✕  Lukk søk
Bachelor

Låtskriving og produksjon

Vi tilbyr den eneste treårige kunstfaglige profesjonsutdanningen innen fagområdene låtskriving og musikkproduksjon, der samspillet mellom disse vektlegges.

Studiet passer for deg som vil utvikle ditt talent innen låtskriving, produksjon og utøvende musikk gjennom praktisk arbeid, med profesjonelle fasiliteter og ressurser, kombinert med teoretisk fordypning og bransjeforståelse.

Som student får du skrive låter, produsere musikk i studio, få undervisning på instrumenter og vokal. Du får også arbeide med ulik musikkprogramvare, arrangere musikk, jobbe alene og med andre studenter i team. Studiet gir deg oversikt over populærmusikkens og bransjens historie, både i en kulturhistorisk kontekst og i et næringsperspektiv.

Bachelorprogrammet i låtskriving og produksjon er del av et tverrfaglig, kreativt og kunstnerisk miljø. Studentene bygger nettverk gjennom samarbeid i yrkesnære prosjekter og produksjoner med medstudenter, lærere og gjestelærere.

Du får tilgang til en rekke studiorom og mac-laber spesialtilpasset for musikkproduksjon.

 

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

I Norden og Baltikum kan du reise innen NordPuls-nettverket. For øvrige utvekslingsmuligheter, ta kontakt med programansvarlig.

I Europa forøvrig har du disse mulighetene:

Opptaksinformasjon

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve. Se opptaksprøven og vurderingskriteriene for opptak her.

Generell studiekompetanse er det normale kravet for opptak, men ved dette programmet kan unntak gis for søkere som tilfredsstiller spesielle faglige krav. Ta kontakt med opptak@kristiania.no om du vil vite mer.

Mange studenter vil etter endt utdanning gå inn i arbeidslivet som selvstendig næringsdrivende, og bruke sin kompetanse som fagperson i ulike sammenhenger. Studiet vektlegger derfor både musikkfaglig og produksjonsteknisk kompetanse, nettverksbygging, samt bransje- og næringsforståelse. Studiet er forankret i musikkbransjens og musikklivets behov, og er fleksibelt og fremtidsrettet.

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Der bachelorgraden har lagt et solid grunnlag med breddeforståelse, er hensikten med våre mastergrader å utdanne eksperter på fagfeltet.

Våre mastergrader har få studenter i hver klasse, som gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere.

Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningene og det legges stor vekt på å knytte undervisningen opp mot dagsaktuelle tema og reelle problemstillinger som bedrifter jobber med.

En spilleliste med artister, låtskrivere, musikere og produsenter som er eller har vært studenter på musikkstudiene ved Høyskolen Kristiania (tidligere NISS og Westerdals Oslo ACT).
 • Låtskriving og produksjon-student-Sturla 2017

  Møt en student

  Det å få være en så liten klasse i løpet av tre år er veldig fruktbart. Og det er høy toleranse for å drive med andre ting på siden, og å dra det inn i studiet, sier Sturla Fagerli Larsen.

  Les mer
 • Hils på programansvarlig på Bachelor i låtskriving og produksjon, Jan-Tore Diesen

  Møt studieprogramleder

  – Studenter på Bachelor i låtskriving og produksjon kommer til å skrive, produsere, spille og tenke musikk store deler av dagen, sier studieprogramleder, Jan-Tore Diesen.

  Les mer
 • Terje Pedersen Drabant

  Møt bransjen

  – Det gjelder å forstå hva som gjør en låt til en hit, og hvordan påvirke publikum til å streame mest og over lang tid, sier Terje Pedersen.

  Les mer
 • Shooting for the stars med Curtis Richa

  Tverrfaglig samarbeid

  Låtskriverstjerna Curtis Richa, som har samarbeidet med artister som Rihanna, David Guetta og John Legend, holdt gjesteforelesning for studentene.

  Les mer