✕  Lukk søk

Måtte den beste kode vinne

Fire grupper, fire roboter, timesvis med kode, én labyrint, og én vinner. Studenter på Intelligente systemer har hatt intelligent-lego-robot-bilrace.

Studerer du intelligente systemer på Høyskolen Kristiania så jobber du uten tvil med prosjekter utenom det vanlige. De siste ukene har andreårsstudentene på intelligente systemer jobbet sammen i grupper, hvor oppgaven var å bygge en smart legobil. Gruppene skulle først bygge elektronisk legobil, og den siste uken har de jobbet med koden for å gjøre legobilen smartere.

 

Følg westerdalsact eller hkristiania på Snapchat for mer

Til slutt fikk studentene konkurrere i et legobil-race, hvor den smarteste bilen som på best og raskest mulig måte kommer seg gjennom labyrinten, vant. Denne gangen ble det roboten «Wall-C», aka Vinglepetter som vant. Roboten brukte kun 21 sekunder fra start til mål. De hadde fokusert på at roboten skulle være rask, og samtidig være balansert.

 Måtte den beste kode vinne

Hvorfor intelligente systemer?

Hensikten med intelligente systemer er å automatisere og forenkle forbrukerteknologi. Og det kan bety så mangt; å programmere en legobil til å unngå hindringer, å programmere kjøleskapet ditt til å fortelle deg hva du skal handle på butikken, eller at el-bilen din kjører deg til jobb mens du leser avisen.

Som student ved intelligente systemer får du kunnskap og ferdigheter innen et nytt og sterkt voksende fagområde for IT. Du lærer om tingenes internett, mobile løsninger, hvordan maskiner effektivt kan kommunisere med hverandre og hvordan de kan settes opp til å sanse omverdenen.

Vi legger vekt på at du har kontakt med næringslivet og bransjen underveis i studieløpet ditt. Derfor arrangerer høyskolen blant annet karrieredager der du møter potensielle arbeidsgivere, og prøvd deg på tverrfaglig samarbeidsprosjekter. Du får jobbe med studenter fra andre spesialiseringer, og ha praksis der du jobber i en bedrift over en lengre periode.