✕  Lukk søk

Intelligente systemer – Møt en student

- Jeg gleder meg til å gå på forelesning. Jeg føler det er noe nytt og spennende hver gang, forteller Marius H. Skeie, student ved intelligente systemer.

Intelligente-systemer – Student – Marius H. Skeie

Intelligente systemer-student Marius H. Skeie.

Hvorfor valgte du å studere intelligente systemer?

– Jeg jobbet med IT en stund før jeg valgte hva jeg ville utdanne meg til. Da jobbet jeg på supportdesk for et IT-firma i Bergen. Den erfaringen jeg opparbeidet meg der gjorde at jeg ble mer sikker i mitt valg.

– Utdanning har alltid vært viktig i min familie, så var aldri i tvil om at jeg skulle studere. Jeg har alltid har vært begeistret for små dingser og hvordan disse fungerer, så intelligente systemer var et naturlig valg for meg. Samtidig tenkte jeg også på mulighetene jeg får i etterkant. Intelligente systemer tilbyr en unik mulighet, det er mange som spår at Internet of Things vil stå for den neste store digitale revolusjonen.

Hva lærer du?

– Her lærer jeg mye om Internet of Things, som vil si at alt kan knyttes til nettet eller at alt henger sammen.

– Vi har selvfølgelig ulike fag som tilbyr ulike muligheter, der i blant har vi en del prosjekt oppgaver hvor vi sitter i grupper og løser diverse problemstillinger.

Beskriv en typisk dag eller uke?

– Jeg føler det er store variasjoner fra dag til dag og uke til uke. I en typisk uke har vi stort sett tre forelesningsdager. Disse har normalt en struktur på to timer forelesning og to timer arbeidsoppgaver. Det høres lite ut, men det er mye forarbeid før forelesning med lesing av lekser, gjennomgang av presentasjon og gjerne en gjennomgang av forrige ukes oppgaver.

– Utenom dette har vi noen prosjekter som blir jobbet kontinuerlig med gjennom hele semesteret. På skolen skjer det veldig ofte noe sosialt også. Dette er noe de ulike studentforeningene står for, og det kan være alt fra en gjesteforelesning til et årsmøte.

Hva liker du best ved utdanningen?

– Det jeg liker best er at jeg gleder meg til å gå på forelesning. Jeg føler jeg lærer noe nytt og spennende hver gang. Skolen har et tett samarbeid med ulike leverandører. Da får man vite mer hvordan ting fungerer i praksis og ikke bare teoretisk. Blandingen av alt dette er at jeg trives veldig godt og føler meg utfordret.