✕  Lukk søk
Bachelor

Markedsføring og salgsledelse

Norsk næringsliv trenger ikke bare dyktige selgere, men også profesjonelle og strategiske salgsledere.

Som Norges eneste – og en av få høyskoler i Europa – tilbyr vi en Bachelor i markedsføring og salgsledelse

 

Det er mange som jobber med salg, men få som har formell salgsutdanning. En god selger og salgsleder er ikke en som “pusher” produkter eller tjenester, men en som gir råd og hjelper kunden med å finne en løsning på et problem, eller behov. Med utdanning innen salg, salgsledelse og markedsføring stiller du sterkt i kampen om jobbene. Mange bedrifter, som for eksempel Coca-Cola Norge og Visma, henvender seg til oss for å rekruttere kandidater fra markedsføring og salgsledelsesstudiet ved Høyskolen Kristiania.

Forbereder deg på framtidens salgsjobber

Med en Bachelor i markedsføring og salgsledelse er du klar for en jobb i framtidens salgsorganisasjon. Hovedvekten av studiet vil være på det profesjonelle salget mellom bedrifter (business-to-business). Det er her de mest spennende salgsjobbene vil ligge i framtiden.

I studiet vil du få kunnskaper innen salgsteknikk og salgspsykologi, salgsledelse, salgsstrategi, forhandlinger, samt markedsføring og prisstrategier.

Markedsføring og salgsledelse - studenter i kollokviegruppe

Engasjerte forelesere

Du vil møte dyktige forelesere med lang erfaring fra næringslivet. For å sikre at studiet er relevant for fremtidens arbeidsmarked, har vi et eget bransjeråd med representanter fra arbeidsgivere. Næringslivsledere fra kjente, store bedrifter som Schibsted, IKEA, Flytoget og SAS benyttes ofte som gjesteforelesere. For deg som student betyr dette at du både får et solid teoretisk fundament og god kjennskap det faktiske næringslivet du vil møte når du skal ut i jobb.

Relevant jobb etter studiene

En salgsrettet utdannelse er relevant i de fleste yrker. Enten man jobber direkte med salg og salgsledelse, eller mer indirekte, er kunnskapene du får med deg fra dette studiet verdifulle, både for nyutdannede, mellomledere og helt opp i toppledelsen. For deg betyr dette et bredt spekter av jobbmuligheter. Fra vår kandidatundersøkelse vet vi at 93% av uteksaminerte studenter har fått relevant jobb eller studerer videre etter 6 måneder.

Internasjonalt anerkjent studium

Vurderer du å se etter jobb i utlandet etter studiene? Da er det viktig at utdannelsen din nyter anerkjennelse også utenfor Norge. Associate Professor and Director for Executive Management Leff Bonney ved Florida State University sitter i Sales Educator Academy. Han er imponert over studiemodellen ved Bachelor i markedsføring og salgsledelse.

Associate Professor and Director for Executive Management Leff Bonney

Associate Professor and Director for Executive Management Leff Bonney

Kristiania University College’s sales program is one of the most comprehensive programs that I have seen in a long time.

– We definitely can learn from their program in terms of adding some unique yet impressive courses to our own curriculum at Florida state university. The students at should take pride in knowing that they are getting a world-class sales education in their program.

Vil du vite mer om studiet? Usikker på om du skal spesialisere deg innenfor salgsledelse, digital markedsføring eller merkevareledelse? Vi tar gjerne en prat! Bestill veiledning her!

Dette bachelorstudiets kombinasjon av markedsføringsfag og salgsledelse gir deg nyttige kunnskaper og bred innsikt, noe som gjør det unikt og spennende.

Bli en profesjonell selger

Etter studiet skal du kunne bli en profesjonell selger og salgsleder i B2B-markedet. Dette innebærer å utvikle gode salgsstrategier, organisere, lede og måle et salgsapparat. Du skal kunne drive rådgivende salg, kompetansesalg og salg av kompliserte produkter. Du lærer å rekruttere og motivere for å lede en salgsorganisasjon. Du skal lære å skape resultater gjennom andre.

En kombinasjon av markedsføring og salg

I tillegg til solid gjennomgang av emner innenfor salg og salgsledelse, legger studiet vekt på emner innen markedsføring, forbrukeratferd og digital forretningsforståelse. Etter endt utdanning vil du derfor kunne jobbe i både markeds og salgsavdelinger. Du lærer om hvordan selge med hjelp av digitale verktøy, sette riktig pris og kommunisere med kunder og markedet.

Lær forhandlingsteknikk og -strategi

I salgsarbeidet står også forhandlinger for å oppnå gode betingelser sentralt. Evnen til å fremforhandle gode løsninger avhenger av mellommenneskelig kommunikasjon og analytiske egenskaper. Du skal lære deg å forberede, gjennomføre og evaluere slike forhandlinger.

 

Vår pedagogiske modell er praksisnær og næringslivsorientert. På studiet får du en god balanse mellom teori og praksis, og undervisningsformene vil være varierte, som for eksempel forelesninger, gruppeoppgaver, diskusjoner, caser, quiz og simuleringsspill. En stor del av undervisningen foregår i mindre klasser, der du kommer tett på foreleseren din. I klassen er det lett å få svar på ting du lurer på!

Målinger gjennom flere år viser at vi har noen av Norges mest tilfredse studenter. 80% av studentene vil anbefale studiet til andre.


Studiemodell

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

I «valgfritt fagområdeemne» får du muligheten til å velge emner som interesserer deg. Her vil du kunne velge blant nyutviklede emner eller emner på andre studieløp. Dette gir deg muligheten til å være faglig oppdatert på de nyeste trendene i markedet, samtidig gjøre deg attraktiv for arbeidsgivere.

I fjerde semester på dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

USA

 • University of California, Berkeley
 • Hawaii Pacific University, Honolulu

Australia

 • University of Queensland, Brisbane
 • RMIT, Melbourne

England

 • University of Hertfordshire, Hatfield

Tyskland

 • ISM, Cologne, Dortmund og Frankfurt

Vietnam

 • RMIT, Hanoi eller Ho Chi Minh-byen

På dette studiet har du i ditt andre studieår muligheten for utveksling eller å ta et valgfritt emne på enten 30 studiepoeng eller to emner på 15 studiepoeng. Slik får du et helt semester til fordypning.

Se oversikten over valgemner

Du kan velge å ha praksis i en bedrift i utdanningens fjerde semester. I dette semesteret veksler du mellom fag og veiledning på skolen og å være ute i bedrift. Vi gir deg tett oppfølging underveis i praksisperioden, slik at du får større forståelse for faget og hvordan du skal omsette det du har lært i praksis.

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Les mer om opptakskravene

Med en bachelor i markedsføring og salgsledelse fra Høyskolen Kristiania stiller du sterkt på arbeidsmarkedet og har et bredt spekter av jobbmuligheter. Etter studiet kan du for eksempel jobbe som:

 • Atea
 • Schibsted
 • Coca Cola
 • Selger
 • Key Account Manager (KAM)
 • Prosjektleder
 • Salgssjef
 • Store manager
 • Avdelingsleder
 • Regionsjef
 • CRM manager

Tidligere studenter har blant annet fått jobb i IKEA, Visma, MATCH Voice Norge, If Skadeforsikring, Circle K, Eniro, Nestlè, Hafslund, Dagens Næringsliv, Tesla Motors, Jernbaneverket, Vinmonopolet, Senter for flyktninger og innvandrere.

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Der bachelorgraden har lagt et solid grunnlag med breddeforståelse, er hensikten med våre mastergrader å utdanne eksperter på fagfeltet.

Våre mastergrader har få studenter i hver klasse, som gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere.

Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningene og det legges stor vekt på å knytte undervisningen opp mot dagsaktuelle tema og reelle problemstillinger som bedrifter jobber med.

 • Julie står i en trappoppgang med den ene hånden på gelenderet. Hun har brunt langt hår og har et nøkkelkort rundt halsen med Atea i blokkbokstaver.

  Møt en tidligere student

  Allerede under studietiden ble markedsføringsstudent, Julie Amundsen, introdusert for teknologifirmaet Atea. Hun fant raskt ut at dette var drømmefirmaet for henne.

  Les mer
 • Nils Høgevold i forelesning

  Møt studieprogramleder

  – Du som skal jobbe med salg og markedsføring, skal jobbe med bedriftens aller viktigste funksjon. Det er her inntektene kommer fra, sier studieprogramleder Nils Høgevold.

  Les mer
 • Glenn_Future_leaders

  Møt en tidligere student

  Glenn har det Barack Obama kaller drømmejobben. Han er nemlig daglig leder for Future Leaders, som jobber for å skape en bærekraftig verden.

  Les mer
 • TopSales

  Top Universities for Professional Sales Education

  Bachelor i markedsføring og salgsledelse er eneste skandinaviske aktør på anerkjent liste.

  Les mer