✕  Lukk søk
Bachelor

Skuespill

Aaaand Action!

Er du tykkhudet og emosjonell, dynamisk og målrettet, kunstnerisk og metodisk? Elsker du å fordype deg i roller, komme under huden på karakterer, utforske virkningen av subtile bevegelser eller effekten av stemmebruk? Utfold deg på scenen, på settet eller i studio med en skuespillerutdannelse!

Skuespillerfaget

Bachelorgraden i skuespill gir deg det praktiske og teoretisk grunnlaget til å skape din egen rolle i denne bransjen. Gjennom studiet vil du lære ulike skuespillerteknikker og -metoder, få undervisning i tale, stemmebruk, sang og bevegelsesfag. Om du søker deg mot teater, film, performance, dubbing eller TV vil du gjennom studieløpet få undervisning og inspirasjon fra fagfolk som er aktive i bransjen – i dag!

Skuespill - scene fra en Cabaret på skolen

Internasjonal og tverrfaglig fokus

Gjesteforelesere hentes inn fra teaterscenen og filmbransjen. Samarbeid med nasjonale og internasjonale regissører, skuespillerer og pedagoger aktualiserer studiet og gir studentene en bransjenær tilnærming til teater, samtidskunst og film på et internasjonalt nivå.

Høyskolen i Kristiania tilbyr et bredt spekter av fag innenfor film- og teaterbransjen. Dette resulterer i flere samarbeidsprosjekter og felles produksjoner der studentene fra skuespill får jobbe tverrfaglig og realistisk med alle aktører i en teater- eller filmoppsetning.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Bestill veiledning her!

Fordypning i film

På tredje året velger du fordypning. Foruten teater eller performance tilbys det, som eneste institusjon i Norge, fordypning som filmskuespiller. I løpet av dette året jobbes det målrettet mot avgangsvisninger, filmer og forestillinger før virkelige roller skal besettes på de nasjonale og internasjonale scenene!

Du får opplæring i skuespillerteknikker og -metoder, tale, stemmebruk, sang og bevegelsesfag.

I samarbeid med film- og teaterbransjen og studenter fra de andre studieprogrammene jobber du med prosjekter og i workshops. Hit hentes høyt profilerte gjestelærere fra inn- og utland. Tredje året velger du fordypning innen film, teater eller performance. Arbeidet du gjør her resulterer i visninger, filmer og forestillinger.

Dagens skuespiller er en multikunstner som henter impulser fra både eget og andres fagfelt. Derfor er teaterhistorie, kunsthistorie, samtidskultur og diskusjoner om kunstnerisk etikk og filosofi en viktig del av undervisningen.

Vi vektlegger også moderne metoder og teknikker, i hovedsak Stanislavskij, men også Brecht, Grotowski, Michael Tsjekhov og Anne Bogarth’s Viewpoint.

Trykk på modellen for å åpne i ny fane

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

Les mer om vårt utvekslingstilbud her.

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve. Se opptaksprøven og vurderingskriteriene for opptak her.

Generell studiekompetanse er det normale kravet for opptak, men ved dette programmet kan unntak gis for søkere som tilfredsstiller spesielle faglige krav. Ta kontakt om du vil vite mer.

Høyskolen gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med framtidige samarbeidspartnere innenfor bransjen.

Men en bachelor i skuespill kan du bl.a jobbe med scene, film, TV, lydmedier, eventer, opplesning og spill. Du kan lage film med venner, eller knytte internasjonale kontakter. Du kan spille teater for barn, eller delta i tverrfaglige eksperimenter. Du lærer å øke dine egne muligheter i arbeidslivet, f.eks. gjennom å utvikle egne forestillinger, presentere deg for bransjefolk og få en oversikt over fagfeltet.

Tidligere studenter har blant annet fått jobb på Nationalteateret, Det Norske teater,  Nordland teater og på Haugesund teater.

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier både i inn- og utland.

 • Piotrek-Cholodzinski-Programansvarlig-Skuespill

  Møt studieprogramleder

  — Parallellt med min regissørkarriere har jeg hele tiden jobbet som pedagog. Å være med og bygge utdanningen i skuespill her er kjempespennende, forteller Piotr Cholodzinski.

  Les mer
 • Møt bransjen

  – Arbeid lønner seg, du kan ikke kun surfe på et talent. Enten du vil inn i et ensemble, eller ønsker å jobbe frilans, har studentene fra skuespillerstudiet et godt utgangspunkt, sier Hanne Tømta.

  Les mer
 • Peder Ulven sitter på en murtrapp utenfor campus Vulkan. Han har på seg en brun skinnjakke, har skinna hode og smiler pent til kamera. Han har armene lent over knærne.

  Møt en student

  Peder Ulven interesserte seg for skuespill, men turte aldri å hoppe 100 prosent i det. Det kom til et punkt - det er nå eller aldri!

  Les mer
 • Tidligere Skuespillstudent Ole Victor Corral spiller i ny norsk storfilm

  Møt en tidligere student

  Ole Victor Corral gikk nettopp ut med en bachelorgrad i skuespill. Nå er han aktuell med en rolle i Harald Zwarts nye storfilm, «Den 12. mann».

  Les mer