✕  Lukk søk
Bachelor i informasjonsteknologi

Programmering

Vil du lære å skrive god kode? Lær å bygge og vedlikeholde store IT-systemer, i nært samarbeid med næringslivet.

Gjennom å jobbe med konkrete prosjekter og reelle oppdragsgivere, lærer du å programmere effektive og funksjonelle løsninger for datamaskiner og webapplikasjoner. Du konstruerer arkitekturer fra bunnen av, designer systemer og utvikler applikasjoner.

Felles første år

Alle studiene innen teknologi har felles første år. Dersom du ønsker det, kan du bytte teknologistudium etter å ha fullført førsteåret. Vi anbefaler derfor å sette opp flere alternativer på søknadsskjemaet.

I undervisningen bruker vi de samme verktøyene, metodene og språkene som de gjør i industrien. Du får en grundig innføring i Java og lærer også å programmere med for eksempel C#, JavaScript og C.

Du lærer SCRUM og annen arbeidsmetodikk. Det gjør overgangen fra å studere til å jobbe liten.

Det er vanskelig å skrive god kode. Studiet er krevende og du må forvente å jobbe hardt, men det er verdt det. Mange av våre studenter får jobbtilbud før de er ferdige med å studere.

På studiet lærer du å bygge avanserte teknologiske løsninger for datamaskiner, så vel som mobiltelefoner. Gjennom studiet utdannes du til å konstruere arkitekturer fra bunnen, designe systemer og utvikle attraktive applikasjoner – alt gjennom en dyp opplæring i programmeringsspråket Java.

IT-hverdagen er i dag langt mer kompleks enn for bare noen år siden. Det er nå viktig å kunne se hvordan applikasjoner kan samarbeide på tvers av maskingrenser, mellom websider og på mobiltelefoner.

Programmering gir deg verktøyene og kunnskapen du trenger for dette, samtidig som du får grundig innføring i støttende teknologier som scriptspråk og lagringsmedier. Dette vil forberede deg på å ta fremtidens digitale hverdag et steg videre.

Høyskolen gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med fremtidige samarbeidspartnere innenfor kunst, kommunikasjon og teknologi.

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

Les mer om vårt utvekslingstilbud her.

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Og ha bestått matematikk R1 eller S1+S2.

Har du ikke matematikk R1 eller S1+S2 kan du allikevel søke om betinget opptak.

Les mer om opptakskravene

Etter det andre året kan du også søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.

Etter studiene kan du jobbe som:

 • Programmerer
 • Utvikler
 • Konsulent

Alle studiene innen teknologi har felles første år. Dersom du ønsker det, kan du bytte teknologistudium etter å ha fullført førsteåret. Vi anbefaler derfor å sette opp flere alternativer på søknadsskjemaet.

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Der bachelorgraden har lagt et solid grunnlag med breddeforståelse, er hensikten med våre mastergrader å utdanne eksperter på fagfeltet.

Våre mastergrader har få studenter i hver klasse, som gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere.

Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningene og det legges stor vekt på å knytte undervisningen opp mot dagsaktuelle tema og reelle problemstillinger som bedrifter jobber med.

 • programmeringsstudent Jarand Kleppa

  Møt studenten

  Det beste med studiet er hvor industrirettet det er, forteller Jarand Waage Kleppa på Bachelor i programmering.

  Les mer
 • Frontend--og-mobilutvikling-programansvarlig-Per-Lauvaas

  Møt faglig studieleder

  – Du kan ikke lese deg til å bli en god programmerer, du må sitte og programmere, sier Per Lauvås. Her forteller han mer om studiet.

  Les mer
 • Programmering-bransjen-Martin-Wedvich

  Møt bransjen

  Hvor kan du jobbe med en Bachelor i programmering? Og hva ser bransjen etter? Vi spurte Martin Wedvich fra Avenade, som eies av Microsoft og Accenture.

  Les mer
 • Programmering-tidligere-student-Arild-Tvergrov

  Møt en tidligere student

  – Sug til dere all kunnskap dere kan få i studietiden, sier Arild Tvergrov som er fagleder for frontend-utvikling hos IT-konsulentbyrået Netcompany.

  Les mer