✕  Lukk søk
Bachelor

HR og organisasjonspsykologi

Organisasjonspsykologi handler om hvordan mennesker har det på jobb, og hvordan vi fungerer sammen i grupper og team.

Menneskene er arbeidsplassens viktigste ressurs

Når vi trives på jobb, presterer vi bedre. På dette studiet lærer du hvordan mennesker utvikler seg i jobben sin, og hvordan vi trives på jobb. Du lærer hvordan organisasjonspsykologi er viktig for arbeidsplassers resultater og prestasjoner.

Tre studenter sitter på stoler i en sirkel med armene på knærne og smiler mot hverandre. Gutten som sitter nærmest kamera har på seg en lysebrun turtleneck-genser og har mørkt hår. Jenta har brunt hår og har på seg rød bluse. Den siste jenta ser man så vidt i høyre hjørne av kamera.

Siden 2011 har Høyskolen Kristiania utdannet et tusentalls kandidater i HR. HR-studiene hos oss har rekordhøy gjennomføringsprosent, og de aller fleste (8 av 10) får relevant jobb ved endt utdanning. Nå utvider vi HR-familien og introduserer vår nye bachelorgrad innen HR og organisasjonspsykologi.

Ved Bachelor i HR og organisasjonspsykologi studerer vi tre nivåer i organisasjonens sosiale system: Hele organisasjonen, team/gruppe, og individ.

Endringer, omstillinger og arbeidsmiljø

Arbeidslivet blir stadig mer komplekst og preges av hurtige endringer. Organisasjonen må utvikle og omstille seg, men samtidig fungere godt i daglig drift. Virksomheten er avhengig av at den enkelte medarbeider og leder trives, og bidrar til organisasjonens beste.

Gjør gode team enda bedre

På team- og gruppenivå handler organisasjonspsykologi om å utvikle effektive og gode team. Du lærer hvilken type kommunikasjon som skaper gode relasjoner medarbeidere imellom. Du lærer å ta tak i og løse konflikter, og hvordan du skal lede teamet til gode prestasjoner.

Lær å utvikle gode ledere – og medarbeidere

HR-avdelingen i en organisasjon skal fasilitere utvikling og prestasjoner. Da må du ha innsikt i hva som driver adferd og motivasjon hos medarbeidere, ledere og team. Som HR-medarbeider vil du ha kunnskap om hvordan mennesker og grupper fungerer, og har en viktig rolle som støttespiller for ledere i deres arbeid med interne prosesser. HR har dermed sentral funksjon innen lederutvikling og lederstøtte.

Nærhet til arbeidslivet

Vi er opptatt av at studentene våre skal være klare for arbeidslivet etter utdanningen hos oss. Derfor har vi gjesteforelesere gjennom hele bachelorløpet, og våre forelesere er også ute i bedriftene og holder foredrag jevnlig. Slik holder vi oss aktuelle. Gjennom caser og gjesteforelesere får du et innblikk i hvilke utfordringer bedriftene står i. Arbeidslivet ber om praksisnære studier. Ved Høyskolen Kristiania har vi tatt dette på alvor, og gir deg derfor muligheten til å ha praksis i en bedrift i et helt semester. Tilbakemeldingene fra næringslivet er at våre kandidater tilfører ny kunnskap til bedriften, og at de kan settes i arbeid fra dag én.

Høy trivsel på studiet gir gode resultater

Vi legger til rette for at du kan bygge ditt sosiale og profesjonelle nettverk. Hvis du vil, kan du engasjere deg i HRs egen linjeforening, som er HR-studentenes faglige og sosiale nettverk. HR-studentene ved Høyskolen Kristiania har i en årrekke vunnet «Årets kandidat», en pris som deles ut til studenten med de aller beste karakterene innen merkantil studieretning.

Felles første år

Er du usikker på hvilket av HR-studiene som passer best for deg? Hos oss kan du velge retning etter første studieår. Det første året har du emner fra både personalledelse og organisasjonspsykologi, slik at du kan gjøre deg opp en kvalifisert mening om hva du ønsker å gå videre med.

Relevant forskningsaktivitet

Hos oss finner du noen av landets mest produktive forskere innen HR, ledelse og organisasjonspsykologi. Vi har en stor faggruppe som forsker særlig på det norske arbeidslivet. Vi er inne i en tid med store endringer. Gjennom forskningssamarbeid med ulike virksomheter er vi tett koblet på det som foregår, og hvordan dette påvirker ledere og medarbeidere. Vi har internasjonale forskningssamarbeid med solide fagmiljø både i og utenfor Europa. Våre forskere skriver fagbøker, og publiserer i vitenskapelige tidsskrifter både nasjonalt og internasjonalt.

Gode pedagoger

Ved siden av forskergruppa, står en solid stab med gode pedagoger. De har både praktisk erfaring fra HR og ledelse og bred teoretisk kunnskap om fagfeltet. Hos oss er fagstaben tilgjengelig for veiledning og spørsmål utenom undervisning. Trygge læringsrammer er viktig for oss, og vi jobber med å utvikle et godt klassemiljø fra dag én. Hos oss skal det være ufarlig å stille spørsmål og å delta aktivt i studiehverdagen. Vi hjelper deg på plass som student, slik at du utvikler deg faglig og personlig. Vi er opptatt av dine ambisjoner og vil at du skal lykkes i arbeidslivet.

Ved Bachelor i HR og organisasjonspsykologi lærer studentene om grunnleggende tema i HR-faget som rekruttering, kompetanseutvikling og arbeidsrett. Studentene fordyper deg i tema som personlighetspsykologi, team- og gruppepsykologi, læring i organisasjoner, ledelse i endring og omstilling. Studiet gir samtidig studentene forståelse for forretningsdrift, og hvordan markeder og samfunnet fungerer og påvirker organisasjonen.

HR-avdelingen lykkes når den samspiller med resten av virksomheten. Gjennom 3 år lærer du hvordan du kan bidra til at medarbeidere, ledere og organisasjonen som helhet utvikler seg, fungerer godt i hverdagen, samt når mål og skaper resultater.

Våre undervisningsformer har som mål å forberede deg til arbeidslivet.

Det legges derfor opp til undervisnings- og læringsformer som aktiviserer studentene. Du vil delta i faglige diskusjoner, øvelser og trening på praktisk gjennomføring av for eksempel intervjuer, konfliktsamtaler og opplæringsaktiviteter. Du besvarer skriftlige oppgaver som hjelper deg til å ta i bruk kunnskapen med praktiske eksempler.

Mye av undervisningen foregår i store (ca. 50 studenter) og små grupper (3-6 studenter).

Gjennom 3 år skal du gå gjennom en faglig og personlig utvikling som gjør overgangen til arbeidslivet smidig.

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

Du kan velge å ha praksis i fjerde semester (se studiemodell).

I praksisperioden veksler du mellom å være ute i bedrift og å få veiledning på skolen. Vi gir deg tett oppfølging underveis i praksisperioden, slik at du får større forståelse for faget og hvordan du skal omsette det du har lært i praksis.

Våre studenter har hatt praksis i bedrifter og organisasjoner som:

 • Marine Harvest
 • Deloitte
 • Haukeland Universitetssykehus
 • Leger Uten Grenser
 • NRK
 • Storebrand
 • Hansa Borg
 • HR Norge
 • Tryg

Du kan velge å reise på utveksling i fjerde semester (se studiemodell). Du kan søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

USA

 • University of California, Berkeley
 • Hawaii Pacific University, Honolulu

Australia

 • University of Queensland, Brisbane
 • RMIT, Melbourne

England

 • University of Hertfordshire, Hatfield

Tyskland

 • ISM, Cologne, Dortmund og Frankfurt

Vietnam

 • RMIT, Hanoi eller Ho Chi Minh-byen

Les mer om vårt utvekslingstilbud

Du kan ta et valgfritt emne fjerde semester (se studiemodell). Valgemnet kan enten være ett emne på 30 studiepoeng, eller to emner på 15 studiepoeng. På denne måten får du en unik mulighet til å spesialisere deg gjennom fordypning over et helt semester.

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Les mer om opptakskravene

Med en Bachelor i HR og organisasjonspsykologi har du et bredt utvalg av karrieremuligheter. Etter studiet kan du for eksempel jobbe som:

 • HR-spesialist
 • HR Manager
 • HR Business Partner
 • HR og personalmedarbeider
 • rekrutterer
 • konsulent i medarbeider og lederutvikling
 • konsulent i endrings- og omstillingsprosesser

Studiet kvalifiserer deg også i stor grad til stillinger som team- og avdelingsleder, eller undervisnings- og kursstillinger. Du kan jobbe med å utvikle et godt arbeidsmiljø og arbeidskultur, konfliktløsning, samt å ivareta medarbeideres trivsel og motivasjon. Tidligere studenter har blant annet fått jobb som:

 • Rådgiver kompetanseutvikling / HR-sjef for JM Norge
 • HR-rådgiver i Statnett SF
 • Workday Business Partner i Schibsted
 • Rekrutterer i Academic Work
 • HR-konsulent i Oslo Kommune
 • Prosjektkoordinator Veidekke
 • HR-intern i Telia Norge
 • HR-sjef i Inbound Group (Inbound marketing byrå)
 • HR-assistent i Orkla

Studiet vil kvalifisere for opptak på et stort antall masterutdanninger i Norge og internasjonalt.

Du kan videre søke masterstudier i ledelse eller teknologi ved Høyskolen Kristiania.

Studenter fra våre HR studier har gått videre på masterstudier innenfor ledelse, endring, omstilling, teknologi, Organisational Behaviour, MBA, ved universiteter og høyskoler i Norge. Tidligere studenter ved våre HR studier er tatt opp ved internasjonale skoler som Copenhagen Business School, London School of Economics, med flere.

 • Prorektor Christen Krogh står på taket av en bygning i Oslo sentrum iført en grå blazer og ser inn i kamera

  Møt bransjen

  Med et arbeidsmarked i hurtig vekst roper næringslivet etter nyutdannede kandidater som er klare for jobb fra første arbeidsdag. Nå svarer Høyskolen Kristiania med å lansere åtte nye studier.

  Les mer