markedsføring for å få frem innholdet på websiden på best mulig måte.

Du vil jobbe prosjektbasert i team, ofte med reelle oppdragsgivere og du bygger nettverk i løpet av studietiden. Høyskolen Kristiania gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med fremtidige samarbeidspartnere innenfor kunst, kommunikasjon og teknologi.

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

Les mer om vårt utvekslingstilbud her.

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Les mer om opptakskravene

Etter det andre året kan du også søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.

Med E-business blir du bindeleddet mellom bedrift, folk og IT-systemer. Det blir din jobb å sørge for at disse fungerer godt sammen. Det betyr at du må kunne kommunisere med alle: sjefen, programmereren og kunden/brukeren.

Med E-business får du mange jobbmuligheter, enten du vil jobbe med utvikling, drift, analyse eller prosjektledelse.

Alle teknologistudiene har felles første år. Dersom du ønsker det, kan du bytte teknologistudium etter å ha fullført førsteåret. Vi anbefaler derfor å sette opp flere alternativer på søknadsskjemaet.

Etter det andre året kan du også søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Der bachelorgraden har lagt et solid grunnlag med breddeforståelse, er hensikten med våre mastergrader å utdanne eksperter på fagfeltet.

Våre mastergrader har få studenter i hver klasse, som gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere.

Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningene og det legges stor vekt på å knytte undervisningen opp mot dagsaktuelle tema og reelle problemstillinger som bedrifter jobber med.

 • E-business-programansvarlig-Knut-Rolland

  Møt foreleser

  Knut H. Rolland, forteller hva e-business går ut på, hva du lærer her og muligheter etter studiene på Høyskolen Kristiania.

  Les mer
 • E-business-tidligere-student-Amit-Sharma

  Møt en tidligere student

  – Jeg valgte e-Business fordi jeg hadde lyst til å kombinere IT og innsikt i forretningslivet, for å kunne bruke dette i fremtiden, sier Amit Sharma.

  Les mer
 • E-business-bransjen-Ida-Madeleine-Aasvista

  Møt bransjen

  Møt Ida Madeleine Aasvistad fra Accenture, og les mer om hvor kan du jobbe med en bachelor i e-business.

  Les mer