✕  Lukk søk
Fagskole

Interiør

Lær hvordan du kan utarbeide interiørløsninger for privat og offentlig sektor.

Interiør er:

 • gulv og vegger i hjemmet ditt
 • møblene på yndlingskafeen din
 • noe som finnes i alle hjem og i alle offentlige bygg
 • å skape en atmosfære som folk trives i
 • å lage funksjonelle rom et sted du husker

Interiørfaget dreier seg om å forme våre fysiske omgivelser og skape en funksjon og opplevelse relatert til rom og innredning. Fagskolen Kristiania tilbyr et toårig fagskolestudium i interiør. Ved å studere interiør gjør du hobbyen til et levebrød.

På interiørstudiet jobber du praktisk og virkelighetsnært med blant annet rommets funksjon, farger, materialer og produkter. Interiørfaget er mye mer enn det som fremstilles i interiørblader; det å «pynte» etter sesongens trender er bare en brøkdel av hva faget er og handler om.

 

Studentarbeider

Du lærer blant annet hvordan du jobber med og ut fra kundens ønsker, hvordan du kan forme rom med designprinsipper, tegne tekniske tegninger i programmet ArchiCAD, stilhistorie fra antikken til modernismen, og du får kunnskap om hvordan man utarbeider konsepter som skal kommunisere med ulike målgrupper.

Du lærer å lage tekniske tegninger, betydningen av en kreativ prosess og hvordan du kommer fram til den gode ideen, for å nevne noe.

Interiørstudiet er et heltidsstudium hvor man jobber praktisk med oppgavene man blir tildelt. Man må både skrive og holde seg oppdatert på pensum, men hovedvekten ligger på den praktiske utførelsen med tegning og data, farger og materialer.

Kontakt med bransje og næringsliv

Lærerne har ofte annet arbeid i bransjen, noe som gjør at du knytter kontakter allerede i studietiden. De er samtidig oppdatert på det som skjer, og bringer denne kunnskapen med seg inn i klasserommet.

 

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av disse opptakskravene:

 • generell studiekompetanse
 • fullført og bestått videregående opplæring
 •  fagbrev/svennebrev
 • realkompetanse for fagskole
  • minimum 23 år i løpet av opptaksåret
  • dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste
  • arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall
  • dokumentere norskkunnskaper
   • fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox

Les mer om opptakskravene

Forkurset i tegning form og farge er avlyst for høsten 2019. Forkuset var valgfritt og er ikke nødvendig for å lykkes på studiet.

Etter endt utdanning vil du ha fagkompetanse innen interiør rettet mot møbel- og innredningsbransjens tjenester. Som interiørdesigner kan du for eksempel arbeide som selvstendig næringsdrivende, på et interiørarkitektkontor, i en møbelbutikk eller et showroom, med styling av boliger eller som teknisk tegner.

Etter at du har fullført og bestått to år på interiørstudiet, kan du ta en bachelorgrad i England, Irland, Italia, Australia eller USA, eller søke om opptak til vår Bachelor i interiørarkitektur forutsatt at det er ledige plasser.

Etter fullført fagskoleutdanning har du muligheten til å studere videre på Høyskolen Kristiania eller dra til utlandet. Med fagskoleutdanning i interiør kan du søke seg inn på Bachelor i interiørarkitektur. Vi gjør oppmerksom på at du kan måtte ta eksamener/emner i tillegg. For mer informasjon om bachelormuligheter, ta kontakt med våre studentambassadører.

Dersom du ønsker å studere videre til en bachelorgrad i utlandet kan du kontakte vår samarbeidspartner Education Link. Kombinasjonen av en norsk, bransjeorientert fagskoleutdanning og en akademisk grad i utlandet, gir deg en unik kunnskap og solid kompetanse. Du vil få en personlig og faglig utvikling, internasjonalt nettverk og ikke minst internasjonal erfaring og venner for livet. Følgende studiesteder i utlandet tilbyr dette studiet:

Australia

 • Griffith University

England

 • Southampton Solent University
 • University of Hertfordshire

Irland

 • Griffith College Dublin

Italia

 • Nuova Accademia Di Bella Arti (NABA)

Vi gjør oppmerksom på at en bachelorgrad ikke nødvendigvis tilfredsstiller opptakskravene til alle mastergrader, verken i Norge eller utlandet. Det enkelte universitet eller høyskole er selv ansvarlig for å definere sine opptakskrav.

Dersom du har planer om å studere til en mastergrad, anbefaler vi at du setter deg godt inn i institusjonens opptakskrav, inkludert krav til forkunnskaper og fagsammensetning, før du velger å studere videre til en bachelor i utlandet.

Du må selv sørge for at du har den nødvendige bakgrunn og fagsammensetning for den eller de mastergrader du ønsker å søke deg inn på.

Dette er et 2-årig fagskolesstudium som gir generell studiekompetanse ved fullført studieløp. Her lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under utdanningen.

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse. Undervisningen foregår i mindre klasser.

Det er tett individuell oppfølging, og mange av lærerne dine har solid bransjeerfaring på fagfeltet de underviser i. Dette er med på å forsterke nærheten til arbeidslivet.

Bør du velge fagskoleutdanningen i interiør eller Bachelor i interiørarkitektur?

 • Møt fagansvarlig

  – Det å kunne påvirke hvordan rommet skal påvirke deg, er veldig spennende og ansvarsfullt på mange måter, sier Boris Miller, fagsansvarlig for Interiør.

  Les mer
 • Interiør / Interiørarkitektur

  Bør du velge fagskole eller bachelor?

  De formelle forskjellene, jobbmulighetene, hva slags videre studier du kvalifiserer for og hvordan undervisningen er lagt opp.

  Les mer
 • Birgitte ved pulten sin på jobb

  Møt en tidligere student

  Etter to år på fagskoleutdanningen Interiør sikret Birgitte seg jobb hos Simon James Design, som jobber med interiørdesign for restauranter, kafeer og utesteder over hele Norge.

  Les mer
 • Interiørstudentene i Barcelona

  Årlig studietur

  Hvert år drar andreårsstudentene på Interiør på studietur. I 2017 dro de til Barcelona for å se fantastisk arkitektur og gjøre faglig research innenfor temaet hotell.

  Les mer