✕  Lukk søk
Fagskole

Interaksjonsdesign

Interaksjonsdesign er noe av den mest ettertraktede kompetansen i dagens designbransje.

Markedet har et stort behov for tekniske designere som kan skape morgendagens nettopplevelser.

Som interaksjonsdesigner får du muligheten til å skape framtiden og påvirke hverdagen til mange. Interaksjonsdesign er noe som angår oss alle – hver dag er vi inne på utallige nettsider og apper for å hente inn informasjon, kommunisere med venner eller kanskje bare for å bli inspirert eller oppdatert.

Interaksjonsdesign er samspillet mellom mennesker og teknologi. Det handler om å forstå menneskets behov og å kunne designe verktøy som kan hjelpe oss å nå målene, enten de er å kjøpe en bussbillett eller å handle på nettet. Jobben til en interaksjonsdesigner er å gjøre teknologi funksjonell og brukervennlig.

 

Interaksjonsdesign gir gode jobbmuligheter

Dette er en utdanning for deg som liker å være kreativ med teknologi, og som har interesse for å skape spennende digitale opplevelser, enten på individuell basis eller som bidragsyter i et team.

Studentarbeider

Studiet vil gi deg innsikt i interaksjon, digitalt design, animasjon, data visualisering, prototyper, nettsideutvikling, programmering, brukertesting, prosjekthåndtering, psykologi og mye mer.

Etter fullført studium kan du planlegge, designe og utvikle nettsider og apper som er moderne og profesjonelle. Kort sagt, dette studiet vil gi deg den faglige tyngden du trenger for å jobbe i nettside- og designbransjen.

Norges første fagskoleutdanning i interaksjonsdesign

Som Norges første fagskoleutdanning i interaksjonsdesign vektlegger vi oppgaver og prosjekter som er like dem du vil møte når du kommer ut i jobb. På skolen får du tilgang til moderne utstyr, arbeidsstasjoner og programvare.

Undervisningen er praktisk, slik at metodene/teknikkene som det undervises i, kan gjennomføres eller testes der og da. Skolehverdagen inneholder alt fra design og programmering av apper til konstruksjon av nettsider for selskaper som ønsker blest rundt en spill-lansering. Du vil også lære å intervjue brukere, utvikle og brukerteste prototyper, og designe og programmere forskjellige brukergrensesnitt.

Utdanningen følger gjeldende bransjestandarder, slik får du kunnskap som er i tråd med arbeidsmarkedets teknologiske krav.

 

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av disse opptakskravene:

 • generell studiekompetanse
 • fullført og bestått videregående opplæring
 •  fagbrev/svennebrev
 • realkompetanse for fagskole
  • minimum 23 år i løpet av opptaksåret
  • dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste
  • arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall
  • dokumentere norskkunnskaper
   • fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox

Les mer om opptakskravene

I tillegg til pensumlitteratur, anbefales det egen harddisk formattert for Mac. Arbeidsstasjoner (Apple iMac) er tilgjengelige for studentene i klasserom både i og utenfor undervisningen.

Som interaksjonsdesigner skal du jobbe med framtidsskapende, kreative konsepter. Det betyr at du må sette deg inn i – og utforske – nye tekniske muligheter for å kunne realisere disse. Du må kunne holde deg faglig oppdatert i en bransje som er i konstant utvikling.

En sterk interesse for faget og et brennende engasjement er derfor viktige egenskaper for å lykkes.

Som ferdig utdannet kan du ha en rekke stillinger hos interaktiv-design-byråer, reklamebyråer, interne byråer og andre store og små næringsbedrifter. Etter å ha fullført to år med interaksjonsdesign kan du ta en bachelorgrad i Australia eller i Irland.

Har du lyst til å finne ut mer om interaksjonsdesignerens rolle i dagens og morgendagens samfunn, anbefaler vi kortfilmen Connecting.

Etter fullført fagskoleutdanning kan du dra til utlandet og ta en ettårig påbygging for å oppnå en internasjonal bachelorgrad. Vår samarbeidspartner Education Link, hjelper deg med denne søknadsprosessen. Følgende studiesteder i utlandet tilbyr dette studiet:

Irland

Australia

Vi gjør oppmerksom på at en bachelorgrad ikke nødvendigvis tilfredsstiller opptakskravene til alle mastergrader, verken i Norge eller utlandet. Det enkelte universitet eller høyskole er selv ansvarlig for å definere sine opptakskrav.

Dersom du har planer om å studere til en mastergrad, anbefaler vi at du setter deg godt inn i institusjonens opptakskrav, inkludert krav til forkunnskaper og fagsammensetning, før du velger å studere videre til en bachelor i utlandet.

Du må selv sørge for at du har den nødvendige bakgrunn og fagsammensetning for den eller de mastergrader du ønsker å søke deg inn på.

Dette er et 2-årig fagskolesstudium som gir generell studiekompetanse ved fullført studieløp. Her lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under utdanningen.

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse. Undervisningen foregår i mindre klasser.

Det er tett individuell oppfølging, og mange av lærerne dine har solid bransjeerfaring på fagfeltet de underviser i. Dette er med på å forsterke nærheten til arbeidslivet.

 • Olivier Klaver

  Møt fagansvarlig

  – Dette er en utdanning for deg som liker å være kreativ og som har interesse for å skape spennende digitale opplevelser, enten på individuell basis eller som bidragsyter i et team, sier Olivier Klaver.

  Les mer
 • Møt en student

  – Studiet er en perfekt kombinasjon av design, teknologi og utvikling, forteller Sofie Staal på Interaksjonsdesign.

  Les mer
 • Andreas harstad

  Møt en tidligere student

  Andreas studerte interaksjonsdesign og kodet og designet dermed sin egen jobbsøknad. Slik skilte han seg ut blant andre søknader i word-format.

  Les mer