✕  Lukk søk
Bachelor

Prosjektledelse kunst og kreativ næring

Få en grundig innføring i prosjektledelse i et kunstnerisk og kreativt miljø.

En bachelor i prosjektledelse for kunst og kreativ næring gir deg en bransjenær og praktisk innføring i det å lede et prosjekt eller en produksjon fra begynnelse til slutt.

Kreative næringer, som musikk, teater, arkitektur, design, forlag, film, TV, reklame og festivaler, vokser og utgjør en stadig større og mer betydelig del av den globale økonomien. Dette medfører et stadig økende behov for utdannede prosjektledere og andre administratorer som er spesialiserte innen kunst og kreative næringer.

Prosjektleedelse - tre studenter på jobb på et arrangement på skolen

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Bestill veiledning her!

En bachelor i prosjektledelse kunst og kreativ næring gir også et godt grunnlag for mer mulig forskningsaktivitet på feltet. Forskning om og innenfor kreative næringer (Creative Industries) er svært etterspurt.

Studiet gir deg kompetanse innenfor prosjekt- og produksjonsledelse, økonomi, markedsføring, forhandlingsteknikk, samt god kunnskap om og forståelse for de ulike kreative bransjene. Det fokuseres også på innovasjon og entreprenørskap i kunst og kreative næringer som sentrale elementer for både arbeidsmetode, nyskaping og forskning.

Du vil få innsyn i og forståelse for kunst og kreative næringer gjennom undervisning og bransjebesøk. I tett samarbeid med både kreative bransjer og andre bachelorprogrammer jobber du med konkrete prosjekter og produksjoner innen eksempelvis:

Kunstbransjer som

 • Musikk
 • Dans
 • Teater
 • Opera og ballett
 • Visuell kunst og fri scenekunst

Kreative næringer som

 • Arkitektur
 • Design og mote
 • Forlagsbransjen
 • Film og TV
 • Radio
 • Spill
 • Festivaler og events

I løpet av studiet vil du være med på interne og eksterne produksjoner og prosjekter som gir deg praktisk erfaring. Du får innsikt i hvordan ulike bransjer og næringer løser sine oppdrag overfor kunder, oppdragsgivere og publikum. Gjennom praktiske øvinger, prosjekter og produksjoner lærer du å arbeide selvstendig og i team.


Trykk på modellen for å åpne i ny fane

I utdanningens fjerde og sjette semester skal du ut i praksis. Praksistiden gir deg mulighet til å knytte teori til praksis, oppleve den faktiske arbeidshverdagen innen ditt fagfelt, samt mulighet til å etablere nettverk eksternt.

Praksisperioden har en varighet på henholdsvis åtte og fire uker og du søker selv plass hos relevant praksissted.

 

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

Les mer om vårt utvekslingstilbud her.

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Les mer om opptakskravene

OBS: Ikke rullerende opptak

Bachelor i prosjektledelse kunst og kreativ næring har et begrenset antall studieplasser og søkere rangeres med utgangspunkt i konkurransepoeng. Det er dermed viktig at du før 1. juli har lastet opp all dokumentasjon slik at vi kan beregne konkurransepoengene dine. Svar på søknad sendes ut i løpet av de to første ukene av juli.

Hva tas med i beregningen?

Det er karakterpoengene dine fra videregående du i utgangspunktet konkurrerer med. I tillegg legges det til eventuelle realfagspoeng, språkpoeng, alderspoeng og tilleggspoeng (høyere utdanning, fagskole, folkehøyskole, militærtjeneste eller siviltjeneste).

Førstegangsvitnemål

50 % av studieplassene på Bachelor i prosjektledelse kunst og kreativ næring gis til søkere med førstegangsvitnemål som er 21 år eller yngre. Det står beskrevet på vitnemålet ditt om du har et førstegangsvitnemål.

Med en bachelorgrad i prosjektledelse kunst og kreativ næring har du opparbeidet deg et godt fundament for å jobbe med planlegging og ledelse av prosjekter og produksjoner innenfor scenekunstfeltet og ulike kulturelle og kreative næringer. Du kan eksempelvis jobbe med prosjekt- eller produksjonsledelse, koordinering, markedsføring og booking m.m.

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier både i inn- og utland.

Der bachelorgraden har lagt et solid grunnlag med breddeforståelse, er hensikten med våre mastergrader å utdanne eksperter på fagfeltet.

Våre mastergrader har få studenter i hver klasse, som gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere.

Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningene og det legges stor vekt på å knytte undervisningen opp mot dagsaktuelle tema og reelle problemstillinger som bedrifter jobber med.

 • Prosjektledelse kunst og kreativ næring - Student -Kristin-Dolve

  Møt studenten

  – Det beste med utdanningen er kombinasjonen av teori og praksis. Teorien oppleves relevant for feltet og arbeidslivet, sier student Kristin Dolve Larsen

  Les mer
 • Studieprogramleder Silje Straume

  Møt studieprogramleder

  – Du bør studere prosjektledelse kunst og kreativ næring hvis du ønsker dyptgående kunnskap om kunstfeltet og kreative næringer, deres organisering, de ulike rollene og ansvarsområdene, samt interne og eksterne prosesser tilknyttet prosjektarbeid i disse feltene.

  Les mer
 • Prosjektledelse kunst og kreativ næring - bransjen -Anne_Amundsen_Myrseth_Bransje_-PRO-1200x700

  Møt bransjen

  Prosjektleder og arrangementansvarlig for Rockefeller og John DEE forteller hva hun ser etter når hun ansetter.

  Les mer
 • En reporter står fremoverlent med et bredt smil og intervjuer en gutt som har på seg en stripete skjorte med skalla hodeskalle og mørkt halvlangt skjegg. Foran kamera står en gutt med Nike-sekk og sort collegegenser med glattbarbert hode- Ved siden står en annen jente med sort halvlangt hår og en veske over skulderen.

  Møt en tidligere student

  Emil er Deputy Director i prestisjefull mote- og kunstfestival på Aker Brygge. Les hvordan han brukte praksisplassen og bacheloroppgaven til å kapre drømmejobben.

  Les mer