✕  Lukk søk

E-business – Møt en tidligere student

Amit Sharma valgte å studere e-business for å drive sitt eget IT-firma. Her forteller han om studiet.

E-business-tidligere-student-Amit-Sharma

Tidligere student Amit Sharma

– Hvorfor valgte du å studere e-business?

– Jeg valgte e-Business fordi jeg hadde lyst til å kombinere IT og innsikt i forretningslivet, for å kunne bruke dette i fremtiden. Grunnen til dette er at jeg hadde store drømmer om å drive min egen IT-bedrift, noe jeg også har oppnådd i løpet av studietiden. Dette, i tillegg til at jeg vet at det er stort etterspørsel og behov for denne type kompetanse i fremtiden.

– Hva lærte du på e-business?

– Jeg har fått en innføring i bedriftsøkonomi, lært om utvikling av nettsider, digital markedsføring, konfigurering av forretningssystemer, håndtering av datavarehus, beslutningsstøtte, visualisering av data og kreativ tenking.

– Beskriv en typisk dag/uke på e-business!

– Uken besto av fire dager med forelesninger, og selvstudium. Etter forelesningen var det lab-øvinger, hvor vi arbeidet med det vi hadde gått gjennom under forelesningen. Etter dette jobbet jeg normalt et par timer med å bearbeide stoffet.

– Når skoledagen var over satt jeg vanligvis på kontoret og jobbet med prosjekter i min egen bedrift. Mye av det vi har lært i studietiden, kom til nytte her.

– Hva var det beste ved utdanningen?

– Det beste med utdanningen er at jeg får bruk for det jeg lærte, også etter at jeg ble ferdig med min bacheloren i e-business.