✕  Lukk søk
Årsenhet i

Musikkproduksjon

Bli en skapende og utøvende aktør i musikkbransjen.

Du lærer innspilling, redigering, miks og mastring av ulike sjangre fra mono til surround, samt lydavvikling på konserter og eventer.

Dette er en årsenhet i musikkproduksjon og vi tilbyr også et toårig påbyggingstudium. Etter fullført årsenhet kan du søke opptak til påbyggingen som til sammen gir deg en bachelorgrad.

Årsenhet i musikkproduksjon

Årsenheten i musikkproduksjon er et selvstendig avsluttende program med eget vitnemål.

Programmets emneutvalg er sammensatt med sikte på å gi studenten en best mulig grunnkompetanse innen fagfeltet for både videre høyskolestudier, eller som et grunnlag for assistent- og rekrutteringsstillinger innen kulturbransjene. Praksis og teori går hånd i hånd gjennom hele studieforløpet hvor du lærer både grunnleggende teori og hvordan musikkstudioet og konsertsystemer fungerer i praksis. For detaljert oversikt kan du se vår studieplan.

Musikkproduksjon er et utøvende og skapende kunsthåndverk. Studentene lærer og erfarer hvordan musikk skapes gjennom utforskning av utviklingsprosesser og metoder fra idé til endelig produkt. Gjennom bruk av musikk- og lydteknologi har kunsthåndverket også et sterkt utøvende element som i vesentlig grad former det endelige produkt.

2-årig påbygging til bachelor

Studieprogrammet 2-årig påbygging til Bachelor i musikkproduksjon utdanner lydteknikere og fremtidige musikkprodusenter med kompetanse til å arbeide selvstendig i musikkstudio, med musikkinnspillinger på location, og med konsert– og scenelyd. Studentene vil i løpet av studiet få bred erfaring med lyd- og musikkarbeid fra idé til endelig konsumprodukt i prosesser tilsvarende et profesjonelt yrkesliv.

Påbyggingsstudiet har et begrenset antall studieplasser, og søkerne rangeres etter oppnådde resultater fra årsenheten eller tilsvarende eksterne studier.

Som student får du tilgang til profesjonelt utstyr og gode fasiliteter, som studiorom og maclaber for musikkproduksjon, fra åtte om morgen til midnatt, sju dager i uken. Du blir veiledet av bransjeaktive lærere med høy kompetanse og får en bred erfaring med lyd- og musikkarbeid fra idé til utgivelse i prosesser tilsvarende et profesjonelt yrkesliv.

Studiet er allment kjent i underholdnings- og kulturnæringen, og en betydelig andel av de som jobber der i dag har tidligere studert hos nettopp dette.


Trykk på modellen for å åpne i ny fane

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve. Se opptaksprøven og vurderingskriteriene for opptak her.

Årstudium i musikkproduksjon kvalifiserer for assistent- og rekrutteringsstillinger innen kulturbransjene og lydfeltet, eller videre studier på høyskolenivå.

Med en bachelor i musikkproduksjon kan du blant annet ende opp med å

 • bli musikkprodusent
 • jobbe med live-lyd
 • starte ditt eget selskap

Flere av våre tidligere studenter driver i dag sine egne plateselskaper.

Musikkproduksjonsstudiet hos oss har røtter helt tilbake til da vi het Norsk Lydskole i 1984. Vi har derfor lang erfaring i faget, og er velkjent i bransjen.

Etter fullført årsenhet kan du søke opptak til påbyggingen som til sammen gir deg en bachelorgrad.

 • bilde av Fredrik Aalerud - musikkproduksjonsstudent

  Møt en student

  Fredrik har lyst til å jobbe som mikser og studioteknikker. Derfor studerer han musikkproduksjon.

  Les mer
 • Møt faglig studieleder

  – Vi tror at for å bli en god utøver innen musikkproduksjon, så krever det masse øvelse og erfaring, sier Tore Teigland.

  Les mer
 • Møt en tidligere student

  Etter fullført årsstudium og påbygg i musikkproduksjon har Jonas Kristoffersen Alfhei begynt å jobbe i Bary AS.

  Les mer
 • musikkproduksjon-bransjen-Jorn-Dalchow

  Møt bransjen

  Møt Jørn Dalchow fra daWorks, og få innsikt i hva bransjen ser etter, og tips til hvordan du lykkes i musikkbransjen.

  Les mer