✕  Lukk søk
Bachelor i informasjonsteknologi

Frontend- og mobilutvikling

For deg som liker å jobbe teknisk, samtidig som du er opptatt av god design.

På frontend- og mobilutvikling lærer du å velge egnet plattform for utvikling av nettsteder og mobile løsninger, samt designe grensesnitt og implementere disse.

Studiet er praktisk, og du jobber mye i team. Ofte jobber studentene med reelle caser og kunder.

Felles første år

Studiene innen teknologi har felles første år. Dersom du ønsker det, kan du bytte teknologistudium etter å ha fullført førsteåret. Vi anbefaler derfor å sette opp flere alternativer på søknadsskjemaet.

Når du begynner på andreåret begynner du å spesialisere deg i mobile løsninger og mobil programmering. Du får videre innføring i mobile økosystemer, en inngående introduksjon til frontend- og mobilutvikling, mobil programmering, grensesnittdesign, avansert Java og innovasjon & prototyping.

Studenten får også erfaring med kryssplattform-teknologi: Teknologi som gjør det mulig å utvikle en løsning som kan kan publiseres til ulike mobile plattformer.

Videre skal du få en totalforståelsen av frontend- og mobilutvikling, mobil programmering og arkitektur. Dette gjøres ved innføring i programmering for iOS plattformen og ved at man gir bred kunnskap i webutvikling og API-design for samspill med de mobile appene. Ved siden av dette fremmes forståelse for totaliteten i mobile løsninger fra ide til produkt, realisert på web og på mobil.

Kunnskap om innovasjon og brukertesting er en forutsetning for å kunne laget tilpassede programmer og tjenester. Du får en innføring i hvordan du tolker kunders krav og ideer, og du jobber med reelle kunder.

Forelesninger, presentasjoner, workshops og øvinger brukes for å introdusere nye begreper og sammenhenger, samt innøve ferdigheter og forståelse. Arbeid med fagstoff foregår både individuelt og i gruppe, med vekt på samhandling for å oppnå et godt læringsutbytte. Studiet har prosjektarbeid alle semestre for å i praksis anvende ferdigheter og forståelse til å løse mer komplekse problemstillinger.

I andre og tredje studieår er problemstillingene sterkt knyttet til studieprogrammets egenart. Studiet avsluttes med et hovedprosjekt i bedrift, hvor studentene vil anvende alle sine kompetanser opparbeidet gjennom studiet for å løse et problem/oppgave som har verdi for oppdragsgiver.

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

Les mer om vårt utvekslingstilbud her.

Etter det andre året kan du også søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Les mer om opptakskravene

Med en bachelor i frontend- og mobilutvikling kan du jobbe som:

 • Web-, mobilutvikler
 • IT-konsulent
 • Programmerer
 • Design- og funksjonelt ansvarlig

Dyktige utviklere er svært etterspurt i arbeidsmarkedet og de aller fleste får jobb før de har fullført studiene.

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Der bachelorgraden har lagt et solid grunnlag med breddeforståelse, er hensikten med våre mastergrader å utdanne eksperter på fagfeltet.

Våre mastergrader har få studenter i hver klasse, som gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere.

Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningene og det legges stor vekt på å knytte undervisningen opp mot dagsaktuelle tema og reelle problemstillinger som bedrifter jobber med.

 • Student_frontend-og-mobilutvikling1-590x344

  Møt studenten

  – Bygg nettverk, og få deg venner du kan jobbe i team med, sier Asle Benjamin Kinnerød.

  Les mer
 • Hannes-Waller-frontend-og-mobilutvikling-tidligere-student

  Møt en tidligere student

  Hannes Waller jobber i dag som konsulent innen frontend-utvikling. Les mer om hvordan han gikk rett ut i jobb.

  Les mer
 • Frontend--og-mobilutvikling-programansvarlig-Per-Lauvaas

  Møt en foreleser

  Studiet passer for deg som alltid etter muligheter for hvordan løsninger kan forbedres, og hvordan brukernes hverdag kan forenkles eller gjøres bedre, forteller Per Lauvås.

  Les mer
 • Frontend--og-mobilutvikling-bransjen-John-Eivind-Hallen

  Møt bransjen

  – Engasjement! Skal du jobbe i Shortcut må du virkelig ha et ønske om å lage gode løsninger som folk skal elske, forteller daglig leder i Shortcut, John Eivind Hallén, om hva de ser etter når de ansetter.

  Les mer