Vil du satse på en karriere som musiker, låtskriver, artist eller produsent? Hos oss kan du bli en del av et kreativt miljø hvor du utvikler ditt talent!
Som populærmusikkstudent får du videreutviklet dine musikalske evner og lærer gehør, programvare og produksjon, i tillegg til undervisning på ditt hovedinstrument. Du vil stå på scenen, spille inn musikk i studio og avslutte studiet med et større selvvalgt kunstnerisk arbeid som ditt bachelorprosjekt.
Du har tilgang til topp utstyr i nye øvingsrom og studioer, og får veiledning fra erfarne og dedikerte fagfolk med bred kompetanse fra ulike deler av musikklivet. Vi får også hyppige besøk av profilerte gjester og gjestelærere fra inn- og utland.
- Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Bestill veiledning her!
Bruk studietiden til å investere i eget talent, bygge nettverk og kompetanse! Med en bachelor i populærmusikk vil du ha et solid og bransjerettet fundament til å møte fremtidens musikkbransje, enten du vil jobbe som musiker, låtskriver, produsent, arrangør eller artist.
Du gjør studioinnspillinger og sceneopptredener, og får undervisning på ditt hovedinstrument både personlig og i gruppe. Du trener gehør og jobber med programvare og produksjon, og får oversikt over populærmusikkens og bransjens historie.
Med en bachelor i populærmusikk kjenner du bransjen, har verktøy for å kunne skape et levebrød av musikken, og du leverer til slutt et større selvvalgt kunstnerisk arbeid som ditt bachelorprosjekt.
Vi tar opp søkere på følgende hovedinstrumenter:
- El-bass | Video om el-bass | Hovedinstrumentlærer: Kristian Edvardsen
- Live elektronikk | Video om live elektronikk | Hovedinstrumentlærer: Peter Baden
- Slagverk | Video om slagverk | Hovedinstrumentlærer: Stig Løberg Værnes
- Tangentinstrumenter | Video om tangentinstrumenter | Hovedinstrumentlærer: Daniel Hovik
- Vokal | Video om vokal | Hovedinstrumentlærer: Håkon Iversen, Øystein Sørensen og Anne-Marie Giørtz
- El-gitar | Video om el-gitar | Hovedinstrumentlærer: Jens Thoresen og Knut Værnes
- Blåserinstrumenter
Du møter også disse foreleserne: Audun Molde, Mari Skogly, Arve Furset, Liv Sandvik, Alex Møklebust, Jan-Tore Diesen og en rekke gjestelærere, artister og musikere som besøker skolen.
Gjennom hele studiet er den praktiske og teoretiske utforskningen knyttet sammen, gjennomarbeid med kunstfaglige begrunnelser, refleksjon og analyse. Teoretisk innsikt bidrar til nyskaping i egen praksis, som igjen gir grunnlag for videre analyse og teoretisk utforskning. Dette utgjør en sentral del av studiets didaktiske prosesser og gjentas gjennom hele studieforløpet.
Studentene gjør studioinnspillinger og sceneopptredener, får undervisning på sitt hovedinstrument både individuelt og i gruppe, trener gehør og arbeider med programvare og produksjon, og får oversikt over populærmusikkens og bransjens historie både i en kulturhistorisk kontekst og i et næringsperspektiv.
Studentene vil gjennom dette møte FOU/KU-arbeid av kunstnerisk og teknologisk art. Studentene møter faglig og kunstnerisk utviklingsarbeid gjennom øving og veiledning, ikke minst i Hovedinstrument-undervisningen gjennom fem semestre.
Bachelorprosjektet i 6. semester omfatter kunstnerisk utviklingsarbeid, utforskning av egne prosesser og uttrykk, og refleksjon og kunnskapsdannelse gjennom teori knyttet til det kunstneriske prosjektet.
Anerkjente gjesteforelesere
Studentene møter mange musikere, artister, låtskrivere, produsenter, forelesere, fageksperter og forskere med spesialkompetanse innen studiets ulike deler. Skolen får også besøk av profilerte gjester og gjestelærere fra inn- og utland. Det siste året har blant andre Lido, Moddi, Daniel Kvammen, Sissel Kyrkjebø og Omar Hakim møtt studentene våre.
Tidligere studenter har også fått møte Karpe Diem, Earl Slick (gitarist bl.a. David Bowie, John Lennon), Kaizers Orchestra, Katzenjammer, Gabrielle, Bjørn Eidsvåg, James Burton, Glen Matlock (Sex Pistols), Donkeyboy, Morten Harket og mange flere! På dette studiet finner man ikke bare bransjen rett utenfor dørstokken; de sitter også inne i stuen med en kopp kaffe.

Her har klassen besøk av Sondre Lerche. Ved siden av han er faglig studieleder Audun Molde.
Fasiliteter og utstyr med bransjestandard
- 12 øvingsrom med div. utstyr (se bilder, video og utstyrsliste)
- Flere lydstudioer i underetasjen U2 (se bilder og video)
- 10 lydstudioer i 6. etasje (se bilder)
Studentene har tilgang til fasiliteter og utstyr med bransjestandard, og de får veiledning og undervisning fra erfarne og dedikerte fagfolk med bred kompetanse fra ulike deler av musikklivet. Studiet tilrettelegger både for fordypning og utvikling av egenart, og forsamarbeid og fleksibilitet.
Skolens produksjonsfasiliteter på Campus Fjerdingen står til studentenes disposisjon, også utenfor ordinær undervisningstid for egne prosjekter. Disse omfatter spesialbygde øvingsrom for band og for mindre besetninger, innspillingsstudioer og konsertscene, undervisningsrom og møterom, og sosiale soner tilrettelagt for samarbeid. Øvingsrom og studioer er teknisk knyttet sammen for å kunne gi fleksible opptaksmuligheter.
Som student midt i Oslo, hvor du finner store deler av musikkbransjen, er du også midt i den mest pulserende live-scenen i Norden. Høyskolen Kristiania gir deg mulighet til å bygge opp et verdifullt nettverk med kommende kolleger.
Trykk på modellen for å åpne i ny fane
I 2. studieår kan studentene velge fire av følgende valgemner, til sammen 30 studiepoeng:
Emner gjennomført om høsten (3. semester)
• Låtskriving (7,5 sp)
• Live-kommunikasjon (7,5 sp)
• Instrumentfordypning (7,5 sp)
Emner gjennomført om våren (4. semester)
• Arrangering (7,5 sp)
• Produksjon 2 (7,5 sp)
• Et emne fra en samling valgbare emner fra enkelte andre studieprogram og institutt ved Høyskolen Kristiania. Valg av disse emnene skjer i løpet av forutgående høstsemester.
På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:
- Falmouth University, UK: Popular Music
- Goldsmiths, University of London, UK: Popular Music
- Southampton Solent University, UK: Popular Music Performance
- University of Wolverhampton, UK: Popular Music
- Edinburgh Napier University, UK: Music (Popular)
- SRH Hochschule für Populären Künste, Berlin
- I Norden og Baltikum kan du søke om utveksling til Rytmisk Musikkonservatorium i København, eller andre partnere innen NordPuls-nettverket.
Nedenfor kan du lese alt du trenger for å forberede deg, og å fylle ut søknaden som du må sende inn før 15. april.
For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:
- Generell studiekompetanse
- Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
- Realkompetanse
Generell studiekompetanse er det normale kravet for opptak, men ved dette programmet kan unntak gis for søkere som tilfredsstiller spesielle faglige krav. Ta kontakt med opptak@kristiania.no om du vil vite mer.
Med en utdanning fra Høyskolen Kristiania har du et solid grunnlag for å kunne konkurrere om jobber og skape din egen arbeidshverdag, enten du vil jobbe som musiker, låtskriver, produsent, arrangør eller artist.
Musikk er en levevei for risikotakere, hvor talent bare er et utgangspunkt. Studietiden er derfor en investeringsperiode for å utvikle ditt eget talent og bygge kompetanse. Bransjen er i stadig endring og en utdanning fra oss skal være fleksibel og fremtidsrettet. Med brede fagkunnskaper, gode arbeidsvaner og solid nettverk får du det beste utgangspunktet for å kunne lykkes med de målene du setter deg.
Populærmusikkstudiet hos oss har røtter langt tilbake. Mange husker utdanningen fra da vi het NISS, med oppstart i 1995 og med høyskolegodkjenning fra 2011. Vi har lang erfaring i faget, og er anerkjent i musikkbransjen. Musikkmiljøet her har bidratt til å prege norsk pop gjennom navn som Helene Bøksle, Katzenjammer, Donkeyboy, Nico & Vinz, Aiming For Enrike, Whales & This Lake, Hanne Mjøen – og fortsetter å gjøre det!
Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier. Spesialisert og bransjenær fagkompetanse innen populærmusikk kan være et fundament i kombinasjon med pedagogikk, musikkterapi eller andre yrker innen musikk.