✕  Lukk søk
Fagskole

Spillutvikling

Lær deg spilldesign, programmering og prosesser for å bli en selvstendig spillutvikler.

Fagskoleutdanningen Spillutvikling gir deg kunnskapen og ferdighetene du trenger for å gjøre deg yrkesklar i løpet av to år. Utdanningen gir deg god forståelse av idé-utviklingen, prosesser og programmering som gjør deg i stand til å produsere et ferdig dataspill.
Et tverrfaglig fokus og tett studentmiljø gir deg muligheten til å finne likesinnede dersom du ønsker å skape dine egne prosjekter.

I løpet av studietiden lærer du spillmotorene Unity og Unreal og hvordan du bruker 3D-grafikk, 2D grafikk, illustrasjoner, lyd og musikk i dem. Med praktiske programmeringsøvelser vil du lære deg hvordan du gjør din ide til et interaktivt dataspill.
Gjennom studiet brukes det prosesser innenfor historiefortelling, ideutvikling og systemdesign. Dette gjør deg i stand til å lage spennende spillopplevelser. Gjennom de samme prosessene vil du lære hvordan du kommuniserer med andre fagfelt slik at dine ideer og konsepter blir forstått av andre.
Etter endt studie har du kunnskapen og ferdighetene til å være en selvstendig spilldesigner og utvikler. Med kompetansen du har opparbeidet deg vil du passe inn i større team og være selvstendig nok til å jobbe for deg selv med egne ideer.

I studiet er prosesser, metoder og verktøy viktig for at du skal få en helhetlig bransjeforståelse og erfaring med realistiske produksjonsprosesser. Det legges opp til tverrfaglig samarbeid, og du vil samarbeide med studenter fra Musikkdesign, 3D og animasjon, Illustrasjon og Interaksjonsdesign. I siste semester får du muligheten til å spesialisere deg innenfor det fagområdet du trives best i.

Det vil bli lagt stor vekt på å gi studentene praktisk erfaring gjennom å jobbe med prototyper for å demonstrere og teste funksjoner og design i utviklingen av et digitalt spill.

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av disse opptakskravene:

 • generell studiekompetanse
 • fullført og bestått videregående opplæring
 •  fagbrev/svennebrev
 • realkompetanse for fagskole
  • minimum 23 år i løpet av opptaksåret
  • dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste
  • arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall
  • dokumentere norskkunnskaper
   • fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox

Les mer om opptakskravene

Kravliste kommer

Etter to års fagskoleutdanning vil du ha en grundig forståelse for spillutvikling og produksjon. Du kan planlegge en spillproduksjon fra idé til ferdig produkt.

Gjennom mye praktisk arbeid vil du ha en god kommunikasjon med andre fagområder.

Du har god kunnskap om hvordan du tar i bruk verktøy for å gjennomføre en spillproduksjon, samt at du forstår en kundes behov og hvordan man leverer dette til for eksempel reklamebyråer, designbyråer og ikke minst spillselskaper.

Etter fullført fagskoleutdanning kan du dra til utlandet og ta en ettårig påbygging for å oppnå en internasjonal bachelorgrad. Vår samarbeidspartner Education Link, hjelper deg med denne søknadsprosessen. Informasjon om hvilke universitetspartnere som tilbyr påbygging til studiet i Spillutvikling, vil bli klart om kort tid.

Dette er et 2- årig fagskolestudium. Her lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under utdanningen.

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse. Undervisningen foregår i mindre klasser.

Det er tett individuell oppfølging, og mange av lærerne dine har solid bransjeerfaring på fagfeltet de underviser i. Dette er med på å forsterke nærheten til arbeidslivet.

 • Dag Erling Jensen står i trappa på høyskolen Kristiania, han er faglansvarlig på fagskoleutdanningen spilldesign

  Møt fagansvarlig

  – Ta en utdanning som lærer deg det du trenger for å jobbe med spill og som gir deg en solid plattform i en voksende bransje i Norge, sier Dag Erling Jensen.

  Les mer
 • Halvfigur portrett av smilende mørkhåret gutt

  Møt en student

  – Det er en felles glød for å nå krevende mål som gjør klassemiljøet så bra, sier Fredrik Haugen som studerer spillutvikling.

  Les mer
 • Kart over Norge med bilde av tre personer fra spillbransjen ved side respektive byer

  Møt bransjen

  Spill-Norge er i vekst, og vi har snakket med tre sentrale personer i bransjen – fra tre hjørner av landet.

  Les mer