✕  Lukk søk
Bachelor i informasjonsteknologi

Intelligente systemer

Hvordan kan en bachelor i informasjonsteknologi forenkle livet?

Som student ved intelligente systemer får du kunnskap og ferdigheter innen et nytt og sterkt voksende fagområde for IT. Du lærer om tingenes internett, mobile løsninger, hvordan maskiner effektivt kan kommunisere med hverandre og hvordan de kan settes opp til å sanse omverdenen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Bestill veiledning her!

To studenter jobber med intelligente systemer

Hensikten med intelligente systemer er å automatisere, forenkle og se sammenhenger i gjøremål innen forbrukerteknologi og områder som mobil-betaling, helse, trafikk, sikkerhet og overvåkning. Først bygger du utstyret du skal jobbe med. Så lærer du deg å programmere det. Deretter lærer du opp programvaren til å lære selv.

Felles første år

Alle bachelorstudiene innen teknologi har felles første år. Dersom du ønsker det, kan du bytte teknologistudium etter å ha fullført førsteåret. Vi anbefaler derfor å sette opp flere alternativer på søknadsskjemaet.

Du får prototype og utvikle spennende løsninger, blant annet innen sensornettverk og big data, med de samme verktøyene som benyttes i IT-bransjen.

Studieprogrammet passer for deg som er analytisk, teknisk anlagt og nysgjerrig på det siste innen moderne teknologi. Du vil benytte varierte arbeidsformer for å løse utfordringer innen programmering, systemdesign og prosjektgjennomføring.

Du får en grundig innføring i:

 • Tingenes internett
 • Data science
 • Maskinlæring
 • Programmering: Java, C og C++

Forelesninger, presentasjoner, workshops og øvinger brukes for å introdusere nye begreper og sammenhenger, samt innøve ferdigheter og forståelse. Arbeid med fagstoff foregår både individuelt og i gruppe, med vekt på samhandling for å oppnå et godt læringsutbytte. Studiet har prosjektarbeid alle semestre for å i praksis anvende ferdigheter og forståelse til å løse mer komplekse problemstillinger.

I andre og tredje studieår er problemstillingene sterkt knyttet til studieprogrammets egenart. Studiet avsluttes med et hovedprosjekt i bedrift, hvor studentene vil anvende alle sine kompetanser opparbeidet gjennom studiet for å løse et problem/oppgave som har verdi for oppdragsgiver.

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

Etter det andre året kan du også søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.

Ta kontakt med faglig studieleder for å få mer informasjon om utveksling.

Les mer om vårt utvekslingstilbud her.

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Og ha bestått matematikk R1 eller S1+S2.

Har du ikke matematikk R1 eller S1+S2 kan du allikevel søke om betinget opptak.

Les mer om opptakskravene

Høyskolen gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med fremtidige samarbeidspartnere innenfor kunst, kommunikasjon og teknologi.

Med kompetansen fra intelligente systemer er du høyaktuell for oppgaver relatert data science og tingenes internet. Du kan også ta rollen som mer generell utvikler innen Java, C og C++.

Du kan fylle et bredt spekter av roller i norsk og internasjonalt næringsliv.

Aktuelle yrker er:

 • IT-konsulent
 • Data scientist
 • Programmerer
 • Løsningsspesialist

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Der bachelorgraden har lagt et solid grunnlag med breddeforståelse, er hensikten med våre mastergrader å utdanne eksperter på fagfeltet.

Våre mastergrader har få studenter i hver klasse, som gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere.

Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningene og det legges stor vekt på å knytte undervisningen opp mot dagsaktuelle tema og reelle problemstillinger som bedrifter jobber med.

 • Intelligente-systemer – Student – Marius H. Skeie

  Møt studenten

  - Jeg gleder meg til å gå på forelesning. Jeg føler det er noe nytt og spennende hver gang, forteller Marius H. Skeie.

  Les mer
 • Intelligente-systemer-–programansvarlig-Tomas-Sandnes

  Møt foreleseren

  - Her kommer du tidlig inn i en ung bransje som har meget spennende fremtidsmuligheter, sier Tomas Sandnes.

  Les mer
 • Stor etterspørsel etter deg som har IT-kompetanse

  Stor etterspørsel etter deg med tek-kompetanse

  Tar du utdanning innen IT og teknologi, er du nærmest garantert jobb. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men etterspørselen etter teknologer er stor – og stadig økende.

  Les mer
 • Intelligente-systemer-bransjen-Simen-Sommerfelt

  Møt bransjen

  Hva ser bransjen etter når de ansetter, og hvordan er faget intelligente systemer relevant? Simen Sommerfelt, CEO i Bouvet svarer, og gir noen tips til hva studentene bør engasjere seg i.

  Les mer