✕  Lukk søk
Bachelor

Interiørarkitektur

Norges eneste rene bachelorgrad i interiørarkitektur

Drømmer du om å bli interiørarkitekt?

Er du opptatt av bærekraftig design og interiørarkitektur, og ønsker å forstå teoriene som ligger bak, da er dette studiet noe for deg! På Westerdals institutt for kommunikasjon og design vil du studere på et av de største kreative instituttene i landet. Vårt mål er å utdanne estetisk sterke og etisk bevisste interiørarkitekter gjennom en solid grunnkompetanse i interiørfaget.

Arkitektur, estetikk og funksjonalitet

Interiørarkitektur handler om å omsette kunnskap om arkitektur og funksjon til estetiske og brukertilpassede løsninger for menneskene som skal jobbe, leke eller bo i bygningene. Hos oss vil du få solid fagkunnskap og kunnskap om de metodene og kreative prosesser du trenger for å planlegge og gjennomføre bærekraftige interiørprosjekter for offentlige og private bedrifter, i tillegg til private kunder.

Bachelor i interiørarkitektur

Med en bachelor i interiørarkitektur blir du en reflektert utøver av faget, med gode grunnholdninger til miljø og universell utforming, samt ha høy grad av etisk bevissthet og samfunnsansvar.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Bestill veiledning her!

Bransjekontakt og bredde

Interiørarkitektur er et fagfelt i stadig utvikling, man blir aldri utlært. I tillegg til kreative prosesser og teknikker er det viktig at du blir gode på research og god til å tilegne deg kunnskap om eget og tilstøtende fagområder. I løpet av tre studieår får du, i tillegg til interiørfagene, også kompetanse innenfor fag som prosjektledelse og markedsføring.

Vår fagstab har tett kontakt med næringen, og vår bachelorgrad i interiørarkitektur er anerkjent i bransjen. Både gjennom undervisning, og som sensorer på eksamener, møter våre studenter eksterne yrkesaktive fagpersoner gjennom hele studiet. Praksisperioden er en viktig del av bachelorgraden hvor studenter både tilegner seg reell yrkeserfaring, får viste frem sitt talent og bygge nettverk. Hvert år hospiterer flere av våre dyktige avgangsstudenter hos de store kontorene i Oslo.

I løpet av de tre årene hos oss vil du blant annet tilegne deg kunnskap om belysning, ergonomi, akustikk, bærekraft, konstruksjoner, farger, materialer og universell utforming. Etter endt utdanning vil du ha kompetanse og erfaring i å oversette kunders ønsker og behov til profesjonelle estetiske romløsninger som gir god funksjon og fine opplevelser.

Teori og praktisk arbeid

Hos oss får du det du den faglige teoretisk tyngden du trenger for å ha gjennomslagskraft og kunne argumentere godt for de kreative løsningene du presenterer til en oppdragsgiver.

Gjennom workshops, gruppeoppgaver og individuelle oppgaver du får jobbet praktisk med fiktive og reelle kundeoppdrag fra offentlige og private bedrifter, så vel som for private kunder.

En stor del av det praktiske arbeidet handler om å gjennomføre prosjekter sammen med andre, enten vedkommende er en kunde, selger, håndverker, kollega eller en bruker. Du vil få opplæring i verktøyene du trenger for å omsette ideer til salgbare visualiseringer og tekniske tegninger.

Forelesere med praktisk erfaring

Undervisningen er variert og består av forelesninger, workshops, gruppeoppgaver, befaringer, seminarer og veiledning.

En fordel ved studiet er det tette samarbeidet med bransjen du skal inn i. Våre lærere og forelesere har mange års arbeidserfaring som interiørarkitekter, og er fremdeles engasjert i egne prosjekter utenom undervisningen. De har tett dialog med bransjen og bransjeorganisasjonene, og holder seg dermed oppdatert og bidrar til utviklingen av fagområdet.

Praksisplass, fordypning eller et semester i utlandet

I femte semester kan du velge spesialisering og fordypning innen blant annet bærekraftig arkitektur. I dette semesteret har du også mulighet til å søke om praksisplass hos en av våre samarbeidsbedrifter eller ta et utvekslingssemester på et utenlandsk universitet forutsatt at du tilfredsstiller gjeldende krav.

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

I femte semester velger du spesialisering og fordypning innen blant annet bærekraftig design. I dette semesteret har du også mulighet for å få praksisplass hos en av våre samarbeidsbedrifter eller ta et utvekslingssemester på et utenlandsk universitet forutsatt at du tilfredsstiller gjeldende krav.

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

Italia

 • NABA, Milano

Australia

 • RMIT, Melbourne

England

 • Chelsea College of Arts, University of the Arts, London

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Les mer om opptakskravene

OBS: Begrenset antall studieplasser

Bachelor i Interiørarkitektur har et begrenset antall studieplasser.

Dersom det er flere kvalifiserte søkere enn antall studieplasser etter søknadsfristen 15. april, vil søkere bli rangert basert på konkurransepoeng. Det er dermed viktig at du før 1. juli har lastet opp all dokumentasjon slik at vi kan beregne karakterpoengene dine.

Hva tas med i beregningen?

For søkere til Bachelor i Interiørarkitektur høsten 2018 vil karakterpoengene regnes sammen. Det er dine karakterer fra videregående som ligger til grunn for poengberegningen. Det legges også til eventuelle konkurransepoeng (fordypning, folkehøyskole etc.).

Førstegangsvitnemål

50 % av studieplassene på Bachelor i Interiørarkitektur gis til søkere med førstegangsvitnemål som er 21 år eller yngre. (det står beskrevet på vitnemålet ditt om du har et førstegangsvitnemål).

I tillegg til pensumslitteratur må det påregnes kostnader knyttet til print av oppgavebesvarelser, presentasjoner og innleveringer.

Det er utplassert printere flere steder i skolebyggene, som man kan printe på fra både skolens og medbrakte datamaskiner. I tillegg har vi et eget printsenter som driftes av Canon, som kan utføre flere typer printjobber enn printerne kan. Printing dekkes ikke av studieavgiften.

De fleste vil i løpet av studietiden skaffe seg en egnet bærbar datamaskin. Undersøk hva som anbefales om du gjør denne investeringen før du starter på studiet.

Programvaren som brukes er tilgjengelig på alle skolens datamaskiner i og utenfor undervisning.

Forkurset i tegning form og farge er avlyst for høsten 2019. Forkuset var valgfritt og er ikke nødvendig for å lykkes på studiet.

En bachelor i interiørarkitektur gir deg en praktisk og teoretisk utdanning innen fagområdet interiørarkitektur. Din spesialkompetanse vil være bærekraftig design, universell utforming, kreative metoder og prosjektstyring. På grunnlag av dette kan man søke jobb på interiørarkitekt- og arkitektkontorer og andre steder der denne kompetansen er etterspurt. Noen kontorer foretrekker ansatte med masterkompetanse.

Ønsker du å studere videre kan du søke på masterstudier både i Norge og i utlandet.

 • Linda her i Ernst Hage på Campus Kvadraturen. Hun står lent inntil en stolpe og har på seg en sort skjorte kneppet helt igjen. Hun har rød leppestift og rødt mørkt hår.

  Faglig studieleder Linda Lien

  – Interiørarkitektur handler om hvordan man tilrettelegger rom tilpasset funksjoner og opplevelser mennesker trenger.

  Les mer
 • Høyskolen Kristiania

  Interiør eller interiørarkitektur?

  Vi tilbyr både fagskoleutdanning og en bachelorutdanning innen interiør. Finn ut hva som passer best for deg!

  Les mer