✕  Lukk søk

– Et oversiktlig alternativ til Facebook

Teknologistudentene er knallfornøyde med det de lærer av hverandre i de tverrfaglige samarbeidsprosjektene. De har laget en nettside som skal gjøre det enda enklere å finne faglige samarbeidspartnere, og kanskje til og med romantiske forbindelser.

Samarbeider om digital oppslagstavle

Fra venstre: Jonas Borgersen, An-Tim Nguyen, Eirik Holmedal og Eileen Domingo

Nettside for ferskinger

– Oppgaven er å lage en nettside for nye studenter og ansatte for å gjøre dem kjent rundt campus. Severdigheter, hvor man kan skaffe lunsj, og så videre, sier An-Tim Nguyen.

– Hensikten med nettsiden er sette fokus på nærmiljøet, de tilbudene som finnes og det kulturelle rundt høyskolen, legger Eileen Domingo til.

Begge går første år på avdeling for teknologi. Her har alle seks studieprogrammene et felles første år, før man går videre på sin valgte spesialisering.

An-Tim og Eileen er satt sammen i gruppe med Jonas Borgersen og Eirik Holmedal fra programmering, samt Hans Bygdaas fra e-business. Selv skal An-Tim skal gå frontend- og mobilutvikling til neste år, mens Eileen skal gå Interaktivt design.

– Det mest spennende med førsteåret er at alle skal studere forskjellige ting videre. Vi får muligheten til å virkelig teste ut hva vi vil drive med senere, sier Eileen.

Samarbeider om digital oppslagstavle

Oppslagstavla

– Oppgaven vi fikk lot oss ta utgangspunkt i ett campus, eller alle. Vi valgte alle, fordi det funker med vår idé, sier An-Tim som håper at deres prosjekt vil skille seg ut fra de andre gruppene. De har nemlig valgt en sosial vinkling på oppgaven.

– Det er en god gammeldags oppslagstavle, forteller han. Twisten er at oppsalgstavla er digital.

– Man kan «henge opp» lapper om alt fra arrangementer og foreningsinfo til leksehjelp og kontaktannonser. En lapp har typisk bare noen setninger og når man trykker på den får man mer informasjon, forklarer han.

– Det skal også gå an å henge opp «plakater» som på en vanlig oppslagstavle. Da kan man sette inn bilde og får flere muligheter for å designe oppslaget sitt, sier Eileen som er designeren i gjengen.

– Siden skal gjøre det lettere å få med seg det som skjer på høyskolen. Det blir et alternativ til Facebook, bare mer oversiktlig, sier An-Tim.

Studentene har akkurat kommet i gang med prosjektet, som skal være ferdig 28. mai.

– Vi har ikke fått videreutviklet det så mye enda, men vi jobber med å gjøre konseptet mer brukervennlig. Vi skal blant annet jobbe med kategorisering av type oppslag, man skal kunne velge hvilket campus infomasjonen er relevant for, og så videre, forklarer Jonas.

Setter folk i kontakt

Gruppa håper også at nettsiden skal gjøre det lettere for studenter å komme i kontakt med hverandre.

– Det er enklere å bli kjent på nett enn i virkeligheten. Det er lettere å skrive til noen, enn å faktisk gå bort å snakke med noen, sier Eileen.

– Det kan være vanskelig å få kontakt med folk man ikke kjenner fra før, men så fort man svarer på en annonse på oppslagstavla så kommer man automatisk i kontakt, sier An-Tim, som håper at nettsiden blir brukt til å finne medstudenter til prosjekter.

Om det dukker opp noen tradisjonelle kontaktannonser gjenstår å se.

 Samarbeider om digital oppslagstavle

Drar nytte av hverandre

– Jeg har tenkt på denne idéen ganske lenge, også før jeg begynte her, sier An-Tim.

– Jeg tenkte egentlig på det som en mulig bacheloroppgave for meg selv, men jeg har ikke kunnskap nok til å få det til alene. Så begynte jeg her og var så heldig å møte disse flinke folkene, sier han og nikker til gruppemedlemmene sine. Ved hjelp av dem får han realisert idéen sin.

– Det er det som er så fint med denne høyskolen. Man møter folk som fyller ut det man ikke kan selv, sier han.

– Fordelen er at man har forskjellige erfaringer fra før som kommer til nytte for hverandre i slike samarbeidsprosjekter, sier Jonas.

– Definitivt! sier An-Tim som er veldig glad for å ha programmererne med på laget.

– Vi får også stor nytte av at Eileen driver med design, sier Jonas.

Studentene skryter av hverandre og stråler av entusiasme for sine nye samarbeidspartnere. De synes det er bra at de ikke får velge grupper selv, men heller blir satt sammen med folk som kan noe helt annet enn seg selv.

– Alle som går her er jo veldig interessert i det de driver med, så da får man en bra gruppe nesten uansett, sier An-Tim, som er veldig fornøyd med gruppa si.

Nettsiden med oppslagstavla deres vil forhåpentligvis hjelpe enda flere studenter til å finne hverandre på tvers av linjer og avdelinger fremover.