✕  Lukk søk

Westerdals

Ønsker du deg et studiemiljø hvor ideer blir til virkelighet?

×

Hos oss lærer du å gjøre ideer levende

Kreativitet handler i bunn og grunn om at ideer blir til virkelighet. Vi utdanner de mest kreative talentene i landet og hjelper deg å dyrke, utvikle og perfeksjonere din lidenskap og dine evner.

Kanskje drømmer du om å bli grafisk designer, stylist, journalist, spilldesigner, filmskaper eller noe helt annet? Kanskje låtskriver? Vi vet hva som skal til for at du får drømmejobben!

To studenter ved Westerdals, Campus Vulkan henger opp en lampe som ser ut som en hvit sky laget av bomull. Rommet er mørkt og skyen henger i et blått tau. Den ene studenten er en jente og den andre en gutt. Hun har langt blondt hår. Han har hestehale.

Kreativtet henger høyt på Campus Vulkan. Foto: Jonatan Quintero.

Kreativitet er alt. Stoffet alt nytt lages av. Det er innovasjoner, kunst og ideer som forandrer hvordan vi tenker, kommuniserer og transformerer verden rundt oss. Uansett hva vi skal leve av fremover, er kreativitet avgjørende.

Vår pedagogiske filosofi og faglige tilnærming handler om at du skal lykkes, både på eksamen og i arbeidslivet. På Westerdals lærer du å gjøre ideer levende. Det er det kreativitet i bunn og grunn handler om: at ideer blir til virkelighet.

Over 50 år med kreativitet

Westerdals sterke merkevare har bestått siden 1965 da Putti Westerdal startet Westerdals Reklameskole som tilbød kveldskurs i typografi, layout og collage. Tilbudet ble gradvis utvidet til kjente linjer som Art Direction og tekst og skribent. Fra 2002 het skolen Westerdals School of Communication, etter at Westerdals PR-skole kjøpte opp «Skolen for grafisk design» og «Wolff reklame- og designskole».

I 2010 ble Westerdals rangert som en av verdens ti beste kommunikasjonsskoler av YoungGuns Schools of the Decade.

Bilde av Westerdals. Bygget er et svart, firkantet bygg med forskjellige vindustørrelser og gule aksenter. Det er en lett overskyet dag og studenter går inn hovedinngangen nede på bakkeplan.

Westerdals holder til i moderne lokaler på Vulkan i Oslo. Foto: Jonatan Quintero.

I 2011 ble Westerdals godkjent som høyskole av Utdanningsdirektoratet, og tok navnet Westerdals Høyskole. I 2012 kjøpte NITH høyskolen og i 2014 fusjonerte Westerdals Høyskole med de tidligere høyskolene NISS og NITH.  Sammen fikk de navnet Westerdals Oslo ACT. Les mer om Westerdals Oslo ACT i Dagens Næringsliv-artikkelen «Drømmefabrikken».

I 2017 ble Westerdals Oslo ACT kjøpt opp av Høyskolen Kristiania, som er en akkreditert høyskole med solid økonomi. Høyskolen er eid av en stiftelse, noe som betyr at alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene. I dag fortsetter Westerdals å utmerke seg innen fagområdene Design og kommunikasjon, Film og medier og Musikk og scene, samtidig som den unike kulturen med opptaksprøver og høyt kreativt nivå videreføres.